خانه / اخبار مهم روز / بازاریان بندرعباس در اعتراض به افزایش مالیات تجمع کردند

بازاریان بندرعباس در اعتراض به افزایش مالیات تجمع کردند

شماری از بازاریان بندرعباس، در اعتراض به افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده و بخشنامه‌های مرتبط با آن در برابر اداره کل دارایی و امور مالیاتی استان هرمزگان تجمع اعتراضی برگزار کردند.

وب‌سایت صبح ساحل، با انتشار تصاویر و ویدیوهایی از این تجمع نوشت صبح یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت، تعدادی از کسبه عمده‌فروش و خرده‌فروش از صنف‌های مختلف بازار بندرعباس دست به تجمع زده و با ورود به محوطه اداره کل امور دارایی و مالیات استان هرمزگان نسبت به پرداخت اجباری ۱۰ درصد نرخ مالیات بر ارزش افزوده و مشکلات سامانه مودیان اعتراض کردند.

یکی از کاسبان معترض با اشاره به اینکه در بخش تولید و صنعت کشور در زمان تورم و تحریم، به اندازه کافی بار اضافی بر صنعت و تولید تحمیل شده، در گفت‌وگو با صبح ساحل از افزایش مالیات بر ارزش افزوده، به‌عنوان نوعی خودتحریمی یاد کرده است.

کاسبان حاضر در این تجمع شعارهایی از جمله «ما اعتراض داریم» سر دادند و خواستار لغو بخشنامه‌های مربوط به افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده شدند.

پیش از این و طی هفته گذشته برخی طلافروشان در شهرهای مختلف کشور از جمله ارومیه، تهران و تبریز، در اعتراض به مصوبات مالیاتی دولت و تلاش مجلس برای اخذ مالیات بیشتر از آنها، مغازه‌های خود را تعطیل یا نیمه‌تعطیل کرده و دست به اعتصاب زدند.

یکی از کاسبان معترض در بندرعباس با بیان اینکه در سال گذشته میزان مالیات پرداختی به اداره کل دارایی و امور مالیاتی، پنج تا شش برابر افزایش داشته، از مسوولان جمهوری اسلامی پرسیده مگر یک کاسب چقدر می‌تواند مالیات بدهد؟

شهروند دیگری با اشاره به اینکه یک خرده‌فروش باید ۲۰ درصد بابت مالیات روی قیمت کالا بکشد به رسانه محلی «صبح ساحل» گفت: «ما علاوه بر این ۲۰ درصد ناچاریم ۱۰ درصد هم به عنوان مالیات بر ارزش افزوده روی قیمت اجناس بکشیم و این مساله باعث کاهش توان خرید مردم می‌شود.»

ویدیوی منتشر شده نشان می‌دهد یکی دیگر از کاسبان معترض در دیدار با مسوولان اداره کل دارایی و امور مالیاتی استان هرمزگان، خطاب به آنها می‌گوید: «یکی از کارمندان خودتان گفته در صورتی که به نرخ‌های اعلام شده برای مالیات بر ارزش افزوده اعتراض کنید، میزان مالیات تعیین شده افزایش پیدا خواهد کرد.»

در سال‌های گذشته، در سایه ناکارآمدی جمهوری اسلامی در اداره اقتصادی کشور، گزارش‌های بسیاری از افزایش شدید فقر و وضع اقتصادی نامناسب مردم در ایران منتشر شد.

روزنامه اعتماد روز سوم اردیبهشت در گزارشی مالیات‌های وضع شده در کشور را نامطلوب توصیف کرد و نوشت وضع یک مالیات نامطلوب می‌تواند به تشدید فقر و افزایش جمعیت فقیر کشور منجر شود.

احمد علیرضابیگی،‌ نماینده تبریز در مجلس هم روز ۱۸ فروردین امسال گفته بود اساس اقتصاد بر مردم استوار نیست و هرجا دولت کم می‌آورد ۵۰ درصد روی مالیات اضافه می‌کند.