مخالفان حکومت ایران میگویند طباطبایی نارضایتی مردم از حکومت را کم اهمیت جلوه میدهد
چند تن از قانونگذاران آمریکایی که پیشتر از دولت بایدن خواستار لغو مجوز امنیتی آرین طباطبایی، کارمند بلندپایه ایرانیالاصل وزارت خارجه ایالات متحده شده بودند، با انتقاد از عدم پاسخگویی دولت بایدن، مجددا خواستار ارائه توضیح در این باره شدند.
به گزارش «برایتبارت»، نمایندگان کنگره جف ون درو از نیوجرسی، اسکات پِری از پنسیلوانیا، و ایوِت هِرِل از نیومکزیکو، طی نامهای که در ماه آوریل به دولت بایدن نوشتند، «نگرانی جدی» خود را بابت ارتباط طباطبایی با رژیم ایران، دفاع وی از رژیم و تکرار و توجیه مواضع و رفتارهای رژیم از جمله توجیه سرکوب مردم معترض ایران، و ارتباط نزدیک پدرش، سید جواد طباطبایی، با رژیم ایران ابراز کردند. آنها استخدام طباطبایی به عنوان مشاور ارشد معاون وزیر خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات و امنیت بینالملل را به شدت مورد انتقاد قرار دادند.
ون درو، که هماهنگکننده اصلی این تحقیقات بود، به «برایتبارت» گفت که از پاسخ ضعیف دولت بایدن ناراضی و ناامید است، اما افزود که «ما این قضیه را از نزدیک دنبال میکنیم. ما میخواهیم زنگ خطر را به صدا درآوریم، چرا که اگر این کار را نکنیم، مردم خبردار نمیشوند که چه میگذرد، و تصور میکنند که همه چیز روبراه است.»
در پاسخ به این پرسش که دولت بایدن با اعطای مجوز امنیتی سطح بالای وزارت امور خارجه به شخصی با پیشینه طباطبایی چه پیامی ارسال میکند، هرل گفت: «پیامی که آنها به آمریکا، ایران، اسرائیل و جهان میفرستند این است که اساساً در تلاشهایشان برای مقابله با ایران، جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای، و توقف تروریسم رژیم ایران در منطقه و جهان جدی نیستند.»
گفتنی است که آرین طباطبایی، به عنوان عضوی از هیات آمریکایی به رهبری رابرت مالی، نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، در حال حاضر در وین پایتخت اتریش به سر میبرد و در حال انجام مذاکرات سطح بالا با رژیم جمهوری اسلامی برای بازگشت به توافق هستهای 2015 موسوم به «برجام» است.
دولت بایدن طباطبایی را در مقام مشاور ارشد دفتر معاون وزیرخارجه برای کنترل تسلیحات و امنیت بینالملل منصوب کرد، مقامی که به سطح بالایی از مجوز امنیتی نیاز دارد.
مخالفان حکومت ایران میگویند طباطبایی در نوشتهها، سمینارها و گفتگوهای متعدد، نارضایتی مردم از حکومت را کم اهمیت جلوه داده و اظهار داشته که «تظاهرات امری عادی تحت جمهوری اسلامی» و «مسالهای ذاتی در زندگی روزمره ایرانیان» است.