زلنسکی: جنگ باید پایان یابد و پیشنهادات اوکراین روی میز است

رئیس جمهور اوکراین گفت تا کنون ۱۴ هزار سرباز روس در جنگ کشته و ده‌ها هزار نفر زخمی شده‌اند. درگیری‌ها در اطراف فرودگاه خرسون شدت یافته است. آلمان کمک‌های بشردوستانه به اوکراین را افزایش داد.

● دادستان اوکراین: ۱۱۲ کودک کشته شدند

دادستانی کل اوکراین صبح روز شنبه ۱۹ مارس اعلام کرد ۱۱۲ کودک از آغاز جنگ تا کنون جان خود را از دست داده‌اند. این مقام اوکراینی در کانال تلگرامی خود از مجروح شدن ۱۴۰ کودک نیز خبر داده است.
زنی با یک کودک در مقابل ساختمان آسیب‌دیده در کی‌یف

● ملنیک انتظار داشت شولتس هم از کی‌یف بازدید کند

آندری ملنیک، سفیر اوکراین در برلین انتظار داشت اولاف شولتس صدراعظم آلمان برای همبستگی با مردم اوکراین و رهبر آن زلنسکی به همراه سران لهستان، اسلوونی و جمهوری چک از کی‌‌یف دیدار کند.

ملنیک گفت: «ای کاش اولاف شولتس به کی‌یف سفر می‌کرد و در آنجا می‌گفت من اهل کی‌یف هستم. این یک پیام محکمی به جهانیان بود.»

سفیر اوکراین در برلین ضمن انتقاد از دولت آلمان گفت:: «در حال حاضر آلمان نمی‌داند چه باید بکند. ما هفت سال هزاران ساعت در قالب نرماندی مذاکره کرده‌ایم و دور یک میز نشسته‌ایم و این احساس باقی می‌ماند که آلمانی‌ها هنوز اصلا ما را درک نمی‌کنند و نمی‌دانند که پوتین حداقل بعد از الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ برنامه‌هایی برای حذف اوکراین از نقشه را داشت.»

ملنیک در مصاحبه با رسانه‌های آلمانی بارها خواستار تحریم‌های شدیدتر علیه روسیه شده است. او از مقامات آلمانی درخواست کرده بود که نفت و گاز روسیه را تحریم کنند.

روبرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان اما ضمن مخالفت با این خواسته گفته است اول باید از تامین عرضه گاز اطمینان حاصل کرد و بعد در گام بعدی واردات گاز از روسیه را قطع کرد.
آندری ملنیک، سفیر اوکراین در آلمان

● در زاپروژیا منع رفت و آمد اعلام شد

آناتولی کورتی‌اف، معاون شهردار زاپروژیا اعلام کرد که تا اوایل صبح دوشنبه ۲۱ مارس به مدت ۳۸ ساعت مقررات منع رفت و آمد اعلام می‌شود. کورتی‌اف از شهروندان خواسته است از خانه‌های خود بیرون نروند.

زاپروژیا به یک شهر ترانزیتی مهم برای افرادی که شهر محاصره شده ماریوپل را ترک می‌کنند تبدیل شده بود.

● بیل کلینتون و جورج بوش با اوکراین اعلام همبستگی کردند

بیل کلینتون و جورج بوش روسای جمهور سابق آمریکا برای نشان دادن همبستگی خود با اوکراین از یک کلیسای اوکراینی در شهر شیکاگو دیدار کردند.

هر دو مقام سابق، دسته گل‌های آفتابگردان با روبان آبی را که نشانه پرچم اوکراین است به کلیسای اوکراینی‌ها تقدیم کردند.

کلینتون با انتشار ویدئوی این دیدار در توییتر نوشت: «آمریکا در مبارزه برای آزادی و علیه ظلم در کنار مردم اوکراین ایستاده است.»

● اوکراین: دسترسی به دریای آزوف را از دست داده‌ایم

ارتش اوکراین اعلام کرد در جریان محاصره شهر بندری ماریوپل توسط روسیه، اوکراین به طور موقت دسترسی به دریای آزوف را از دست داده است.

منابع محلی می‌گویند درگیری‌ها در ماریوپل شدت گرفته و سربازان روسیه قصد دارند این شهر را به طور کامل تصرف کنند. ماریوپل بندر تجاری مهم اوکراین در دریای آزوف است.
مردم شهر محاصره شده ماریوپل در مضیقه شدید مایحتاج دارویی و خوراکی قرار دارند

مردم شهر محاصره شده ماریوپل در مضیقه شدید مایحتاج دارویی و خوراکی قرار دارند

● سازمان جوانان حزب سوسیال دموکرات: نفت روسیه را قطع کنید

سازمان جوانان حزب سوسیال دموکرات آلمان خواستار توقف فوری واردات نفت از روسیه شد.

جسیکا روزنتال، رئیس این سازمان گفته است اگر پوتین “جنایات جنگی” خود را متوقف نکند ورود نفت روسیه باید فورا قطع شود.

او تاکید کرد: «هرکسی که بگوید ما از تمام توان اقتصادی خود برای وادار کردن مسکو به سازش استفاده خواهیم کرد، نباید یک روز بیشتر تحمل و صبر کند.»

حزب سوسیال دموکرات آلمان یکی از سه حزب ائتلافی حاکم آلمان، با توقف واردات انرژی از روسیه مخالفت می‌کند.

● زلنسکی: جنگ باید پایان یابد و پیشنهادات اوکراین روی میز است

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در واکنش به سخنرانی ولادیمیر پوتین در استادیوم لوژنیکی در مسکو با اشاره به حضور ۱۰۰هزار نفر در مقابل استادیوم و ۹۵ هزار نفر در داخل ورزشگاه گفت: «این رقم با تعداد سربازان روسیه که به اوکراین حمله کردند مطابقت دارد و اکنون ۱۴ هزار جسد را در این ورزشگاه به اضافه ده‌ها هزار مجروح و معلول تصور کنید. این همه تلفات روسیه از آغاز جنگ تا کنون است.»

منابع مستقل نمی‌توانند صحت این داده‌ها را بررسی کنند.

زلنسکی در ادامه صحبت‌های خود بار دیگر خواستار پایان فوری جنگ شد و گفت: «پیشنهادات اوکراین روی میز است.»

رئیس‌جمهوری روسیه روز جمعه ۱۸ مارس در “مراسم میهن‌پرستانه” هشتمین سال اشغال کریمه در برابر ده‌ها هزار نفر از هواداران خود سخنرانی کرد و “مأموریت قهرمانانه ارتش” را ستود. منابع روسی گفته بودند که در این مراسم حدود ۹۵ هزار در داخل و ۱۰۰ هزار نفر در خارج ورزشگاه تجمع کرده بودند.

● آلمان دو هزار ژنراتور برق به اوکراین ارسال کرد

سونیا شولتس، وزیر همکاری‌های اقتصادی و توسعه آلمان از ارسال کمک‌های امدادی از جمله ۲۱ خودروی آتش‌نشانی، دو هزار ژنراتور برق، تجهیزات نجات، چادر و کیسه خواب به اوکراین خبرداد.

به گفته شولتس قرار است در هفته آینده نیز ۹ تریلر حامل محمولات تجهیزات سنگین آتش‌نشانی و ۱۶۰۰ دستگاه تنفسی به اوکراین ارسال شود.

● درگیری شدید در فرودگاه خرسون

فرودگاه چورنوبایفکا در نزدیکی خرسون در جنوب اوکراین همچنان کانون درگیری‌های شدید است. نیروهای مسلح اوکراین برای ششمین بار به نظامیان روسیه در فرودگاه خرسون حمله کردند و خسارات سنگینی را به آنان وارد کردند.

قبلا نیز نیروهای اوکراینی اعلام کرده بودند در حمله با پهپادهای رزمی، ده‌ها هلی‌کوپتر و یک پست فرماندهی را منهدم کرده‌اند.

● کمیسیون اتحادیه اروپا درباره بروز قحطی در اوکراین هشدار داد

یانتس لنارچیچ، کمیسر مدیریت بحران اتحادیه اروپا در مصاجبه با روزنامه آلمانی “ولت آم زونتاگ” ضمن هشدار درباره قحطی در اوکراین گفت مردم در شهرهای محاصره شده غذا و آب ندارند و هیچ راهی هم برای خروج از این شهر نیست.

این مقام اروپایی گفته است که فاجعه انسانی در اوکراین ممکن است بدتر شود.