
به گفتۀ رئیس موسسۀ تحقیقات آب ایران، امسال میزان بارندگی ۴۴درصد کمتر از سطح میانگین مورد انتظار بوده و بدین ترتیب میتوان گفت که چهارمین خشکسالی پیوسته در کشور شروع شده است. «سال آبی» با فصل پاییز شروع میشود
روز یکشنبه ۱۵ بهمن، محمدرضا کاویانپور، رئیس موسسۀ تحقیقات آب ایران گفت که تا قبل از ورود سامانۀ اخیر به کشور «میزان بارش ۴۴درصد منفی بود.» دو روز قبل، ورود یک «سامانۀ بارشی» به محدودۀ کشور، بارش برف در تهران و چند شهر دیگر را به دنبال داشت.
اما برای خروج از وضعیت کمبود آب، بارندگیها باید در طول دو سه ماه آینده ادامه یابد.
به گفتۀ کاویانپور معمولاً انتظار میرود که ۲۵درصد از بارش کل سالانه در فصل پاییز مشاهده شود. اما طی سه سال گذشته، بسیاری از حوزههای آبریز کشور دچار خشکسالی بوده و «با پاییز امسال وارد چهارمین خشکسالی شدهایم.»
قبلاً هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب ایران نیز از آغاز چهارمین خشکسالی پیاپی خبر داده بود. وی در اواخر پاییز گذشته گفته بود که ده سال پیش، منابع آب تجدیدپذیر کشور ۱۳۰ میلیارد متر مکعب بود اما امسال به حدود ۱۰۰ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.
کاویانپور در عین حال ابراز امیدواری کرد که تغییرات جوّی چند روز اخیر باعث بارندگی در کل کشور و بخصوص در «مناطق حساس» شود. منظور مناطقی از ایران است که دارای سدّ هستند. پر شدن این مخازن آبی برای ماههای آینده بسیار تعیینکننده است.
رئیس موسسۀ تحقیقات آب توضیح داد که وزارت نیرو «مدل منابع و مصارف» خود را بر اساس بدبینانهترین سناریو تنظیم کرده، اما در صورتی که طی زمستان بارش بیشتری واقع گردد، این مدل مصرف در فصل بهار مورد تجدید نظر قرار خواهد گرفت.