خانه / اخبار مهم روز / ایرفورس‌تایمز: آمریکا یک بمب با قابلیت تخریب تاسیسات زیرزمینی ایران را آزمایش می‌کند

ایرفورس‌تایمز: آمریکا یک بمب با قابلیت تخریب تاسیسات زیرزمینی ایران را آزمایش می‌کند

نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا»، در حال آزمایش بمب سنگرشکن 5000 پوندی جدیدی است که می‌تواند تاسیسات زیرزمینی هسته‌ای ایران و کره شمالی را مورد هدف قرار دهد.

به گزارش نشریه «ایرفورس‌تایمز»، یک جنگنده اف – 15 اِی که از پایگاه نیروی هوایی «اگلین» در فلوریدا برخواسته بود، پنج‌شنبه 7 اکتبر، یک بمب نفوذگر پیشرفته «جی‌بی‌یو – 72» را از ارتفاع 35 هزار پایی بر منطقه‌ای آزمایشی پرتاب کرد.

بر اساس اسناد بودجه مالی سال 2022، «نیروی هوایی آمریکا» قصد دارد در سال آینده با هزینه‌ای 36 میلیون دلاری، این سلاح 5000 پوندی را برای 125 واحد خود خریداری کند. به گفته «ایرفورس تایمز»، نیروی هوایی آمریکا از سال 2017 در حال تحقیق بر روی این بمب بوده است.

مایکل اوهانلون، مدیر پژوهش سیاست خارجی در موسسه «بروکینگز» در این زمینه به «ایرفورس تایمز» گفته است: «احتمال دارد این بمب جدید علیه مراکز زیرزمینی کره‌ شمالی و یا ایران استفاده شود.»

به نوشته این نشریه آمریکایی، این بمب احتمالا «به جای این‌که خرج تروریست‌ها در جنوب‌غرب آسیا شود، علیه کشورهایی می‌تواند استفاده شود که به دلیل جاه‌طلبی‌های سیاسی و نظامی خود، همیشه زیرذره‌بین آمریکا هستند.»

این بمب در مقابل سایر بمب‌های سنگرشکن مانند «مادر همه بمب‌ها» و یا بمب 30 هزار پوندی «نفوذگر مهمات انبوه» کوچک‌تر است.

به گفته «نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا» این بمب دارای فیوز الکترونیکی هوشمندی است که می‌تواند در مکان‌های از پیش‌برنامه‌ریزی‌شده فعال شود. به گفته نیروی هوایی ایالات متحده، دوام و کارایی این مدل در مقایسه با مدل‌های پیشین بیشتر و هزینه آن برای تدارک یک حمله کشنده، کمتر است.

انتظار می‌رود که این بمب در مقایسه با مدل جی‌بی‌یو –28 آسیب بیشتر و قابل‌توجهی به اهداف خود وارد کند.

پیش‌تر روزنامه «هاآرتص» در سپتامبر 2008 خبر داده بود که آمریکا از فروش بمب سنگرشکن جی‌بی‌یو –28 به اسرائیل خودداری کرده بود. به گفته این روزنامه اسرائیلی، تل‌آویو قصد داشت از این بمب برای حمله احتمالی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران استفاده کند.

مدل جدید جی‌بی‌یو – 72 قرار است جایگزین مدل پیشین جی‌بی‌یو –28 شود.

آزمایش این بمب جدید، همزمان با گفت‌وگوهای تل‌آویو و واشینگتن جهت بررسی «طرح جایگزین» در قبال ایران صورت می‌گیرد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا از آمادگی این کشور برای روی‌آوردن به «گزینه‌های دیگر»، در صورتی که دیپلماسی با تهران به نتیجه‌ای نرسد، خبر داده بود.

در یک نشست مطبوعاتی، هنگامی که یائیر لاپید، نخست‌وزیر اسرائیل، به صورت ضمنی به گزینه نظامی علیه تهران اشاره کرد، بلینکن به‌طور خلاصه گفت: «اگر ایران مسیر خود را تغییر ندهد، ما آماده‌ایم که به سایر گزینه‌ها متوسل شویم.»

یائیر لاپید در این نشست گفت: «من فکر می‌کنم تمام جهان می‌داند که منظور از گزینه‌های دیگر چیست.»

اسرائیل نیز از سوی دیگر با افزایش حضور خود در دریای سرخ، اعلام کرده که برای مقابله با «تهدیدهای ایران» آماده است.

مقامات این کشور از جمله آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش اظهار کرده بودند که تل‌آویو در حال گسترش طرح‌های خود علیه برنامه هسته‌ای ایران است. کوخاوی در این زمینه گفته بود: «عملیات‌های نظامی اسرائیل برای انهدام توانمندی‌های ایران در همه جبهه‌ها و در هر زمانی ادامه خواهد یافت.»

در ماه‌های گذشته، تاسیسات اتمی ایران چندین بار هدف حمله قرار گرفت. این حملات در حالی به اسرائیل نسبت داده می‌شود که مقامات تل‌آویو بارها هشدار داده‌اند مقابل تهدیدها و «جاه‌طلبی‌های هسته‌ای» تهران تمامی گزینه‌ها را مدنظر دارند.