خانه / اخبار مهم روز / تحقیقات درباره ارتباط خیریه بریتانیایی با ایران؛ متولیان موسسه با فرمانده سپاه در تهران چای نوشیدند

تحقیقات درباره ارتباط خیریه بریتانیایی با ایران؛ متولیان موسسه با فرمانده سپاه در تهران چای نوشیدند

رسانه‌های بریتانیا در گزارشی به دیدار بین ام‌فروه نقوی، مدیر موسسه «لبیک یا زهرا» در لندن، و مجید هاشمی‌دانا، مقام سپاه و مدیر پیشین «خبرگزاری دفاع مقدس»، وابسته به وزارت دفاع جمهوری اسلامی، واکنش نشان دادند.

روزنامه تایمز، تلگراف و دیگر رسانه‌های بریتانیا به این دیدار سال ۱۴۰۳ مدیر این موسسه، که پنج متولی و ۵۴ داوطلب دارد و در سراسر بریتانیا فعالیت می‌کند، پرداختند و درباره نفوذ جمهوری اسلامی از طریق موسسات خیریه هشدار دادند.

به گزارش تایمز، در این دیدار او و همراهانش چای نوشیدند و در کنار تصویری از قاسم سلیمانی که از سوی بریتانیا تحریم شده بود، عکس گرفتند.

به گفته سایت دفاع پرس، وابسته به وزارت دفاع جمهوری اسلامی، او «در سال ۱۳۹۷ جزو هشت بانوی مطرح جهان اسلام معرفی شده و نشان گوهرشاد را از سوی آستان قدس رضوی دریافت کرد.» تصاویر منتشرشده نشان می‌دهد او این جایزه را از ابراهیم رییسی، رییس‌دولت پیشین جمهوری اسلامی، دریافت کرده بود.

این زن حامی علی خامنه‌ای، ساکن لندن، همچنین در یک مصاحبه با خبرگزاری وابسته به بسیج جمهوری اسلامی گفت که به آموزش مسائل جنسی به کودکان در مدارس بریتانیا معترض است، و از حجاب برای کودکان در بریتانیا حمایت می‌کند. این فعال آموزش‌های اسلامی گفت که برای آموزش این موارد به کودکان در بریتانیا اقدام می‌کند.

گزارش‌های خیریه این فعال مسلمان نشان می‌دهد او سابقه برگزاری تجمع اعتراضی در‌ مقابل سفارت عربستان سعودی در لندن را نیز دارد.به گزارش تایمز، متولیان خیریه «لبیک یا زهرا» مستقر در بریتانیا که پیش‌تر در سفر به تهران مهمان یکی از فرماندهان ارشد سپاه بودند، به اتهام ارتباط با ایران و نهاد‌های تحریم شده از سوی بریتانیا تحت تحقیق قرار گرفتند.
به گزارش این روزنامه بریتانیایی، دو تن از اعضای این هیات امنای موسسه خیریه «لبیک یا زهرا» به نام‌های «سیده ام فروه» و «علی عفی»، برای شرکت در «برنامه‌های فرهنگی» سال گذشته از لندن به تهران سفر کرده‌اند. این موسسه که در بریتانیا ثبت شده، هدف خود را «یاری به بشریت» از طریق ترویج دین اسلام و حقوق زنان معرفی کرده است.

بنابر این گزارش، این دو در جریان سفر به تهران با مجید هاشمی دانا، از فرماندهان ارشد سپاه و مدیرعامل پیشین خبرگزاری «دفاع مقدس» دیدار و از دفاتر این نهاد وابسته به سپاه بازدید کردند.

این دو متولی خیریه بریتانیایی در بازدید از دفاتر این خبرگزاری با آقای هاشمی دانا چای نوشیدند و با او در کنار تصویر قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده سپاه قدس که تحت تحریم بریتانیا بود، عکس گرفتند.

سیده ام فروه در گفتگویی با خبرگزاری دفاع مقدس گفته بود که معتقد است تمام فعالیت‌های موسسه خیریه «لبیک یا زهرا» منطبق بر اندیشه‌های روح‌الله خمینی، رهبر پیشین جمهوری اسلامی ایران است.

خبرگزاری دفاع مقدس مدعی شد که خانم فروه با امضای تفاهم‌نامه‌ای متعهد شده است با این خبرگزاری برای گسترش «آرمان‌ها و گفتمان انقلاب در سطح بین‌المللی» همکاری کند. بنابر این گزارش، او همچنین متعهد به انتشار «آموزه‌های دفاع مقدس» مبنی بر مفاهیم «مقاومت، جهاد و شهادت» در برابر دشمنان جمهوری اسلامی ایران شده است.

خانم فروه امضای هرگونه تفاهم‌نامه را رد کرده و گفته که خبرگزاری در انعکاس خبر بازدید او اشتباه کرده است.

سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای (UANI) در راستای کارزار خود برای بررسی ارتباط بیش از ۳۰ گروه مستقر در بریتانیا با جمهوری اسلامی ایران، جزئیات دیدار متولیان این خیریه را با مقامات سپاه منتشر کرد.

خیریه «لبیک یا زهرا» با پنج عضو هیات امنا و ۵۴ داوطلب در سراسر بریتانیا فعالیت دارد. سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای به اسناد دست‌یافته است که نشان می‌دهد این خیریه در همایش سالانه خود که سال گذشته در ایران برگزار شد، میزبان افراط‌گرایان ایرانی مرتبط با گروه‌های تروریستی بوده است.

خانم فروه در گفتگو با خبرگزاری دفاع مقدس همچنین درباره اجرای «جهاد تبیین» در سطح بین‌المللی سخن گفت. مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها از جهاد تبیین به عنوان «پادزهر تبلیغات غرب» یاد کردند.

خانم فروه در این گفتگو همچنین از کشته شدن قاسم سلیمانی ابراز اندوه کرد و گفت: «به خواست خدا، انتقام این خون گرفته خواهد شد و دوران ستمگران به پایان خواهد رسید.»

سیده ام فروه در گفتگو با روزنامه تایمز گفت که پیش از بازدید از دفاتر خبرگزاری دفاع مقدس، هیچ شناختی از این خبرگزاری، وابستگی و ماهیت فعالیت آن نداشته است.

خبرگزاری دفاع مقدس از نهادهای «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس» است و بارها تاکید کرده که محتوایی همسو با دکترین نظامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران منتشر می‌کند. این خبرگزاری همچنین به طور معمول محتوایی در تمجید و تبلیغ فعالیت گروه‌هایی چون حماس و حزب‌الله که از جانب بریتانیا به عنوان سازمان‌های تروریستی شناخته می‌شوند، منتشر می‌کند.

بنابر قوانین کمیسیون خیریه بریتانیا، هیچ نهاد خیریه‌ای نباید «با افراد یا گروه‌هایی که از تروریسم حمایت می‌کنند یا به ترویج ایدئولوژی افراط‌گرایانه می‌پردازند» همکاری کند. این کمیسیون همچنین به متولیان هشدار داده که از فعالیت‌هایی که ممکن است به اعتبار سازمانشان یا کل بخش خیریه لطمه وارد کنند، اجتناب کنند. همکاری با یا تبلیغ نهادهای تحریم‌شده نیز نقض قوانین خیریه بریتانیا محسوب می‌شود.

سولا بریورمن، وزیر کشور سابق بریتانیا انتشار این گزارش‌ها مبنی بر همکاری این خیریه با اعضای سپاه پاسداران را «زنگ خطر جدی» دانست و گفت: «جمهوری اسلامی ایران دشمن بریتانیاست و این پرونده باید به‌طور کامل توسط کمیسیون خیریه بررسی شود. دولت باید سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند.»

خانم فروه در بیانیه‌ای گفت که دیدارش «کاملا اتفاقی» و تنها «یک سر زدن کوتاه» بوده که با هماهنگی راهنمای محلی انجام شده است و از پیش برنامه‌ریزی نشده بود. او افزود که از هویت افراد حاضر در جلسه اطلاعی نداشته است.

او همچنین گفت که مفهوم «جهاد تبیین» «کاملا معنوی و غیرخشونت‌آمیز» است و خیریه‌اش هیچ فعالیتی که ناقض قوانین بریتانیا باشد، انجام نداده است.

خانم فروه همچنین هرگونه اتهام همکاری با «رژیم ایران و یا هر دولت دیگر» را رد کرد و گفت: « ما هیچ ارتباطی با هیچ دولت یا نهادی، تحریم‌شده یا غیر از آن، نداریم. این ادعاها ریشه در توهم و نظریه‌های توطئه دارد.»

سخنگوی کمیسیون خیریه بریتانیا گفت: «ما هرگونه اشاره به ارتباط میان خیریه‌ها با افراط‌گرایی یا تروریسم را بسیار جدی تلقی می‌کنیم و در صورت وجود شواهد تخلف، قاطعانه اقدام کرده و در صورت لزوم، موضوع را به نهادهای دیگر ارجاع می‌دهیم.»