
با تشدید بحران اقتصادی و ناتوانی حکومت در رسیدگی به مطالبات اقشار مختلف جامعه، بازنشستگان بار دیگر در شهرهای مختلف اقدام به برگزاری تجمعات اعتراضی کردند. آنها در جریان این تجمعات در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالبات صنفی و معیشتی خود، شعارهایی علیه مقامات جمهوری اسلامی سر دادند.
تجمعات بازنشستگان تامین اجتماعی، فولاد و معدن، یکشنبه ۳۱ فروردین در شهرهای مختلف کشور از جمله اصفهان، اهواز، تهران، رشت، ساری، شاهرود، شوش، قائمشهر، کرمان و کرمانشاه، شکل گرفت.
ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهد بازنشستگان در تجمع خود شعارهایی چون «از خوزستان تا گیلان / مرگ بر مدیران»، «قالیباف حیا کن / مجلس را رها کن» و «ای دولت دروغگو / حاصل وعدههات کو»، سردادند.
«حسین حسین شعارشون / دروغ و دزدی کارشون»، «فقط کف خیابون / به دست میاد حقمون»، «نه خواری، نه ذلت / مرگ بر این عدالت»، «نه صدقه نه منت / حقو بدین با عزت»، «اتحاد اتحاد / علیه فقر و فساد» و «زیر بار ستم نمیکنیم زندگی / جان فدا میکنیم در ره آزادگی / ننگ بر این زندگی، ننگ بر این زندگی»، از دیگر شعارهای معترضان در این تجمعات بود.
تجمع کارگران نفت و گاز و کارکنان مترو
ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهد گروهی از کارکنان متروی تهران نیز یکشنبه ۳۱ فروردین مقابل ساختمانهای شهرداری و شورای شهر تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این گروه از تجمعکنندگان به عملکرد مدیریت مجموعه و پرداخت نشدن حقوقهای خود معترض هستند.
بهنوشته خبرگزاری ایلنا، «نه به اصلاح اساسنامه، استقلال شرکت بهرهبرداری، اجرای کامل مصوبه مزد شورای عالی کار و نه به استخدام بیضابطه»، از جمله مطالباتی بود که این نیروها در تجمع خود به آن اشاره کردند.
همزمان کارگران پیمانکاری شرکت نفت و گاز گچساران نیز با برگزاری تجمع اعتراضی، خواستار حذف شرکتهای پیمانکاری و انعقاد قرارداد مستقیم شدند.
آنها در تجمع خود اعلام کردند: «انتظار داریم هرچه سریعتر طرح ساماندهی تصویب و بساط پیمانکاران نیروی انسانی برچیده شود.»
کارگران پیمانکاری پالایشگاه دوزادهم پارس جنوبی در بوشهر هم ۳۱ فروردین در اعتراض به پرداخت نشدن مبلغ اضافهکاری خود، برای سومین روز متوالی دست از کار کشیدند.
این کارگران به خبرگزاری ایلنا گفتهاند: «تاکنون هیچ مسئولی به این اعتراضها واکنش نشان نداده و این رفتار نهتنها بیتوجهی به حقوق، بلکه بیاحترامی به کارگران است.»
بازنشستگان و کارگران در سالهای گذشته بارها در اعتراض به محقق نشدن مطالبات خود در شهرهای مختلف ایران تجمع و راهپیمایی کردهاند.
وضعیت معیشتی کارگران، بازنشستگان و مستمریبگیران سبب شده که تعداد تجمعات آنها در سالهای اخیر بهشدت افزایش پیدا کند.
سایت حقوق بشری هرانا ۲۹ اسفند در گزارشی درباره نقض حقوق بشر در ایران نوشت در سال ۱۴۰۳، دستکم سه هزار و ۷۰۲ تجمع و اعتصاب در بخشهای مختلف کشور شکل گرفت.
این موضوع نشان میدهد با وجود وعدههای مسئولان جمهوری اسلامی، بهویژه مسعود پزشکیان، رییس دولت، وضعیت معیشتی ایرانیان روز به روز وخیمتر میشود.