سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: در صورت «سنگ‌اندازی» ایران، از مذاکرات وین خارج می شویم

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید در صورت «سنگ‌اندازی» تهران در روند مذاکرات وین برای احیای «برجام»، واشینگتن آماده است مذاکرات را ترک کرده و به «اقدامات جایگزین» بیندیشد.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، پرایس، دوشنبه 28 فوریه، در نشست مطبوعاتی وزارت خارجه به خبرنگاران گفت: «ما آماده‌ایم در صورتی که ایران سرسختی کند و سنگ سر راه پیشرفت مذاکرات بیندازد، از مذاکرات کناره‌گیری کنیم.»

او افزود: «اگر ایران نخواهد با حسن نیت تعامل کند، ایالات متحده و متحدان و شرکای آن به دنبال اقدامات جایگزین‌ خواهند رفت». پرایس روشن نکرد که «اقدامات جایگزین»ی که غرب در نظر دارد دقیقا چه چیزهایی هستند.

از طرف دیگر، از آنجایی که بحران اوکراین بابت گمانه‌زنی در باب تحت تاثیر قرار گرفتن مذاکرات وین شده است، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه اطمینان داد که روس‌ها همچنان بخشی از مذاکرات هسته‌ای با ایران هستند، و دولت بایدن «امیدوار» است در این مذاکرات پیشرفت حاصل شود.

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، نیز در حساب توییتر خود نوشت: «طرف‌های مذاکرات احیای برجام عصر امروز در وین ملاقات کردند. از زمان آغاز مذاکرات در آوریل 2021، پیشرفت قابل‌ملاحظه‌ای حاصل شده، اما اصل بر این است که تا زمانی که درباره همه چیز توافق نشود، توافقی صورت نخواهد گرفت.»

او افزود: «آخرین تلاش‌ها برای حصول نتیجه در گفت‌وگوهای وین ضروری است.»

ایران اخیرا اعلام کرد هیچ «ضرب‌الاجل»ی برای احیای برجام را نمی‌پذیرد، و می‌خواهد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی «ادعاهای با انگیزه سیاسی» خود درباره فعالیت‌های هسته‌ای تهران را کنار بگذارد. ایالات متحده پایان فوریه را به عنوان آخرین مهلت برای به نتیجه رسیدن مذاکرات وین تعیین کرده بود.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز یکشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد: «ما به سؤالات آژانس، یا ادعاهای با انگیزهٔ سیاسی آنها، که فکر می‌کنیم بی‌اساس هستند، پاسخ داده‌ایم. این پرونده‌ها باید بسته شود. ایران هیچ ضرب‌الاجلی را نمی‌پذیرد.»

مقامات ایران به صراحت اعلام کرده‌اند که به منظور رضایت دادن به احیای توافق هسته‌ای 2015، می‌خواهند تمام تحریم‌های نفتی، بانکی، تروریستی و حقوق بشری از روی جمهوری اسلامی برداشته شود. ناظران بر این باورند که بحران اوکراین باعث تغییر موضع مقامات ایران و سرسختی نشان دادن آنان در برابر غرب شده است.