ایالات متحده آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه شبکهای از افراد و نهادهای فعال در زمینه قاچاق و خرید و فروش نفت و محصولات پتروشیمی ایران اعمال کرد.
به گزارش «رویترز» وزارت خزانهداری آمریکا از اعمال تحریمهای جدید مرتبط با بخش انرژی ایران خبر داد.
ایالات متحده چهارشنبه 15 تیر شبکهای از افراد و نهادها را مورد تحریم قرار داد که به ایران در قاچاق و دور زدن تحریمها و خرید و فروش نفت آن کمک میکنند.
تحریمهای نفتی جدید آمریکا علیه ایران شامل یک دلال چینی بهنام «جف گاآو» و یک شهروند هندی بهنام محمد شهید رکنالدین بهور میشود که به مدیریت فعالیتهای تجاری متعلق به شرکت «ترایلیانس» مظنون هستند.
بنا بر مفاد تحریمهای جدید همه داراییهای و منافع افراد مورد هدف این تحریمها بلوکه شده و همه افراد و شرکتهای در ایالات متحده آمریکا از تعامل بازرگانی با آنها منع میشوند.این ۱۵ مورد و شخصی که وارد فهرست تحریمها شدهاند در ایران، امارات متحده عربی، هنگکنگ، ویتنام و سنگاپور مستقر هستند.
طبق اعلام وزارت خزانهداری آمریکا، بیشتر این محصولات نفتی و پتروشیمی ایران در نهایت به چین فروخته شدهاند.
شرکتهای زاگرس ترابران آریا، شرکت نفت ستاره خلیج فارس و شرکت کشتیرانی راشین اقیانوس شرق از جمله شرکتهای مورد تحریمی جدیدی هستند که در ایران واقع شدهاند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در واکنش به تحریمهای جدید نفتی آمریکا علیه ایران نوشت: «در صورت تعهد نداشتن ایران به احیای برجام، ما به استفاده از اختیارات خود برای هدف قراردادن صادرات فرآوردههای انرژی ایران ادامه خواهیم داد.»
وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای خاطرنشان کرد اشخاص و موارد تحت تحریم به جمهوری اسلامی در انجام میلیونها دلار تجارت غیر قانونی نفت و محصولات نفت و پتروشیمی کمک کردهاند.
این بیانیه با تاکید بر اینکه آمریکا در پیگیری دیپلماسی معنادار برای بازگشت متقابل به تعهدات برجام صادق و ثابت قدم بوده است گفت ایران تا کنون تعهد مشابهی را به پیگیری این مسیر نشان نداده است.
یک هفته پس از مذاکرات دوحه و تأکید آمریکا بر طرح مطالبات جدید از سوی تهران، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، اعلام کرد مذاکرهکنندگان این کشور در دوحه هیچگونه مطالبه فرابرجامیای مطرح نکردهاند و مطالباتشان «کاملا در چارچوب توافق سال ۲۰۱۵» بوده است.
این اظهارات در حالی از سوی امیر عبداللهیان مطرح شد که روز سهشنبه ۱۴ تیر، رابرت مالی، نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، درباره آخرین دور مذاکرات احیای برجام که در دوحه برگزار شد، گفت مذاکرهکنندگان جمهوری اسلامی به پیشنهادهای هماهنگکننده این مذاکرات پاسخ مثبت ندادند و مشخص نیست وقتی آنها آماده دادن پاسخ مثبت نبودند، برای چه به دوحه آمده بودند.
دور جدید گفتوگوهای احیای برجام روز چهارشنبه هشتم تیر در دوحه، پایتخت قطر، بدون پیشرفت خاصی به پایان رسید.در حالی تلاشهای بینالمللی برای احیای توافق هستهای 2015 با تهران همچنان ناکام مانده این تحریمهای نفتی از سوی واشینگتن با هدف تحت فشار گذاشتن بیشتر ایران اعمال میشود.
در همین راستا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد ایالات متحده بهدلیل عدم پایبندی ایران به توافق هستهای به اعمال تحریم علیه صادرات نفت این کشور ادامه میدهد.
طبق بیانیه صادره از وزارت خزانهداری آمریکا:« گروهی از شرکتها به ارزش صدها میلیون دلار اقدام به تسهیل انتقال و خرید و فروش فرآوردههای شرکتهای ایران به شرق آسیا کردهاند.»
بهدنبال شکست مذاکرات غیرمستقیم میان ایالات متحده و ایران در دوحه رویکرد تحریمی در قبال ایران از سر گرفته شده است.
برایان نیلسون، معاون امور تروریسم و اطلاعات مالی در وزارت خزانهداری آمریکا در این بیانیه گفت: «تا دستیابی به توافق (هستهای) به استفاده از کلیه اختیارات خود برای اعمال تحریمها علیه فروش نفت و محصولات پتروشیمی ایران ادامه خواهیم داد».
در این راستا از بین نهادهای مورد تحریم شرکت پتروشیمی جم است که از سوی وزارت خزانه ایالات متحده به صادرات محصولات پتروشیمی به ارزش صدها میلیون دلار به شرکتهایی در نقاط مختلف شرق آسیا متهم شده است.