خانه / اخبار مهم روز / ایران ویزای راهبه‌ای را که سال‌ها در بیمارستان بیماران جذامی کار کرده ‘تمدید نکرد’

ایران ویزای راهبه‌ای را که سال‌ها در بیمارستان بیماران جذامی کار کرده ‘تمدید نکرد’

رسانه رسمی واتیکان گفته است مقام‌های جمهوری اسلامی از یک راهبه کاتولیک که نزدیک به سه دهه در بیمارستان بیماران جذامی تبریز خدمت کرده، خواسته‌اند ایران را ترک کند.

واتیکان نیوز که اخبار رسمی کلیسای کاتولیک را پوشش می‌دهد گفته است خواهر جوزپینا برتی ۷۵ ساله که ۲۶ سال در بیمارستان بیماران جذامی تبریز کار کرده به دلیل عدم تمدید ویزا مجبور به ترک ایران خواهد شد.

این خواهر راهبه عضو جماعت دختران خیریه سنت وینسنت دو پاول است. اعضای این گروه، زندگی خود را وقف کمک به دیگران می‌کنند. این جماعت در سال ۱۶۳۳ میلادی تاسیس شده و از پیش از انقلاب در ایران فعال بوده است.

به نوشته واتیکان نیوز، این راهبه کاتولیک اکنون در اصفهان به سر می‌برد و به او گفته شده که باید کشور را ترک کند.

وزارت امور خارجه ایران هنوز واکنشی به این گزارش نشان نداده است.

آ

مجوز اقامت یک راهبه دیگر به نام فابیولا ویس که ۷۷ ساله و اتریشی است برای یک سال دیگر تمدید شده است. او ۳۸ سال گذشته را در بیمارستان بیماران جذامی کار کرده است.

به نوشته واتیکان نیوز، این دو راهبه مجبور شده‌اند محل اقامتی را که در سال ۱۹۳۷ برای آنها ساخته شده ترک کنند.

این گروه از خواهر راهبه‌ها در اصفهان سالها خود را وقف آموزش و تربیت جوانان کرده بودند.

آنها در اصفهان اداره مدرسه‌ای را به عهده داشتند که پس از انقلاب اسلامی مصادره شد. به نوشته واتیکان نیوز این خواهر راهبه‌ها در سال‌های اخیر هیچ فعالیتی نداشتند تا به تلاش برای تغییر دین متهم نشوند.

واتیکان نیوز گفته است عدم تمدید ویزا در مورد روحانیون و کارکنان کلیسای کاتولیک در ایران سابقه دارد.

کلیسای کاتولیک پیشتر هم از وضعیت کاتولیک‌های ایران ابراز نگرانی کرده بود.

نوامبر سال ۲۰۱۰، بندیکت شانزدهم، رهبر وقت کاتولیک‌های جهان در نامه‌ای به محمود احمدی نژاد، رئیس‌جمهوری وقت ایران خواهان تشکیل یک کمیسیون دوجانبه میان ایران و واتیکان به رسیدگی به وضعیت حقوقی کلیسای کاتولیک در ایران شد.

بندیکت شانزدهم همچنین در آن زمان خواستار حرکت آزادانه‌تر روحانیون مسیحی در ایران “برای خدمت به نیازهای دینی مومنان” شده بود.

کلیسای کاتولیک چند هزار پیرو در ایران دارد اما گفته شده آنها با کمبود روحانی مواجه هستند و دلیل آن این است که ایران به روحانیون جدید ویزا نمی‌دهد.

قانون اساسی جمهوری اسلامی شیعه اثنی عشری را مذهب رسمی کشور می‌داند اما مسیحیان، یهودیان و زرتشتیان را نیز “اهل کتاب” دانسته و ادیان آنان را به رسمیت شناخته است. این اقلیت‌های دینی در چارچوب قوانین اجازه انجام مراسم دینی و مذهبی خود را دارند و دارای نماینده در مجلس شورای اسلامی هستند.

در عین حال مقام‌های جمهوری اسلامی با مسیحیان تبشیری و بویژه نوکیشیان مسیحی برخورد شدیدی کرده و ده‌ها نوکیش مسیحی را به زندان انداخته‌اند.

در موارد متعددی، “کلیساهای خانگی” نوکیشان در ایران هدف حمله نیروهای امنیتی قرار گرفته‌اند.

آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی کلیساهای خانگی را از جمله ابزارهای دشمنان جمهوری اسلامی برای “ضعیف کردن دین در جامعه” دانسته است.