خانه / اخبار مهم روز / آمریکا: تحت «فشار حداکثری» صادرات نفت ایران دوباره ۱۰۰ هزار بشکه در روز خواهد شد

آمریکا: تحت «فشار حداکثری» صادرات نفت ایران دوباره ۱۰۰ هزار بشکه در روز خواهد شد

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز جمعه گفت ایالات متحده قصد دارد با اعمال سیاست «فشار حداکثری» صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران را به ۱۰۰ هزار بشکه در روز بازگرداند.

او در مصاحبه‌ای با کانال «فاکس بیزینس» گفت که «رژیم ایران»‌ در حال حاضر روزانه ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۱ میلیون ۶۰۰ هزار بشکه نفت صادر می‌کند و از این طریق «این فعالیت‌های تروریستی را در سراسر جهان» تامین مالی می‌کند.

وزیر خزانه‌داری آمریکا تصریح کرد دولت ترامپ «متعهد» است این عدد را به ۱۰۰ هزار بشکه در روز که در پایان دوره اول ریاست جمهوری او حاصل شده بود، بازگرداند.

اسکات بسنت گفت که چین و احتمالا هند نفت تحت تحریم جمهوری اسلامی ایران را خریداری می‌کنند و این مساله «ناپذیرفتنی» است.

وزیر خزانه‌داری آمریکا افزود اعمال فشار حداکثری بر «رژیم ایران» و بازگرداندن صادرات روزانه نفت به ۱۰۰ هزار بشکه سبب خواهد شد اقتصاد جمهوری اسلامی که در حال حاضر به رغم صادرات روزانه ۱.۵ تا ۱.۶ میلیون بشکه نفت «شکننده» است و با تورمی عظیم و کسری بودجه بسیار بزرگی دست و پنجه نرم می‌کند، تحت فشار اقتصادی به مراتب شدیدتری قرار گیرد.

در همین ارتباط، گروهی از قانون‌گذاران آمریکایی در قطعنامه‌ای جدید خواستار بازگرداندن تحریم‌های سخت‌گیرانه سازمان ملل متحد علیه جمهوری اسلامی شدند و مقامات این حکومت را به نقض مکرر برجام متهم کردند.

به گزارش فاکس‌نیوز، این قطعنامه که از حمایت هر دو حزب عمده آمریکا برخوردار است، از بریتانیا، فرانسه و آلمان می‌خواهد به سرعت از طریق شورای امنیت سازمان ملل «مکانیسم ماشه» را فعال و تحریم‌ها را علیه حکومت ایران اعمال کنند.در پی بازگرداندن سیاست «فشار حداکثری» ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی و مخالفت علنی علی خامنه‌ای، رهبر حکومت ایران، با مذاکره با آمریکا، قیمت دلار طی روزهای اخیر با ورود به کانال ۹۰ هزار تومانی، در ساعاتی رکورد تاریخی ۹۵ تومان را ثبت کرد.

دونالد ترامپ روز سه‌شنبه ۱۶ بهمن با امضای یک دستور‌العمل اجرایی، کارزار «فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی ایران را از سر گرفت که ترجمه متن کامل آن در وب‌سایت کاخ سفید آمده است.

اعمال فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی:

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، یادداشت ریاست جمهوری در رابطه با امنیت ملی «ان‌اس‌پی‌‌ام» را امضا کرد که در آن، فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی ایران بازگردانده می‌شود، مسیرهای دستیابی به سلاح هسته‌ای مسدود می‌شود، و با نفوذ مخرب حکومت ایران در خارج از این کشور مقابله می‌شود.

این یادداشت می‌گوید:

. جمهوری اسلامی باید از داشتن سلاح هسته‌ای و موشک‌های بالستیک قاره‌پیما محروم شود.

. شبکه تروریستی جمهوری اسلامی باید خنثی شود.

. باید با توسعه تهاجمی موشکی و همچنین سایر قابلیت‌های تسلیحات نامتقارن و متعارف جمهوری اسلامی مقابله کرد.

یادداشت ریاست جمهوری در رابطه با امنیت ملی به وزیر خزانه‌داری ایالات متحده دستور می‌دهد تا حداکثر فشار اقتصادی را بر حکومت ایران اعمال کند؛ از جمله با تحریم یا اعمال مکانیسم‌های اجرایی بر کسانی که تحریم‌های موجود را نقض می‌کنند.

. وزیر خزانه‌داری همچنین برای تمام بخش‌های تجاری مرتبط، از جمله حمل‌و‌نقل، بیمه، و اپراتورهای بندری، در مورد خطرات برای هر شخص که آگاهانه تحریم‌های ایالات متحده را در رابطه با جمهوری اسلامی یا یک نماینده تروریسم حکومت ایران نقض می‌کند، راهنمایی خواهد کرد.

. وزیر امور خارجه آمریکا همچنین معافیت‌های تحریمی موجود را تعدیل یا لغو خواهد کرد و با وزیر خزانه‌داری برای اجرای کارزاری با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران همکاری خواهد داشت.

. نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد با متحدان کلیدی خود برای بازگرداندن کامل تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی علیه حکومت ایران همکاری خواهد کرد.

حفاظت از میهن در مقابل جمهوری اسلامی:

دوران مماشات دولت پیشین ایالات متحده در برابر تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه شهروندان و شرکت‌های آمریکایی اکنون پایان می‌یابد.

. دادستان کل آمریکا تمام مراحل قانونی موجود را برای تحقیق، اخلال، و پیگرد قانونی شبکه‌های مالی و لجستیکی، عوامل یا گروه‌های عملیاتی در داخل ایالات متحده که توسط جمهوری اسلامی یا یک نماینده تروریسم حکومت ایران حمایت می‌شوند، دنبال خواهد کرد.

. دادستان کل، رهبران و اعضای گروه‌های تروریستی تحت حمایت حکومت ایران را که شهروندان آمریکایی را بازداشت کرده، به آنها آسیب رسانده یا کشته‌‌اند، تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد و خواستار بازداشت و استرداد آنها به ایالات متحده خواهد شد.

حذف برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی:

دونالد ترامپ در اختیار داشتن توانایی‌های تسلیحات هسته‌ای جمهوری اسلامی، و همچنین حمایت پایدار آنها از تروریسم، به‌ویژه علیه منافع ایالات متحده، را تحمل نخواهد کرد.

. در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۸)، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، اعلام کرد که «تا زمانی که [او] رئیس جمهور ایالات متحده است، جمهوری اسلامی هرگز اجازه نخواهد داشت سلاح هسته‌ای داشته باشد».

. یادداشت ریاست جمهوری در رابطه با امنیت ملی امروز به آن وعده رئیس‌جمهور در سال ۲۰۲۰ برای مقابله با نفوذ مخرب جمهوری اسلامی در سراسر جهان عمل می کند:

«برای مدت بسیار طولانی – به طور دقیق از سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) – کشورها رفتار مخرب و بی‌ثبات‌کننده جمهوری اسلامی در خاورمیانه و فراتر از آن را تحمل کرده‌اند. آن روزها تمام شد. حکومت ایران حامی اصلی تروریسم بوده است و تلاش آنها برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای جهان متمدن را تهدید می‌کند. ما هرگز اجازه نخواهیم داد که این اتفاق بیفتد.»