خانه / اخبار مهم روز / گروه هفت” ۷٫۵ میلیارد دلار را به واکسیناسیون کرونا در سطح جهانی اختصاص می‌دهد

گروه هفت” ۷٫۵ میلیارد دلار را به واکسیناسیون کرونا در سطح جهانی اختصاص می‌دهد

رهبران کشورهای عضو “گروه هفت” (G7) در پایان اجلاس مجازی خود اعلام کردند که دوران “یک‌جانبه‌گرایی” به پایان رسیده است. آنان اعلام کردند که واکسن کووید ۱٩ باید به طور عادلانه در دسترس همۀ ملت‌ها قرار گیرد. بعد از بی‌اعتنایی‌های دونالد ترامپ، اجلاس گروه هفت امسال شاهد ارادۀ دولت جدید آمریکا برای بازگشت به صحنۀ بین‌المللی است.
تبلیغ بازرگانی

روز جمعه ۱٩ فوریه/اول اسفند، رهبران کشورهای ایالات متحد آمریکا، کانادا، آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و ژاپن که به عنوان هفت کشور بزرگ صنعتی جهان، هرساله اجلاس “گروه هفت” را برگزار می‌کنند، در پایان نشست خود بیانیه‌ای صادر کردند که بر همکاری‌های بین‌المللی تأکید دارد. در بیانیه آمده است: “ما (هفت کشور) با سایر کشورها همکاری خواهیم کرد تا سال ۲٠۲۱ را به نقطه عطفی برای چندجانبه‌گرایی تبدیل کنیم و حرکتی را در جهت سلامتی و رونق همۀ ملت‌ها آغاز نماییم”.

در اجلاس امسال که به ریاست بریتانیا برگزار شد سران اتحادیۀ اروپا نیز شرکت داشتند. اپیدمی کووید ۱٩ و واکسن مهم‌ترین موضوع این نشست بود. بوریس جانسون نخست‌وزیر بریتانیا و رئیس اجلاس در سخنان آغازین خود با اشاره به روند واکسیناسیون گفت: “ما با یک اپیدمی جهانی مواجهیم و در نتیجه هیچ فایده‌ای ندارد که یک کشور از کشوری دیگر جلوتر باشد. باید همگی با هم جلو برویم”.

بیانیۀ پایانی اجلاس با تأکید بر لزوم عدالت و برابری در امر واکسیناسیون اعلام می‌کند که کشورهای گروه هفت جمعاً معادل ۷٫۵ میلیارد دلار به واکسیناسیون در سطح جهانی کمک می‌کنند. از این مبلغ، ۴ میلیارد دلار توسط آمریکا تأمین می‌شود. اتحادیۀ اروپا نیز قصد دارد که کمک خود به برنامۀ جهانی “کوواکس” را دو برابر کند و به یک میلیارددلار برساند.

کشور آلمان که تاکنون ۶٠٠ میلیون یورو به برنامۀ جهانی واکسیناسیون اختصاص داده نیز اعلام کرد که باز هم ۱٫۵ میلیارد یورو به کمک‌های خود خواهد افزود.

بوریس جانسون که به موفقیت واکسیناسیون در کشورش می‌بالد، گفت که وظیفۀ وی در درجۀ اول، تأمین واکسن برای بریتانیایی‌هاست، اما در عین حال تعهد کرد که بیشترین سهم مازاد واکسن را به برنامۀ “کوواکس” اختصاص بدهد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در مصاحبه‌ای جداگانه با روزنامۀ تایمز مالی گفته است که رها کردن کشورهای فقیر به حال خود غیرقابل تحمل است و کشورهای ثروتمند باید “هرچه سریع‌تر” ۳ تا ۵درصد واکسن‌های در دسترس را به قارۀ آفریقا بفرستند.