دبیرکل سازمان ملل در کنفرانس کشورهای اهداکنندهی کمک مالی به یمن نسبت به بحرانیتر شدن اوضاع این کشور هشدار داد. حدود دو سوم جمعیت یمن از دسترسی به غذای کافی محروم هستند.
مطابق گزارشهای سازمان ملل متحد، در حدود دو سال گذشته و در جریان جنگ داخلی یمن، به طور میانگین هر ماه صد نفر در این کشور جان خود را از دست دادهاند.
گفته میشود نزدیک به ۱۹ میلیون نفر که حدود دو سوم کل جمعیت یمن را شامل میشوند محتاج کمکهای انساندوستانه و مواد غذایی هستند و صدها هزار نفر به خاطر سوءتغذیه در معرض خطر مرگ یا معلول شدن قرار دارند.
روز سهشنبه (۲۵ آوریل/ ۵ اردیبهشت) نمایندگان ۵۰ کشور جهان در کنفرانس کشورهای اهداکنندهی کمک مالی به یمن در ژنو گرد آمدند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در این کنفرانس ابراز امیدواری کرد که کشورهای کمککننده در سال جاری میلادی ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار برای یاری رساندن به مردم یمن اختصاص دهند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت آلمان در کنفرانس ژنو متعهد شد که ۱۰۵ میلیون یورو صرف کمکهای انساندوستانه به یمن کند.
گرد مولر، وزیر توسعه آلمان ضمن اعلام این خبر تاکید کرده است که بدون کمکهای فوری جامعه جهانی خطر مرگ بر اثر کمبود مواد غذایی زندگی میلیونها شهروند یمن را به طور جدی تهدید میکند.
مولر تصریح کرد که آلمان میکوشد از طریق تعمیر و تجهیز پمپهای آب به شهروندانی که در شرایط سختی قرار دارند یاری رساند و نیازهای ابتدایی آنها را تامین کند.
بسیاری از قربانیان جنگ داخلی یمن در اثر حملههای هوایی و بمبارانهای ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی کشته و مجروح شدهاند.
این ائتلاف علیه شبهنظامیان حوثی، که گفته میشود مورد حمایت جمهوری اسلامی هستند، میجنگند که مانند برخی دیگر از گروههای شورشی، مانند انصارالله مسئولیت برخی حملههای مرگبار به غیرنظامیان یمنی را بر عهده دارند.
دبیرکل سازمان ملل متحد در آغاز کنفرانس ژنو ابراز تاسف کرد که جامعه بینالمللی شاهد معلول شدن و مرگ ناشی از گرسنگی “یک نسل کامل” در یمن است.
خبرگزاری ایسنا، به نقل از اسکای نیوز گزارش داد که عربستان سعودی و امارات متحده عربی در کنفرانس ژنو متعهد شدهاند به ترتیب ۱۵۰ و ۱۰۰ میلیون دلار به عنوان کمکهای انساندوستانه برای یمن اختصاص دهند.
بنابر این گزارش گنادی گاتیلوف، معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرده که مهمترین اقدامی که جامعه جهانی میتواند برای یمن انجام دهد بهبود شرایط انسانی و توقف محاصره این کشور است.
معاون وزیر خارجه روسیه همچنین خواستار از سرگیری فعالیت فرودگاه صنعا شده و خاطر نشان کرده که مسکو به منظور کمک به حل بحران یمن با طرفهای درگیر و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس ارتباط برقرار خواهد کرد.
جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا در جریان دیدار هفته گذشته خود ار عربستان، جمهوری اسلامی را متهم به دامن زدن به بحران یمن از طریق تجهیز شورشیان حوثی و بیثبات کردن منطقه کرد.