خانه / اخبار مهم روز / رسوایی پزشکی در چابهار؛ ابتلای ۱۰۷ بیمار تالاسمی به هپاتیت C بدلیل تزریق خون آلوده

رسوایی پزشکی در چابهار؛ ابتلای ۱۰۷ بیمار تالاسمی به هپاتیت C بدلیل تزریق خون آلوده

در یک فاجعه بهداشتی کم‌سابقه، ۱۰۷ بیمار تالاسمی در شهرستان چابهار از توابع سیستان و بلوچستان به دلیل دریافت خون‌های آلوده به هپاتیت C مبتلا شده‌اند.

بر اساس گزارش کمپین فعالین بلوچ در روز یکشنبه ۲۷ بهمن، ١٠٧ بیمار تالاسمی ساکن در مناطق چابهار، دشتیاری، زرآباد و کنارک، به دلیل تزریق خون‌های تاریخ‌گذشته و آلوده به عفونت‌های ویروسی از جمله هپاتیت C، به این بیماری مبتلا شده‌اند.

طبق این گزارش، منطقه چابهار بیشترین آمار بیماران تالاسمی با ۶٢٠بیمار ثبت‌شده را دارد و از این تعداد، ١٠٧ نفر به هپاتیت C مبتلا شده‌اند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که این بیماران حدود شش ماه پیش آزمایش PCR انجام داده‌اند، اما انجمن تالاسمی ایران، در همکاری و “زد و بند” با سازمان انتقال خون، از افشای این فاجعه خودداری کرده و پس از بروز اختلافات داخلی میان این دو سازمان حکومتی، ابتلای این بیماران را به شبکه بهداشت و درمان اعلام کرده‌اند.

پس از ماه‌ها پنهان‌کاری و پس از افشای رسانه‌ای این بحران، شبکه بهداشت و درمان چابهار به ناچار از بیماران مبتلا خواسته است که برای دریافت دارو و درمان اقدام کنند.این شهروندان در شبکه بهداشت و درمان چابهار که بیماران شهرستان‌های زرآباد، کنارک، کهیر، دشتیاری و دو بیمار از شهرستان سرباز را تحت پوشش خود دارد، به هپاتیت سی مبتلا شدند.

کمپین فعالین بلوچ افزود ابتلای این بیماران به هپاتیت سی از شش ماه پیش مشخص شده بود، اما انجمن تالاسمی از افشای این موضوع خودداری کرد.

طبق این گزارش، چابهار با ۶۲۰ بیمار مبتلا به تالاسمی، بالاترین آمار این بیماری را در ایران به خود اختصاص داده است.

کمپین فعالین بلوچ در ادامه گزارش خود نوشت شبکه بهداشت و درمان چابهار از بیماران تالاسمی مبتلا به هپاتیت درخواست کرده که برای دریافت دارو و درمان فوری اقدام کنند.

این کمپین از ابتلای ده‌ها بیمار تالاسمی دیگر به هپاتیت سی در سایر مناطق سیستان و بلوچستان به دلیل دریافت خون‌های آلوده خبر داد و افزود آمار این موارد را در آینده اعلام خواهد کرد.

پیش از این در آبان‌ماه، انتشار خبر مرگ ۷۰ بیمار دیالیزی با داروی آلوده به آلومینیوم تولید شرکت ثامن واکنش‌های بسیاری را برانگیخته بود.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو در آن مقطع زمانی با صدور بیانیه‌ای، ساخت محلول‌های دیالیزی را انحصاری خواند اما درباره اینکه چگونه تحت نظارت این سازمان، داروهای آلوده توزیع شده‌اند، توضیحی ارائه نکرد.

سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس، ۱۲ آبان از مرگ ده‌ها نفر بر اثر استفاده از محلول‌های مسموم خبر داد و گفت نه تنها در سه ماه گذشته با شرکت تولیدکننده آن برخورد قضایی جدی نشده است، بلکه دوباره به آن سفارش تولید دارو داده‌اند.

اسحاقی از شرکت تولیدکننده نام نبرد اما برنامه تیتر اول ایران‌اینترنشنال ۲۲ خرداد در گزارشی اختصاصی، شرکت دارویی ثامن، وابسته به آستان قدس رضوی، را تولیدکننده این محلول‌های مسموم معرفی کرد.

ابعاد این فاجعه در بلوچستان نشان‌دهنده یک بحران عمیق‌تر در مدیریت بهداشت و سلامت عمومی است و این فاجعه بار دیگر بی‌کفایتی و فساد گسترده در سیستم بهداشتی رژیم و بی‌اهمیت بودن جان مردم در سیستم جمهوری اسلامی را آشکار می‌کند.