خانه / اخبار مهم روز / پرداخت ۱۲ تا ۱۴ هزار دلار به هر خانوار آواره لبنانی از سوی جمهوری اسلامی

پرداخت ۱۲ تا ۱۴ هزار دلار به هر خانوار آواره لبنانی از سوی جمهوری اسلامی

نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله لبنان، از اختصاص ۱۲ تا ۱۴ هزار دلار به هر خانوار لبنانی از سوی جمهوری اسلامی خبر داد. قاسم همچنین حرکت نیروهای مخالف بشار اسد را بخشی از طرح خاورمیانه جدید اسرائیل ارزیابی و تاکید کرد حزب‌الله در کنار بشار اسد خواهد ایستاد.

قاسم که پس از حسن نصرالله از هشتم آبان ۱۴۰۳، به عنوان دبیرکل حزب‌الله لبنان منصوب شده است در یک سخنرانی، به بیان رویکرد این گروه به تحولات سوریه، مسائل مربوط به آتش‌بس با اسرائیل و کمک به آوارگان لبنانی پرداخت.

خبرگزاری‌های اصلی جمهوری اسلامی، از جمله ایرنا، تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران و… بخش مربوط به کمک‌های مالی جمهوری اسلامی به آوارگان لبنانی را پوشش ندادند.

هر آواره ۱۴ هزار دلار از طرف جمهوری اسلامی دریافت می‌کند

دبیرکل حزب‌الله آوارگان لبنانی را «ثروت مقاومت» نامید و تعداد آنان را بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد.

قاسم با تشکر از جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای، دولت و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به خاطر پشتیبانی سخاوتمندانه، تاکید کرد لبنانی هایی که خانه‌های آنها کاملا ویران شده است، اگر در بیروت و ضاحیه جنوبی باشند، ۱۴ هزار دلار برای خرید اثاثیه و اجاره مسکن یک سال و اگر خارج از بیروت باشند ۱۲ هزار دلار دریافت خواهند کرد.

او خاطرنشان کرد این پول از سوی جمهوری اسلامی تامین شده است.

۱۴ هزار دلار با نرخ فعلی دلار آزاد در ایران معادل حدود یک میلیارد تومان است.

قاسم همچنین با اشاره به هدیه جمهوری اسلامی، اعلام کرد حدود ۵۰ میلیون دلار به بخشی از ۲۳۳ هزار و ۵۰۰ خانوار آواره ثبت نام شده پرداخت شده است که در صورت کمک به کل این جمعیت، مبلغ کمک ها به ۷۷ میلیون دلار خواهد رسید. او تصریح کرد پرداخت‌ها بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار به ازای هر نفر بوده است.

مسعود پزشکیان، رییس جمهوری اسلامی، در آخرین گفت‌وگوی تلویزیونی خود با اشاره به وضعیت نامطلوب خزانه کشور گفت: «در همه چیز کسری داریم و حتی برای پرداخت یارانه‌ها با مشکل روبرو بودیم.»

پرداخت این مقدار کمک هزینه برای خرید اثاثیه منزل و اجاره خانه به آوارگان لبنانی درحالی‌ انجام می‌گیرد که جمهوری اسلامی به بهانه بالابودن یارانه سوخت، به دنبال افزایش قیمت بنزین حتی به بهای بروز اعتراضات سراسری است.

پس از جنگ حزب‌الله و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ نیز جمهوری اسلامی مسئولیت بازسازی مناطق ویران‌شده را برعهده گرفت و مبالغ هنگفتی را صرف بازسازی حزب‌الله کرد.

مخالفان اسد بخشی از طرح خاورمیانه جدید اسرائیل هستند

دبیرکل حزب‌الله لبنان، در بخش دیگری از سخنان خود، به موضوع تحولات سوریه پرداخت. او تاکید کرد گروه تحت امر او در کنار حکومت بشار اسد خواهد ایستاد .

قاسم حرکت مسلحانه گروه تحریر شام، علیه حکومت مستقر سوریه را «تجاوزات به سوریه با نظارت آمریکا و اسرائیل» توصیف کرد و گفت که این عملیات پس از «ناتوانی آنها در غزه و بسته شدن چشم‌انداز و شکستشان در تلاش‌ها برای بی‌طرف کردن سوریه» انجام شده است.

قاسم در ادامه خطاب به کشورهای عربی گفت: «بدانید که هر پیروزی برای اسرائیل به منزله شکستی برای شما است؛ نه شکستی برای فلسطین، سوریه و لبنان.»

او تاکید کرد: «این امور(شکست نیروهای مقاومت در برابر اسرائیل) در کشورهای شما منعکس خواهد شد.»

دبیرکل حزب‌الله در ادامه تصریح کرد:«ما در مقابل طرح توسعه‌طلبانه خطرناک اسرائیل هستیم و من از شما می‌خواهم تا از مقاومت برای رویارویی با اسرائیل حمایت کنید.»

قاسم بار دیگر مخالفان اسد را «گروه‌های تکفیری» نامید و گفت که آنها قصد دارند سوریه را از جایگاه یک طرف حامی مقاومت به جایگاهی برسانند که «خدمتگزار دشمن اسرائیلی» باشد.

آتش بس با اسرائیل جدید نیست

دبیرکل حزب‌الله لبنان، به موضوع آتش‌بس با اسرائیل هم پرداخت و یادآور شد که عقب‌نشینی نیروهای حزب‌الله به پشت رود لیتانی، توافق جدیدی نیست و همان مفاد قطعنامه ۱۷۰۱ است.

قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل، مبنای آتش‌بس فعلی است. براساس این قطعنامه که در سال ۲۰۰۶ صادر شد، قرار بود نیروهای سازمان ملل در مناطق مرزی جایگزین حزب‌الله شوند و این منطقه را کنترل کنند، اما این امر در عمل اجرا نشد.

قاسم تاکید کرد قطعنامه ۱۷۰۱ مکانیزم‌های خود را دارد که از جمله آنها این است که لبنان مرزهای خود را طی مدت زمانی مشخص باز پس بگیرد.

دبیرکل حزب‌الله با متهم کردن اسرائیل به بیش از ۶۰ بار نقض آتش‌بس گفت:«ما دولت لبنان را مسئول پیگیری نقض‌ها به همراه کمیته ناظر بر توافق می‌دانیم.»