پیشبینی میشود این طوفان و بارندگیها تا پایان روز یکشنبه ادامه داشته باشد
مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس ایران با بیان اینکه 52 نفر طی دو روز گذشته به مراکز درمانی زابل مراجعه کردهاند نیز از بستری شدن سه شهروند در مراکز درمانی این کشور به دلیل طوفان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری «ایلنا»، به گفته سخنگوی سازمان اورژانس ایران، به دنبال این طوفان، عمده مشکلات مراجعه کنندگان چشمی، تنفسی و قلبی بوده و بیماران پس از دریافت خدمات درمانی لازم، ترخیص شدهاند.
با نزدیک شدن طوفان حارهای شاهین به مناطق جنوب شرقی، ستاد بحران در ایران در استان سیستان و بلوچستان بالاترین هشدار «سطح قرمز» اعلام کرد.
در همین زمینه معاون استاندار و فرماندار زابل نیز اعلام کرد که طوفان و گرد و غبار ادارات منطقه سیستان را به تعطیلی کشانده است.
معاون شیلات سیستان و بلوچستان از مفقود شدن پنج صیاد در اثر طوفان شاهین در پسابندر دشتیاری خبر داد و همزمان سخنگوی اورژانس گفت که این طوفان در سیستان و بلوچستان دستکم ۱۳ مصدوم برجا گذاشته است.
عطاالله رییسی، معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات سیستان و بلوچستان، گفت: دو لنج صیادی که در جریان طوفان شاهین در پسابندر از توابع دشتیاری غرق شدند شانزده سرنشین داشتند که یازده نفر خود را به ساحل رساندند ولی ۵ نفر از سرنشینان این دو لنج مفقود شدهاند و با گذشت ده ساعت هیچ خبری از آنها دردست نیست.
رییسی گفت که یک لنج صیادی دچار نقص فنی شده بود و یک لنج با ۱۶ سرنشین برای نجات و هدایت لنج به حوضچه بندرصیادی پسابندر وارد دریا شدند و در مسیر طوفان هر دو لنج صیادی را به صخره کوبید و در پی آن دو لنج شکسته و غرق شدند.
به گفته معاون شیلات سیستان و بلوچستان ۱۶ سرنشین دو لنج صیادی بعد از حادثه به دریا زدند که ۱۱ نفر خودشان را به ساحل رساندند و ۵ صیاد باقیمانده همچنان بعد گذشت بیش از ۱۰ ساعت مفقود هستند و تاکنون خبری از آنها نیست.
عطاالله رییسی تاکید کرد که عملیات جستجوی صیادان مفقود شده همچنان در بندر پسابندر ادامه دارد.
او همچنین اضافه کرد که پیش از طوفان، هشدارهای لازم هواشناسی درخصوص منع تردد شناورها به صیادان داده شده و لنج و قایقها به مکانی امن انتقال داده شده بودند با این حال طوفان حارهای شاهین خسارت زیادی به زیرساختهای بنادر صیادی و سولههای ماهی وارد کرده و سقف برخی از سولههای بنادر صیادی را نیز کنده است.
معاون شیلات سیستان وبلوچستان اضافه کرد که برآورد خسارت بعد از طوفان انجام و اطلاعرسانی خواهد شد و گفت که بیش از ۲۵ هزار صیاد و یک هزار لنج و هزار و ۵۰۰ قایق در چهار شهرستان چابهار، دشتیاری، زرآبادو کنارک در حال فعالیت هستند.
همزمان مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور، گفت که در اثر طوفان شاهین دستکم ۱۳ نفر در سیستان و بلوچستان مصدوم شدهاند و دلیل مصدومیت اغلب آنها سقوط ار ارتفاع در جریان طوفان بوده است
سخنگوی سازمان اورژانس که تحت تاثیر طوفان شاهین، محور نگور به سمت جاده ساحلی بریس به علت طغیان رودخانه مسدود شده است , افزود که برای مشارکت در عملیات امدادی، یک دستگاه اتوبوسآمبولانس و پنج دستگاه آمبولانس از زاهدان به چابهار منتقل شدهاند.
منطقه سیستان و بلوچستان به دلیل موقعیت جغرافیایی، همواره در معرض طوفانهای موسمی است.
طوفان شاهین در استان هرمزگان
طوفان حارهای شاهین که از روز گذشته در استان سیستان و بلوچستان ایران آغاز شده بود، شنبه وارد هرمزگان شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان ضمن تایید این خبر، میگوید بارش در بخش لیردف جاسک آغاز شده است.
هواشناسی در اطلاعیههایی خواسته است که تا اطلاع ثانوی هیچ فعالیت دریایی در جنوب سیستان و همچنین شرق هرمزگان انجام نشود.
پیشبینی میشود این طوفان و بارندگیها تا پایان روز یکشنبه ادامه داشته باشد.