شورای وزیران سعودی ضمن تشدید بر اهمیت آگاهی جامعه جهانی از خطر تداوم اقدامات ایران به ارسال موشکهای بالستیک و پهپادها به حوثیها، بر ضرورت عمل جامعه بینالمللی به مسئولیتهای خود در زمینه حفاظت از عرضه انرژی تاکید کرد.
هیئت دولت سعودی در جلسه سهشنبه 22 مارس خود همچنین از جهان خواست قاطعانه در برابر شبهنظامیان حوثی ایستاده و آنها را از ادامه حملاتشان که در این شرایط بسیار حساس، تهدیدی مستقیم علیه امنیت عرضه انرژی در بازارهای جهانی است، بازدارد.
کمبود عرضه نفت
شورای وزیران سعودی تاکید کرد که این پادشاهی در سایه تداوم حملات حوثیها به مراکز تولید نفت و گاز و مشتقات آنها، مسئولیتی در قبال کمبود عرضه نفت به بازارهای جهانی نخواهد داشت.
شورای وزیران سعودی همچنین بر اهمیت نقش اساسی توافق اوپک پلاس در ثبات بازارهای جهانی نفت، تاکید کرد.
ساعاتی پیش، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه سعودی نیز با تاکید بر لزوم تحت فشار گذاشتن شبهنظامیان حوثی برای توقف تهدیدات علیه ناوبری بینالمللی، افزود که تشدید تنش حوثیها، امنیت و ثبات تمامی منطقه را تهدید میکند.
وزارت امور خارجه سعودی دوشنبه اعلام کرد که پادشاهی عربی سعودی، هیچ مسئولیتی در قبال کمبود عرضه نفت به بازارهای جهانی به دلیل حملات شبهنظامیان تروریست به تأسیسات نفتی این کشور نخواهد داشت.
حملات به تاسیسات نفتی
شایان ذکر است که شبهنظامیان مورد حمایت تهران طی روزهای گذشته با انجام حملات متعددی با موشکهای بالستیک و پهپادهای انفجاری برای هدف قرار دادن مراکز غیرنظامی و اقتصادی سعودی تلاش کردند.
در این حملات حوثیهای مورد حمایت ایران یک مرکز توزیع فرآوردههای نفتی در جنوب سعودی شامگاه شنبه، یک کارخانه گاز طبیعی، یک پالایشگاه نفت در ینبع در غرب در بامداد یکشنبه و ایستگاه توزیع فرآوردههای نفتی آرامکو در شهر جده در شامگاه یکشنبه، هدف قرار گرفتند.
وزارت انرژی سعودی یکشنبه اعلام کرد که حمله به تاسیسات «شرکت پالایش ینبع سینوپک» (یاسرف) منجر به «کاهش موقت سطح تولید این پالایشگاه» شد اما در عین حال تصریح کرد که «این کاهش با ذخایر جبران خواهد شد.»
حملات حوثیها و تشدید تنشهای این گروه شبهنظامی، چند روز قبل از آغاز رایزنیهای یمنی- یمنی صورت میگیرد، که قرار است هفته آینده از 29 مارس تا 7 آوریل بنا به فراخوان شورای همکاری خلیج در ریاض برگزار شود.