مأموران در شکنجه زندانیان «استاد» هستند
لویی آرنو، شهروند فرانسوی که خرداد گذشته پس از دو سال زندانی شدن توسط جمهوری اسلامی از زندان «اوین» آزاد شد، در نخستین مصاحبه رسانهای خود پس از آزادی درباره بازداشت، حبس، و آزادی خود صحبت کرد.
او که به عنوان گردشگر و به منظور آشنایی بیشتر با فرهنگ و تمدن به ایران رفته بود، همزمان با اعتراضات سراسری در سال ۱۴۰۱ بازداشت و با اتهامات امنیتی توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی به پنج سال زندان محکوم شد.لویی آرنو که برای مدتی طولانی در سلول انفرادی زندانی بود، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «فرانس۲۴» گفت که مأموران دست به هر اقدامی میزنند تا شخصیت، کرامت، و هویت انسانی زندانی را نابود کنند.
او در ادامه افزود که با شرکت در این برنامه تلویزیونی میخواهد درباره تجربیات خود، سایر گروگانهای فرانسوی و خارجی در زندانهای جمهوری اسلامی، وسرکوب شهروندان ایرانی و مخالفان توسط حکومت ایران آگاهیرسانی کند.آرنو در مصاحبهای با شبکه فرانس۲۴، در تاریخ ۲۷دیماه ۱۴۰۳دوران حبس خود را بهعنوان یک «کابوس بیانتها» توصیف کرد. او شش ماه را در سلول انفرادی گذراند؛ در فضایی کوچک، بدون پنجره، و تحت نظارت ۲۴ساعته دوربینها. مأموران زندان، از او اعترافاتی اجباری گرفتند و هرگونه ارتباط او با دنیای بیرون را به حداقل رساندند.
بر لویی آرنو فرانسوی چه گذشت؟
آرنو که قربانی سیاست گروگانگیری بود، در مصاحبه خود اعلام کرد که مأموران زندان، زندانیان را با روشهایی غیرانسانی مانند شکنجههای جسمی و روانی به مرز فروپاشی میرسانند. او گفت: «در زندان خامنهای، هیچ روزی آسان نیست. هر لحظه، مبارزهای برای بقا است که تمام انرژی زندانی را تخلیه میکند».
لویی آرنو که برای مدتی طولانی در سلول انفرادی زندانی بود، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «فرانس۲۴» گفت که مأموران دست به هر اقدامی میزنند تا شخصیت، کرامت، و هویت انسانی زندانی را نابود کنند.
او در ادامه افزود که با شرکت در این برنامه تلویزیونی میخواهد درباره تجربیات خود، سایر گروگانهای فرانسوی و خارجی در زندانهای جمهوری اسلامی، وسرکوب شهروندان ایرانی و مخالفان توسط حکومت ایران آگاهیرسانی کند.
به گفته لویی آرنو جمهوری اسلامی در سالهای اخیر هفت شهروند فرانسوی را گروگان گرفت که سه نفر آنها هنوز در ایران زندانی هستند.
او با ابراز تأسف از ادامه حبس این شهروندان فرانسوی، گفت که چندین گروگان خارجی دیگر، از جمله احمدرضا جلالی، شهروند ایرانی سوئدی محکوم به اعدام، نیز زندانی جمهوری اسلامی هستند.
لویی آرنو در ادامه به تشریح وضعیت دشوار خود در زندان، از جمله حبس در بازداشتگاه مخفی ۲۰۹ که به گفته او مکانی شناخته شده برای ایرانیان است، پرداخت.
او گفت که در یک سلول کوچک هشت متر مربعی، بدون پنجره، و با چراغی که ۲۴ ساعته روشن بود، تمام مدت با دوربین تحت نظر بود.
با زندانیان مثل حیوان برخورد می کنند
به گفته لویی آرنو، مأموران زندان در جکومت جمهوری اسلامی با زندانیها مانند «حیوان» رفتار میکنند و دست به هر اقدامی میزنند تا شخصیت آنها را خرد کنند.
او در ادامه افزود که در این سلول ارتباط زندانی با خانواده، دوستان، و دنیای خارج، قطع میشود و تنها صدای شیون، ناله، و فریاد سایر زندانیان را میشنود.
لویی آرنو با بیان این که شش ماه در این سلول زندانی بود، گفت که فقط سه بار تحت نظارت شدید امنیتی موفق به تماس تلفنی با خانواده و مقامات فرانسوی شد و مأموران به او دستور میدادند که چه مطالبی را بیان کند.
او در ادامه افزود که تمامی این اقدامات غیرانسانی با هدف افزایش فشارهای روحی، روانی، و جسمانی، بر زندانی انجام میشود تا او به تمامی اتهامات ساختگی و غیرواقعی مطرح شده، اعتراف کند.
لویی آرنو گفت که مأموران در شکنجه زندانیان «استاد» هستند و با اعمال شکنجههای فیزیکی و روانی، آنها را به مرحلهای میرسانند که به هر چیزی که آنها بخواهند، اعتراف کنند.
او در ادامه افزود که هر زندانی تلاش میکند تا با توجه بهقدرت، استقامت، و ظرفیت خود از این شکنجهها جان سالم به در ببرد، ولی درک این موضوع مهم است که در چنین شرایطی هیچ روز آسانی وجود ندارد، و هر ثانیه، دقیقه، و روزی، مبارزهای برای بقا محسوب میشود که تمام انرژی زندانی را تخلیه میکند و او را در آستانه سقوط قرار میدهد.
به گفته لویی آرنو این فرآیندی است که درباره همه زندانیها وجود دارد و به این نقطه خواهند رسید. او در ادامه افزود که شش ماهی که در سلول انفرادی حبس بود، مانند شش سال گذشت و کابوسی بیانتها بود.
رفتار وحشیانه با هزاران زندانی سیاسی
این شهروند فرانسوی یادآور شد که گروگانهای خارجی و زندانیان ایرانی دیگری هستند که شرایط به مراتب سختتری را تجربه کردند و سالها است که در زندان هستند.
لویی آرنو یادآور شد که هزاران ایرانی مخالف جمهوری اسلامی نیز در زندانها هستند و تحت شکنجههای «وحشیانه» فیزیکی و روانی قرار دارند، و جمهوری اسلامی تعدادی از آنها را اعدام کرده، یا در آستانه اعدام هستند.
این شهروند فرانسوی در پایان گفت که در هیچ تظاهرات ضدحکومتی در ایران شرکت نداشته است، تمامی اتهامات وارده توسط جمهوری اسلامی بیپایه و اساس است، و او را بدون هیچ سند و مدرکی محکوم کردند.
خانواده آرنو در زمان بازداشت او با رد ادعای مقامات جمهوری اسلامی، گفته بودند که او «هرگز درگیر جنبشهای اعتراضی ایران نبوده» و «از سفرش به ایران هیچگونه نیت سیاسی» نداشته است.
سه زندانی فرانسوی دیگر سیسیل کوهلر، شریک زندگی او ژاک پاری، و مردی به نام اولیویه گروندو هستند.
این مشاهدات، تنها گوشهای از واقعیت تلخی است که بسیاری از گروگانهای خارجی و زندانیان سیاسی ایرانی سالهاست با آن روبهرو هستند. زندانهای مخوفی چون اوین، جایی که آرنو نیز در آن محبوس بود، به محلی برای نقض آشکار حقوق بشر و بیاعتنایی کامل به کرامت انسانی تبدیل شدهاند
به گفته لویی آرنو جمهوری اسلامی در سالهای اخیر هفت شهروند فرانسوی را گروگان گرفت که سه نفر آنها هنوز در ایران زندانی هستند.