خانه / اخبار مهم روز / وزارت خزانه‌داری آمریکا تصمیم فوری کاهش تحریم‌های اعمال شده بر سوریه را صادر کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا تصمیم فوری کاهش تحریم‌های اعمال شده بر سوریه را صادر کرد

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در راستای اجرای فرمان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر رفع تحریم‌های سوریه، جمعه دوم خرداد تصمیم فوری کاهش تحریم‌های اعمال شده بر سوریه را صادر کرد.

در بیانیه وزارت خزانه آمریکا آمده است که این تصمیم فوری آن در راستای اجرای فرمان ترامپ برای رفع تحریم‌های سوریه اتخاذ می‌شود.
در این بیانیه آمده است که وزارت خارجه آمریکا معافیت‌هایی را به موجب «قانون قیصر» برای حمایت از غیرنظامیان در سوریه صادر خواهد کرد.
این وزارتخانه در بیانیه خود اشاره کرد که تصمیمات اتخاذ شده در این راستا، زمینه سرمایه‌گذاری‌های جدید در سوریه و انجام فعالیت‌های بخش خصوصی را فراهم می‌سازد.

همچنین گفته شده که این «تصمیم به شرکای خارجی ایالات متحده و هم‌پیمانان آن اجازه می‌دهد در سوریه سرمایه‌گذاری کنند».
این تصمیم همچنین به عنوان گامی در جهت تلاش گسترده‌ای از سوی آمریکا برای رفع تحریم‌ها از سوریه ارزیابی شده است.

اسکات بیسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا در این‌باره گفت که سوریه باید «به تلاش‌های خود برای تبدیل شدن به کشوری با‌ثبات برخوردار از صلح ادامه دهد، با این امید ‌که تصمیمات اتخاذ شده امروز این کشور را در مسیر به سوی آینده‌ای درخشان، شکوفا و باثبات سوق دهد».

در همین راستا یک مقام وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده معافیت‌هایی به مدت 180 روز از تحریم‌هایی که به‌موجب «قانون قیصر» بر سوریه اعمال شده است، صادر کرد.

آمریکا اولین گام‌ها برای کاهش تحریم‌ها علیه سوریه را برداشت

یک مقام وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز جمعه دوم خرداد در گفت‌وگو با رویترز اعلام کرد که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، به‌طور هم‌زمان معافیتی ۱۸۰ روزه از تحریم‌های «قانون سزار» علیه سوریه صادر کرده تا اطمینان حاصل شود این تحریم‌ها مانعی در مسیر بازسازی و تلاش‌های نوسازی سوریه نخواهند بود.

با این اقدامات تحریم‌ها از جمله علیه احمد الشرع، رییس‌جمهوری موقت و انس خطاب وزیر کشور لغو می‌شوند و بانک مرکزی، خطوط هوایی سوریه، بانک املاک و مستغلات، وزارت نفت، شرکت عمومی مشتقات نفتی و پالایشگاه‌های حمص و بانیاس از فهرست سازمان‌ها و نهادهای تحریم‌شده خارج می‌شوند.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، در جریان سفر خود به عربستان سعودی اعلام کرد که به خواست محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور، با لغو تحریم‌های سوریه موافقت کرده است. او سپس در اقدامی غیرمنتظره با احمد الشرع، رییس‌جمهوری سوریه دیدار کرد. در این دیدار کوتاه که محمد بن سلمان نیز حضور داشت رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه، به‌صورت آنلاین شرکت کرده بود.

تحریم‌های آمریکا از سال ۲۰۱۱ و با آغاز جنگ داخلی در سوریه علیه دولت بشار اسد و شماری از چهره‌های کلیدی آن کشور اعمال شد. احمد الشرع، فرماندهی نیروهایی را بر عهده داشت که در ماه دسامبر گذشته اسد را از قدرت برکنار کردند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ خود اعلام کرد مجوز عمومی جدید، موسوم به جی‌ال ۲۵ (GL25)، «انجام تراکنش‌هایی را که پیش‌تر طبق مقررات تحریم‌های سوریه ممنوع بود، مجاز می‌کند و عملا به معنای لغو تحریم‌ها علیه سوریه است.»

در این بیانیه آمده است:«مجوز جی‌ال ۲۵ مسیر را برای سرمایه‌گذاری‌های جدید و فعالیت‌های بخش خصوصی همسو با راهبرد اول آمریکای رییس‌جمهوری هموار خواهد کرد.»

لغو تحریم‌هایی که سوریه را از نظام مالی جهانی جدا کرده بود، راه را برای حضور گسترده‌تر سازمان‌های بشردوستانه در این کشور هموار می‌سازد و زمینه‌ را برای سرمایه‌گذاری‌های خارجی و رونق تجارت در روند بازسازی سوریه فراهم می‌کند.

تعیین نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه

ساعاتی پیش از اعلام خبر کاهش تحریم‌های سوریه، تام باراک، سفیر آمریکا در ترکیه، اعلام کرد که به‌عنوان نماینده ویژه در امور سوریه منصوب شده است.

باراک جمعه دوم خرداد در پستی در شبکه اجتاعی ایکس نوشت: «لغو تحریم‌ها علیه سوریه، هدف اصلی ما یعنی شکست پایدار داعش را حفظ می‌کند و به مردم سوریه فرصت آینده‌ای بهتر می‌دهد.»

باراک، ۷۸ ساله، میلیاردر آمریکایی اهل لس‌آنجلس است. او نوه مهاجران کاتولیک لبنانی‌ است که در اوایل قرن بیستم به ایالات متحده مهاجرت کردند. زادگاه پیشینیان او شهر زحله در نزدیکی مرز سوریه و لبنان است.

او و دونالد ترامپ از دهه سوم عمر خود با یکدیگر آشنا بوده‌اند. باراک در کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶ ترامپ از او حمایت و برایش سرمایه‌گذاری و کمک مالی جذب کرد و در طول دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش یکی از مشاوران نزدیک او باقی ماند.

باراک علاوه بر زبان انگلیسی، به عربی، اسپانیایی و فرانسوی نیز مسلط است.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، گفت رفع تحریم‌های سوریه، نخستین گام در جهت تحقق چشم‌انداز ترامپ برای شکل‌گیری «روابطی نوین بین سوریه و آمریکا» است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا مجوز عمومی برای لغو برخی از تحریم‌های سوریه را صادر کرد.

به‌موازات این اقدام، وزارت خارجه آمریکا نیز به موجب قانون سزار برای حفاظت از غیرنظامیان سوریه، معافیتی را صادر کرد تا راه برای مشارکت شرکای خارجی و منطقه‌ای در بازسازی اقتصادی سوریه هموار شود.