خانه / اخبار مهم روز / هشدار واشینگتن به لبنان در مورد نفوذ حزب‌الله در تشکیل دولت جدید

هشدار واشینگتن به لبنان در مورد نفوذ حزب‌الله در تشکیل دولت جدید

انتظار می‌رود فرستاده ویژه آمریکا به بیروت امروز (پنج‌شنبه 18 بهمن) «پیامی شدیداللحن» به سیاسیون لبنان منتقل می‌کند که «نباید با نفوذ حزب‌‌الله در دولت تسامح شود».

فرستاده ترامپ در بیروت تاکید خواهد کرد که واشینگتن دخالتی در تشکیل دولت لبنان نخواهد کرد اما مقامات لبنانی نباید برای حزب‌الله در کابینه جدید لبنان نقشی قائل شوند.در پیام فرستاده ترامپ همچنین بر این تاکید خواهد شد که حزب‌الله شکست‌خورده و دولت جدید لبنان باید انعکاسی از این واقعیت باشد.

خبرگزاری «رویترز»، گزارش داد که یک مقام آمریکایی، یک دیپلمات غربی و منابعی از کشورهای منطقه اعلام کرده‌اند که این پیام واشینگتن به این موضوع اشاره خواهد داشت که لبنان با انزوای بیشتر و فروپاشی اقتصادی روبرو خواهد شد، مگر اینکه دولتی متعهد به اصلاحات تشکیل داده و به مبارزه با فساد و جلوگیری از نفوذ حزب‌الله پایبند شود.

هیئت آمریکایی به ریاست مورگان اورتاگوس، معاون نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا برای خاورمیانه، قرار است در سفر به لبنان با جوزف عون، رئیس‌ جمهوری، نواف سلام، نخست‌وزیر و نبیه بری، رئیس پارلمان این کشور دیدار کند.

نواف سلام بیش از سه هفته پیش از سوی جوزف عون برای تشکیل کابینه مامور شد که در آن پست‌های عالی معمولاً بین طرف‌های مختلف لبنان طبق سیستم تقسیم قدرت توزیع می‌شود.

در عین حال اما ایالات متحده با بهره‌برداری از ضعف در نتیجه ضرباتی که این گروه لبنانی در جنگ خود با اسرائیل در سال گذشته متحمل شده است در تلاش است تا نفوذ حزب‌الله را بر دولت محدود کند.

این در حالی است که خبرگزاری روسی «تاس» به نقل از یک منبع در کاخ ریاست ‌جمهوری لبنان در «بعبدا» اعلام کرد که اختلاف میان عون، سلام و بری دلیل تأخیر در تشکیل دولت جدید در کشور است.
این منبع اشاره کرد که نبیه بری، رهبر سیاسی شیعه مذهب، از تایید فهرست 24 وزیر که از سوی رئیس دولت ارائه شده بود، امتناع کرده است و دلیل اصلی آن عدم موافقت وی با معرفی «لمیاء مبیض» به عنوان نامزد پیشنهادی برای وزارت توسعه اداری بود.طبق گفته او، عون و سلام نیز با نامزدی عبدالناصر رضا که رئیس پارلمان برای این منصب معرفی کرده بود، موافقت نکردند.

این منبع آگاه در ادامه افزود که در نتیجه این اختلافات، بحران بر سر تشکیل دولت ایجاد شد و بری و پس از آن سلام یکی پس از دیگری بدون اینکه اظهارنظری کنند کاخ ریاست‌ جمهوری را ترک کردند.

این منبع در کاخ ریاست ‌جمهوری لبنان توضیح داد که مشکل ناشی از تمایل «حرکت امل» و «حزب الله» برای نمایندگی خود در پنج عضو کابینه است که این مساله به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا تصمیمات دولت را در آینده متوقف کنند. اما عون و سلام بر این نکته تأکید دارند که برای پست وزیر پنجم در سهمیه شیعه باید یک فرد مستقل پیشنهاد شود.

طرفین پیشتر بر سر تصدی وزارت دارایی از سوی یک شخصیت شیعه توافق کرده بودند، و احتمالاً یاسین جابر، نماینده سابق، به این سمت منصوب خواهد شد.
این موضوع با مخالفت شدید احزاب مسیحی مواجه شده است که خواستار تغییر پست‌های وزارتی [مناصب دولتی] هستند، چرا که شیعیان از سال 2014 تاکنون وزارت دارایی را در اختیار داشته‌اند.