خانه / اخبار مهم روز / گزارش سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه، رژیم دمشق را مسئول حملۀ شیمیایی معرفی می‌کند

گزارش سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه، رژیم دمشق را مسئول حملۀ شیمیایی معرفی می‌کند

حملۀ شیمیایی خان شیخون سوریه

دولت فرانسه با تکیه به گزارش سرویس‌های اطلاعاتی خود تأکید می‌کند که حملۀ شیمیایی خان شیخون سوریه که ٨٧ قربانی گرفت، توسط رژیم دمشق صورت گرفته است. با اینحال، دولت سوریه و همچنین مسکو این اتهامات را بی‌اساس می‌دانند. گزارش سازمان‌های فرانسوی بر پایۀ نمونه‌برداری‌ها در محل تهیه شده است.

روز چهارشنبه ٢۶ آوریل/۶ اردیبهشت، ژان مارک اِرو  وزیر خارجۀ فرانسه بعد از شرکت در نشست شورای دفاع اعلام کرد که “در استفاده از گاز سارین در حملۀ شیمیایی روز ۴ آوریل در خان شیخون سوریه، هیچ تردید نیست. همچنین با توجه به روش ترکیب و نوع گاز سارین، در مسئولیت رژیم دمشق هم هیچ تردیدی وجود ندارد”.

ژان مارک اِرو اضافه کرد که “فرانسه تصمیم گرفته است که اطلاعاتی را که در اختیار دارد با کشورهای دوست و افکار عمومی جهانی تقسیم کند”.
منظور از “اطلاعات”، گزارشی است که دستگاه‌های اطلاعاتی فرانسوی در بارۀ حملۀ شیمیایی تهیه کرده‌اند.

این گزارش که با اتکا به نمونه‌برداری در محل تهیه شده، نشان می‌دهد که “روش ساخت گاز سارینی که در خان شیخون استفاده شده، عیناً همان روشی است که در آزمایشگاه‌های سوری به کار گرفته می‌شود”.

سوابق رژیم دمشق

در سال ٢٠١٣، بعد از حملۀ شیمیایی رژیم دمشق در سراقب – واقع در شهرستان ادلب -، فرانسوی‌ها از گاز استفاده شده نمونه برداری کرده بودند. آنها همچنین توانسته بودند به یک کپسول منفجرنشدۀ گاز دست یابند و محتوای آن را مورد آزمایش قرار دهند.
اینک وزیر خارجۀ فرانسه رسماً اعلام کرده است که گاز سارین منفجرشده در خان شیخون، عیناً همان گازی است که در سال ٢٠١٣، در سراقب به کار رفته بود.

علاوه بر این، دولت فرانسه تأیید می‌کند که روز ۴ آوریل، یک هواپیمای بمب‌افکن سوخوی-٢٢ از پایگاه شعیرات سوریه پرواز کرده و سپس خان شیخون را هدف قرار داده است. ظاهراً این بمباران باعث شده که گاز سارین موجود در خان شیخون منفجر و منتشر گردد. فرانسه تأکید می‌کند که تنها رژیم دمشق چنین “امکانات هوایی” در اختیار دارد.

دولت دمشق تاکنون همۀ اتهامات را رد کرده است. مسکو نیز می‌گوید که تحقیقات اصلی باید در مورد پرواز هواپیما و بمباران انجام گیرد و نه در مورد نوع گاز سارین.

پس از اظهارات وزیر خارجۀ فرانسه، سخنگوی کاخ کرملین گفت: “البته در استفاده از گاز سارین هیچ ابهامی وجود ندارد. اما بدون تحقیقات بین‌المللی محال است که بتوانیم بفهمیم مسئولیت حملۀ شیمیایی به عهدۀ چه کسانی است”.

سه روز بعد از حملۀ شیمیایی خان شیخون، آمریکا پایگاه شعیرات را هدف موشک قرار داده بود.