روزنامه جمهوری اسلامی نوشت که وزارت نفت در سه سال گذشته برای ساخت ۹ مسجد در شهرهای مختلف کشور، ۲۸۷ میلیارد تومان هزینه کرده است.
در یادداشتی که شنبه ششم بهمن با عنوان «مسجدسازی چه ربطی به وزارت نفت دارد؟» در روزنامه جمهوری اسلامی منتشر شده، آمده است که در سه سال گذشته بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع وزارت نفت به حوزه مسئولیتهای اجتماعی اختصاص داده شده که در هزینهکرد آن، ساز و کار مشخصی وجود ندارد.
پیش از این نیز رسانهها از نحوه هزینهکرد بودجه مسئولیت اجتماعی وزارت نفت انتقاد کردهاند.
این بودجه باید برای رفاه مناطق نفتی که از مشکلات کمآبی، فقدان زیرساختهای بهداشتی، کمبود زیرساختهای آموزشی و دیگر مشکلات رنج میبرند، هزینه شود.
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت وزارت نفت در دورهای که «باید به دنبال راهی برای گریز از تحریمها باشد، تغییر ماموریت داده و وارد مسجدسازی شده» است و شاید قصد «تشکیل لشکرِ دعا برای غلبه بر مکر حریف قدار» را دارد.
این روزنامه افزود: «چشم هم اگر ببندیم بر این که برخیها این خاصه خرجی به نام مساجد را به کام افراد خاص میدانند، باید نسبت وزارت نفت و مسجد را روشن کنند.»
سال ۱۴۰۱، روزنامه هممیهن خبر داد که وزارت نفت برای بازسازی و توسعه مسجد جمکران ۵۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده است. همچنین اعلام شد که این وزارتخانه به منظور ساخت ۷۰۰ خانه برای روحانیون جهرم، کمک به حوزه علمیه صالحیه کازرون و کمک به توسعه حرم شاهچراغ در شیراز، قرار است مبالغی تخصیص دهد.
بابک دارابی، مشاور اجتماعی وزیر نفت، در گفتوگو با هممیهن کمک وزارت نفت به مسجد جمکران را تایید کرده و گفته بود که «اولویت هزینه بودجه مسئولیت اجتماعی وزارت نفت مناطق نفتخیر است» اما: «درصد بسیار کمی از استانهای غیر نفتخیز، بر اساس مصوبات سفرهای استانی درخواست تامین اعتبار دارند.»
هممیهن نوشته بود در خوزستان و شهرهای نفتی، در افکار عمومی این موضوع جاافتاده است که شرکتهای وزارت نفت اهتمام چندانی به مساله آلودگی، زیرساختهای شهری و در کل، زیست مردم محلی ندارند و صرفا به دنبال بهرهبرداری از منابع و میدانهای نفتی و گازی هستند.
مسعود پزشکیان، رییس دولت چهاردهم که به تازگی به خوزستان سفر کرد، در یک سخنرانی در روز چهارم بهمن گفت وضعیت استان خوزستان را دگرگون خواهد کرد.
او گفت هنوز جواب این سوال را نیافته که چرا در استان خوزستان این همه مشکل وجود دارد.
بودجه دیگر نهادها برای ساخت مسجد
بودجهای که وزارت نفت برای ساخت مسجد هزینه کرده، تنها بخشی از هزینهکرد نهادهای دولتی برای ساخت مسجد در کشور است.
در ماههای گذشته موضوع ساخت یک مسجد در پارک قیطریه تهران حاشیهساز شد و در نهایت با انصراف و عقبنشینی «فرد خیر»، ساخت این مسجد منتفی شد.
در همین حال بهروز شیخ رودی، معاون پیشین محاسبات شورای شهر تهران، از سهم نیم درصدی مساجد و زیرساختهای مذهبی در بودجه شهرداری در سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳ خبر داد.
به گفته شیخ رودی، در این سالها از مجموع ۴۹۱ هزار میلیارد تومان منابع بودجه شهرداری تهران، سهم مساجد و اماکن مذهبی برابر با دو هزار و ۶۰۸ میلیارد تومان بوده است.
برخی دیگر از شهرداریهای کشور نیز برای ساخت مساجد هزینه کردهاند.