خانه / اخبار مهم روز / اتحادیه اروپا: مذاکره با طالبان برای تسهیل خروج شهروندان به معنای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان دولت جدید افغانستان نیست

اتحادیه اروپا: مذاکره با طالبان برای تسهیل خروج شهروندان به معنای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان دولت جدید افغانستان نیست

. رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا مذاکره با طالبان برای تسهیل
خروج شهروندان اروپایی و همکاران محلی از کابل را تائید کرد. فون در لاین می‌گوید این گفت‌وگوها به معنای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان دولت جدید افغانستان نیست
. شبه‌نظامیان طالبان خیلی سریع‌تر از آنچه خود فکر می‌کردند و کشورهای غربی برآورد کرده بودند کنترل کابل را در دست گرفتند و به همین دلیل خارج کردن شهروندان غربی و همکاران محلی نیروهای ناتو از افغانستان با مشکلات زیادی روبرو شده است.
اورزلا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا روز شنبه ۲۱ اوت در حاشیه بازدید از یک اقامت‌گاه موقت مهاجران افغان در اسپانیا، مذاکره با طالبان را تائید کرد و افزود این گفت‌وگوها به هیچ وجه به معنای به رسمیت شناختن آنها نیست.
او تصریح کرد که مسئله مهم در وهله اول این است که خروج شهروندان اروپایی و همکاران محلی کشورهای غربی از افغانستان تسهیل شود.
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا می‌گوید برای کسانی که جانشان در افغانستان به خطر افتاده باید راه‌های قانونی و مطمئنی برای خروج از این کشور فراهم شود.
فون در لاین از اعطای کمک‌های انسان‌دوستانه برای این منظور خبر داد و گفت این از مسئولیت‌های اتحادیه اروپا است که به کسانی که مجبور به ماندن در افغانستان باشند هم کمک کند.
کمک ۱۰۰ میلیون یورویی آلمان
وزارت خارجه آلمان روز گذشته از اختصاص ۱۰۰ میلیون یورو کمک انسان‌دوستانه برای کسانی که در افغانستان به خاطر وحشت از آزار و تعقیب نیروهای طالبان فراری شده‌اند خبر داد.
این وزارت‌خانه روز جمعه اعلام کرد این کمک برای حمایت از پناه‌جویانی در نظر گرفته شده که هنوز در خود افغانستان هستند یا به یکی از کشورهای همسایه رفته‌اند.
آنگلا مرکل روز جمعه در دیدار با ولادیمیر پوتین از روسیه خواست از ارتباط خود با نیروهای طالبان برای امکان‌پذیر ساختن خروج همکاران محلی آلمان از افغانستان استفاده کند.
به گزارش رویترز صدراعظم آلمان در مسکو از گفت‌وگو با طالبان برای تسهیل خروج همکاران محلی استقبال کرده است.
رعایت حقوق بشر شرط کمک میلیاردی اتحادیه
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در سفر به اسپانیا هشدار داد که اگر اسلامگرایان طالبان به نقض حقوق بشر اقدام کنند و حقوق شهروندان را نقض کنند پرداخت کمک‌های توسعه‌ای این اتحادیه به افغانستان متوقف می‌شود.
اتحادیه اروپا در نظر دارد طی هفت سال آینده یک میلیارد یورو به افغانستان کمک کند. همزمان با این اظهارات یک مقام ارشد طالبان به رویترز گفته ملا عبدالغنی برادر، از سران و بنیانگذاران این گروه برای رایزنی در مورد تشکیل یک “دولت فراگیر” وارد کابل شده است.
در همین حال اوضاع فرودگاه کابل همچنان متشنج است و نیروهای طالبان حضور خود در بیرون محوطه فرودگاه و بازرسی و کنترل شهروندان را تشدید کرده‌اند.
بیش از پنج هزار نظامی آمریکایی کنترل محوطه داخلی فرودگاه کابل و امنیت تردد هوایی را بر عهده دارند. ارتش آلمان از روز دوشنبه کار انتقال شهروندان خود و همکاران محلی نیروهای آلمانی از افغانستان را آغاز کرده است.
تا کنون حدود دو هزار نفر از فرودگاه کابل ابتدا به تاشکند، پایتخت ازبکستان و از آنجا به آلمان منتقل شده‌اند. تعلل آلمان در خارج کردن شهروندان و همکاران محلی و بستگانشان، که از جمله حاصل ارزیابی نادرست از سرعت پیشروی نیروهای طالبان بوده، با انتقادهای شدیدی روبرو شده است.