خانه / اخبار مهم روز / زلنسکی: «من و مردم اوکراین هرگز چیزی را که بدون حضور اوکراین توافق شده باشد، نخواهیم پذیرفت»

زلنسکی: «من و مردم اوکراین هرگز چیزی را که بدون حضور اوکراین توافق شده باشد، نخواهیم پذیرفت»

رئیس‌جمهور اوکراین می‌گوید با تنها فرد روسی که قصد ملاقات دارد، رئیس‌جمهور روسیه خواهد بود اما برای این دیدار هم پیش‌شرط گذاشت.

ولودیمیر زلنسکی روز جمعه ۲۶ بهمن ماه در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: «من فقط با یک فرد روس، یعنی پوتین، دیدار خواهم کرد، آن‌هم تنها زمانی که با ترامپ و اروپا به یک طرح مشترک برسیم».

او در عین حال خواستار همکاری اوکراین، اروپا و ایالات متحده برای تدوین برنامه‌ای جهت پایان دادن به تهاجم تمام‌عیاری شد که روسیه سه سال پیش علیه کشورش آغاز کرد.

آقای زلنسکی افزود: «من و مردم اوکراین هرگز چیزی را که بدون حضور اوکراین توافق شده باشد، نخواهیم پذیرفت».در همین روز، آندری یرماک، رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی، اعلام کرد که آقای زلسنکی با کیث کیلاگ، نمایندۀ ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور روسیه و اوکراین دیدار و درباره «هماهنگی تلاش‌های مشترک برای دستیابی به صلحی عادلانه و پایدار» گفت‌وگو کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از مارکو روبیو، وزیر خارجه، جان رتکلیف، مدیر سازمان اطلاعات مرکزی، مایکل والتز، مشاور امنیت ملی و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، خواسته است مذاکرات با روسیه و اوکراین را رهبری کنند.

اما نبود کیث کیلاگ، نمایندۀ ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور روسیه و اوکراین، در این گروه، موضوعی است که مورد توجه تحلیگران قرار گرفته است.

نشست سه‌روزه مونیخ فرصتی بود که بسیاری از رهبران اروپایی بتوانند با مقامات ارشد دولت جدید دونالد ترامپ، از جمله مارکو روبیو، کیث کیلاگ و پیت هگست دیدار و گفت‌وگو کنند.

این در حالی است که اظهارات پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، در نشست اخیر وزرای دفاع ناتو در بروکسل، خبرساز شد. او در این نشست گفت که بر اساس یک توافق صلح، اوکراین نباید انتظار داشته باشد که سرزمین‌های اشغال‌شده خود را پس بگیرد یا به ناتو بپیوندد.

اظهارات او با واکنش‌ تند کشورهای اروپایی مواجه شد. برخی تحلیلگران نیز این پیشنهادها را به‌عنوان مقدمه‌ای برای «توافق مونیخ دوم» توصیف کردند؛ توافقی که سال ۱۹۳۸ انجام شد و در آن بریتانیا و فرانسه به خواسته‌های آلمان نازی برای تصاحب بخش‌هایی از چکسلواکی تن دادند.

با این حال یک سناتور جمهوری‌خواه در گفت‌وگویی با رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی این مقایسه را نادرست دانست و گفت که «این یک سوءبرداشت از تاریخ است و صحت ندارد».

جان کورنین افزود: «دلیل حضور ما در اینجا این است که تعهد خود را به صلح در اوکراین ابراز کنیم، اگر دستیابی به آن ممکن باشد».

این سناتور جمهوری‌خواه گفت که گفت‌وگوهای روز نخست سازنده بوده و بر حمایت قوی دو حزب در سنای آمریکا از اوکراین تأکید کرد.

آقای کورنین افزود: «ما می‌دانیم که متجاوز کیست؛ ولادیمیر پوتین» اما تاکید کرد که باید راهی یافت تا بتوان هزینه نقض هرگونه توافق صلح را برای پوتین افزایش داد تا دیگر نتواند جنگ را از سر بگیرد.دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه از تماس تلفنی با همتای روسی خود، ولادیمیر پوتین، و «پیشرفت در پایان دادن به جنگ اوکراین» خبر داد.

او گفت: «ما توافق کردیم که تیم‌های خود را فوراً برای آغاز مذاکرات تعیین کنیم و این روند را با تماس با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین آغاز خواهیم کرد تا او را از این گفت‌وگو مطلع کنیم؛ کاری که من همین حالا انجام خواهم داد».

رئیس‌جمهور آمریکا در همین روز با ولودیمیر زلنسکی هم تلفنی گفت‌وگو کرد.

با این حال کرملین اعلام کرد که روسیه هیچ‌گاه مناطق اشغالی اوکراین را با بخش‌هایی از استان کورسک که تحت تصرف ارتش اوکراین است، معاوضه نخواهد کرد.

این واکنش در پاسخ به پیشنهاد ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، مطرح شد. او مبادله اراضی را یکی از راه‌های پایان جنگ دانسته بود.

مقامات ارشد اوکراینی همچنین می‌گویند که کی‌یف برای پایان جنگ نیازمند تضمین‌های محکم امنیتی‌ است.

اما دونالد ترامپ رئیس‌جمور آمریکا می‌گوید آمریکا باید پول کمک‌های خود را از اوکراین پس بگیرد.

او همچنین گفته است چون «احتمال دارد اوکراین روزی بخشی از روسیه شود»، به باور او احیای تمامیت ارضی اوکراین بعید است.