خانه / اخبار مهم روز / حمایت از حمله نظامی به ایران یا مذاکره با «هیتلر»؛لیندسی گراهام شانس دیپلماسی را«یک در تریلیون»خواند

حمایت از حمله نظامی به ایران یا مذاکره با «هیتلر»؛لیندسی گراهام شانس دیپلماسی را«یک در تریلیون»خواند

لیندزی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه و از متحدان قدیمی دونالد ترامپ، در پی اجرای آتش‌بس شش هفته‌ای در نوار غزه از رئیس‌جمهور جدید آمریکا خواست به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کند.

آقای گراهام روز یکشنبه ۳۰ دی در مصاحبه با شبکه خبری سی‌بی‌اس گفت: «شانس نابودی برنامه هسته‌ای ایران از طریق دیپلماتیک یک در تریلیون است. ولی احتمال نابودی آن از طریق اقدام نظامی اسرائیل با حمایت آمریکا ۹۰ درصد است.»سناتور لیندسی گراهام، از جمهوری‌خواهان برجسته و متحد نزدیک دونالد ترامپ، با تأکید بر اینکه احتمال موفقیت دیپلماسی در مهار برنامه هسته‌ای ایران «یک در تریلیون» است، خواستار حمایت ترامپ از اقدام نظامی اسرائیل علیه تهران شد.

سناتور لیندسی گراهام، از متحدان قدیمی دونالد ترامپ همزمان با شروع آتش‌بس شش هفته‌ای در نوار غزه گفت که در اولین فرصت رئیس‌جمهور منتخب آمریکا را به اقدام نظامی علیه ایران ترغیب خواهد کرد.

هدف: برنامه هسته‌ای تهران.

به گفته این سناتور آمریکایی، «ایران عملاً یک کشور در آستانه‌ [دستیابی به سلاح] هسته‌ای» به حساب می‌آید و آقای گراهام تردید دارد که دیپلماسی بتواند مانع عبور ایران از این آستانه شود.

آقای گراهام روز یکشنبه در برنامه تلویزیونی «مواجهه با ملت» در شبکه سی‌بی‌اس گفت که «احتمال تضعیف برنامه هسته‌ای ایران از طریق دیپلماسی تقریباً یک در تریلیون است.» وی افزود: اما در عوض «اقدام نظامی اسرائیل با حمایت ایالات متحده به احتمال ۹۰ درصد می‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را تضعیف کند.»

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

این سناتور جمهوریخواه خاطرنشان کرد که «موضوع بعدی که من با پرزیدنت ترامپ در میان خواهم گذاشت این است که از این فرصت برای نابود کردن برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند، چرا که آن‌ها بسیار آسیب‌پذیر شده‌اند.»

اقدامات اسرائیل در غزه علیه حماس توامان با عملیات علیه حزب‌الله لبنان، و حمله اکتبر ۲۰۲۴ به اهداف نظامی ایران، به این معنی است که ایران به طور قابل توجهی ضعیف تر از گذشته است.

احتمال تضعیف برنامه هسته‌ای ایران از طریق دیپلماسی تقریباً یک در تریلیون است؛ اما در عوض اقدام نظامی اسرائیل با حمایت ایالات متحده به احتمال ۹۰ درصد می‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را تضعیف کند.
ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود، ضمن خروج یکجانبه از توافق هسته‌ای برجام با ایران در سال ۲۰۱۸، یک استراتژی تحریم فشار حداکثری را نیز برای جلوگیری از حرکت ایران به سمت توسعه تسلیحات هسته‌ای اتخاذ کرد.

آن راهبرد «فشار حداکثری» اکنون در راه بازگشت است. اما کارشناسان نگرانند که ممکن است برای جلوگیری از تولید سلاح هسته‌ای ایران خیلی دیر شده باشد.

ایران؛ یک «رژیم مذهبی نازیست»
گراهام به طور مداوم از اقدامات تنبیهی علیه ایران، به ویژه در جریان درگیری اسرائیل با حماس، حمایت کرده است.

وی در مصاحبه روز یکشنبه خود، ایران را یک «رژیم مذهبی نازیست» توصیف کرد.

وی اظهار داشت: «آن‌ها [مقامات ایران] می‌خواهند دولت یهود را نابود کنند. آن‌ها می‌خواهند اسلام را تطهیر کنند و ما را از خاورمیانه بیرون کنند.»

گراهام مذاکره با ایران را به «مذاکره با هیتلر» مقایسه کرد و گفت: «امیدوارم اسرائیل با حمایت ایالات متحده آمریکا، برای از بین بردن برنامه هسته‌ای ایران کاری بکند وگرنه، این یک اشتباه تاریخی خواهد بود.»

گراهام روز یکشنبه همچون سایر جمهوری‌خواهان، از ترامپ به خاطر نقش او در کمک به ایجاد پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس بین اسرائیل و حماس تمجید کرد.

گراهام گفت: «فقط این را بگویم که اگر دونالد ترامپ خواستار آزادی آن‌ها نمی‌شد، این افراد بیرون نمی‌آمدند.»به گزارش پولیتیکو، ارزیابی فعلی در محافل سیاسی واشینگتن این است که جمهوری اسلامی ایران عملاً در آستانه دستیابی به قدرت هسته‌ای نظامی است و به اعتقاد این سناتور جمهوری‌خواه اقدامات دیپلماتیک نمی‌تواند مانع پیشرفت ایران به سوی تولید سلاح هسته‌ای شود.
به اعتقاد برخی از کارشناسان تحت تأثیر جنگ اسرائیل علیه گروه افراطی حماس در نوار غزه، عملیات نظامی گسترده اسرائیل علیه حزب‌الله لبنان و حملات هوایی و موشکی این کشور علیه اهداف نظامی ایران در مهرماه امسال، جمهوری اسلامی بسیار تضعیف شده است.

در پی خروج یکجانبه دولت آمریکا از برجام در سال ۹۷ دونالد ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود با هدف پیشگیری از توسعه برنامه هسته ای ایران و نزدیک شدن به مرحله تولید سلاح هسته ای تحریم‌های شدیدی علیه آن کشور وضع کرد.

به نظر می‌رسد که سیاست فشار حداکثری و اعمال تحریم‌های شدید علیه ایران در دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ نیز اجرا شود. ولی برخی از کارشناسان معتقدند که شاید استفاده از این ابزارها برای پیشگیری از تولید سلاح هسته‌ای دیر شده باشد.

سناتور لیندزی گراهام همواره و به خصوص در دوره جنگ اسرائیل علیه گروه حماس، یکی از متحدان منطقه‌ای جمهوری اسلامی، طرفدار و مشوق اقدامات تنبیهی شدید علیه ایران بوده است.

سناتور گراهام در بخش دیگری از مصاحبه با سی‌بی‌اس افزود: «جمهوری اسلامی یک رژیم مذهبی نازی است. آنها می‌خواهند کشور یهودیان را نابود کنند. هدف دیگر آن ناب‌گرایی اسلامی و بیرون راندن آمریکا از منطقه است.»

این سیاستمدار جمهوری‌خواه در ادامه مدعی شد: «کاربرد دیپلماسی در رابطه با ایران مثل مذاکره با هیتلر است. من امیدوارم که اقدام نظامی اسرائیل با حمایت آمریکا به نابودی برنامه هسته‌ای ایران بیانجامد. و اگر این کار را نکنیم یک اشتباه تاریخی خواهد بود.»

لیندزی گراهام در بخش دیگری از مصاحبه خود همچون گروه پرشماری از جمهوری‌خواهان فعال در عرصه امنیت ملی آمریکا نقش دونالد ترامپ در توافق آتش‌بس بین اسرائیل و حماس را ستود.

او افزود: «بگذارید تأکید کنم که اگر دونالد ترامپ بر حصول این توافق اصرار نمی‌کرد آتش‌بس برقرار نمی‌شد.»