در پی مرگ یکی از ناظران آمریکایی سازمان امنیت و همکاری اروپا در شرق اوکراین، وزیر امور خارجه آمریکا نقش روسیه در اوکراین را مانعی بر سر راه بهبود مناسبات میان واشگتن و مسکو توصیف کرد.
در پی مرگ یکی از ناظران سازمان امنیت و همکاری اروپا در شرق اوکراین، رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه (۲۳ آوریل/ ۳ اردیبهشت) با پیترو پوروشنکو، رئیس جمهور اوکراین گفتوگو کرد.
به گفته یکی از سخنگویان وزیر خارجه آمریکا، در این گفتوگوی تلفنی، تیلرسون به پوروشنکو گفته است، واشنگتن به بهبود مناسبات خود با مسکو علاقمند است، اما نقش روسیه در درگیریهای اوکراین مانع چنین کاری است.
وزیر خارجه آمریکا در گفتوگوی خود با رئیس جمهور اوکراین بار دیگر بر پشتیبانی واشنگتن از تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین تاکید کرده است. تیلرسون همچنین گفته که تا زمانی که مسکو شبهجزیره کریمه را به اوکراین بازپس نداده و به تعهدات خود در چارچوب موافقتنامه صلح مینسک عمل نکند، تحریمها علیه روسیه ادامه خواهد یافت.
ناظر آمریکاییالاصل سازمان امنیت و همکاری اروپا صبح روز یکشنبه (۲۳ آوریل) در شرق اوکراین و در اثر برخورد خودروی آنها با مین ضد تانک جان خود را از دست داد. دو ناظر دیگر در این حادثه زخمی شدند که یکی از آنها شهروند آلمان است.
به گزارش رسانههای روسیه حادثه در جاده “اسلاویانوسربسک- سوکولنیکی” در استان لوهانسک رخ داده است. این منطقه در کنترل جداییطلبان قرار دارد که از پشتیبانی روسیه برخوردار هستند.
صدراعظم آلمان خواستار توضیح شد
این نخستین بار است که یک ناظر سازمان امنیت و همکاری اروپا در شرق اوکراین جان خود را از دست میدهد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان خواستار توضیح فوری درباره مرگ ناظر بینالمللی در شرق اوکراین شد. خانم مرکل روز یکشنبه در برلین گفت، طرفین درگیر در اوکراین باید هر چه زودتر توضیح دهند که این حادثه غمانگیز چگونه رخ داده و چه کسی مسئولیت آن را بر عهده دارد.
صدراعظم آلمان نیز همانند وزیر امور خارجه آمریکا خواستار رعایت کامل آتشبس در شرق در چارچوب موافقتنامه صلح مینسک شد.
حدود ۶۰۰ ناظر سازمان امنیت و همکاری اروپا از سال ۲۰۱۴ برای نظارت بر آتشبس میان نیروهای دولتی اوکراین و جداییطلبان مورد حمایت روسیه در شرق این کشور مستقر شدهاند. با وجود این، آتشبس در طول نزدیک به سه سال اخیر بارها نقض شده است.
به گفته وزارت دفاع آلمان، حدود ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی این منطقه مینگذاری شده است. تاکنون تنها ۳ هزار هکتار مینروبی شدهاند. برای پاکسازی کامل منطقه از مین دستکم به ۱۵ سال زمان نیاز است.