خانه / اخبار مهم روز / تارنمای واشنگتن فری‌بیکن: ایران از زمان روی کار آمدن دولت جو بایدن ۲۲ میلیارد دلار نفت به چین صادر کرده است

تارنمای واشنگتن فری‌بیکن: ایران از زمان روی کار آمدن دولت جو بایدن ۲۲ میلیارد دلار نفت به چین صادر کرده است

تارنمای آمریکایی واشنگتن فری‌بیکن، گزارش داد که دولت ایران از سال ۲۰۲۱ و از زمان آغاز دورۀ ریاست جمهوری جو‌ بایدن تاکنون، ۲۲ میلیارد دلار نفت به چین صادر کرده است. این پایگاه خبری نوشته است که «به نظر می‌رسد دولت جو بایدن چشم خود را بر اقدامات ایران برای دور زدن تحریم‌ها جهت تجارت نفت خود، بسته است».

به گزارش تارنمای واشنگتن فری بیکن، «ناوگان کشتی‌های شبح» ایران از سال ۲۰۲۱ حداقل ۲۲ میلیارد دلار نفت به چین منتقل کرده و یک منبع اصلی درآمد برای دولت ایران فراهم نموده است اما در عین حال دولت جو بایدن را به دلیل اجرای ضعیف تحریم‌های وضع شده علیه ایران، زیر سوال برده است.

در ادامۀ گزارش این پایگاه خبری آمریکایی آمده است: «بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» (UANI) که اقدامات ناوگان نفتکش‌های غیرقانونی تهران را دنبال می کند، تنها در سه ماه اول سال ۲۰۲۲ به طور متوسط روزانه ۸۲۹ هزار و ۲۶۰ بشکه نفت از ایران به چین ارسال شده است».

تارنمای واشنگتن فری بیکن در ادامه می نویسد: «این آمار نشان می‌دهد که از زمان روی کار آمدن جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، به رغم تحریم ها علیه ایران در مجموع ۳۳۷ میلیون و ۸۸۲ هزار و ۵۲۰ بشکه نفت به ارزش تقریبی ۲۲ میلیارد دلار به پکن رسیده است».

این تارنما به نقل از سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» (UANI) مستقر در نیویورک، گزارش داد: «ناوگان ایران متشکل از ۱۸۲ فروند نفتکش تحت مالکیت و پرچم کشورهای خارجی است که با دخالت اندکی از سوی ایالات متحدۀ آمریکا فعالیت می کنند؛ این کشتی‌ها با عنوان «آرمادای ارواحِ» تهران شناخته می‌شوند زیرا غالباً برای رد گم کنی، موقعیت خود را در دریا مبهم نشان می دهند و با نقض قوانین دریایی، ردیاب‌های خود را خاموش می‌کنند تا شناسایی نشوند».

به گزارش تارنمای واشنگتن فری بیکن، «بازار سیاه تجارت نفت ایران که در دولت جو بایدن رونق گرفت، باعث این گمانه زنی شده است که ایالات متحده آمریکا به عنوان بخشی از تلاش های دیپلماتیک برای احیای توافق هسته‌ای برجام و به منظور نشان دادن حسن نیت خود به دولت تهران، چشم خود را بر روی اجرای تحریم‌ها علیه این کشور بسته است.»

این تارنمای آمریکایی در ادامه می نویسد: «چهار فروند از فعال ترین کشتی های ناوگان ایران برای صادرات نفت به چین، با نام‌های VIGOR، VIRGO، HORNET و BERG 1 توسط شرکت «ناوبری آتلانتیک» هدایت می شوند که در هند مستقر است و با نهادهایی که ایالات متحده به دلیل حمایت از سپاه پاسداران تحریم کرده، در ارتباط است».

تارنمای واشنگتن فری بیکن به نقل از کلر جونگمن رئیس ستاد «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» مستقر در نیویورک، نوشته است: «در طول مدتی که چهار کشتی مذکور توسط شرکت ناوبری آتلانتیک اداره شده اند، بیش از ۱۹ میلیون بشکه نفت ایران به ارزش تقریبی یک میلیارد دلار را به چین حمل کرده اند.»

بنا به گفتۀ وی، «روابط آشکاری بین این کشتی‌ها و نهادهای تحریم‌شده وجود دارد و دولت بایدن برای اینکه چشم خود را به روی این موضوع ببندد، هیچ دلیل موجهی ندارد».

به گزارش این پایگاه خبری، «جدیدترین اطلاعات در مورد این کشتی‌ها و صاحبان آن‌ها شبکه‌ای درهم‌تنیده‌ از شرکت‌های پوسته را نشان می‌دهد که تشخیص این که دقیقا چه کسی مسئول آن‌ها است و نیز چگونگی اعمال تحریم ها را برای مقا‌م‌های آمریکایی دشوار کرده است».

در ادامۀ این گزارش آمده است: «چهار کشتی مسئول انتقال نفت ایران به چین که توسط شرکت ناوبری آتلانتیک هدایت می شوند، از طریق شبکۀ پیچیده ای از شرکت های خارجی با نهادهای تحریم شده مرتبط هستند».

این تارنمای آمریکایی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته برای شناسایی مالکین واقعی کشتی‌های «آرمادای ارواح»، نوشته است: «مدیر شرکت ناوبری آتلانتیک، شخصی به نام ویجِی کومار میشرا است که در دو شرکت کشتیرانی دیگر به نام‌های “وانیا شیپ منِیجمِنت” (Vaniya Ship Management) و (Degree Ship Management 12) فعالیت می‌کند که هر دوی این شرکت ها از سال ۲٠۱۹ به دلیل همکاری با یک نهاد مرتبط با ایران موسوم به «گروه مهدی» تحت تحریم ایالات متحده آمریکا قرار دارند».

در همین حال، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره صادرات نفت ایران به چین، به تارنمای واشنگتن فری بیکن گفته است که «تحریم‌ها تا زمانی که لغو نشده‌اند، به قوت خود باقی خواهند ماند و به هر گونه تلاش برای فرار از تحریم‌ها رسیدگی می‌شود».

این در حالیست که به گزارش رسانه های ایران، از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم و به رغم عدم تغییر در شرایط تحریمی ایران، صادرات نفت این کشور به بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است.

حواد اوجی وزیر نفت ایران اخیراً با اشاره به اینکه «در عمر ۷ ماهه وزارت نفت در دولت سیزدهم تا کنون ۱۶.۵ میلیارد دلار قرارداد جدید به امضا رسیده است»، گفت: «این قراردادها چند برابر قرارداد ایران با توتال برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بود که به نتیجه نرسید.»

بنا به گفتۀ او، افزایش صادرات نفت، افزایش درآمدهای نفتی را به دنبال داشته و باعث شده تا وزارت نفت بیش از تعهدات خود در بودجه سال گذشته، منابع مالی به دولت تزریق کند.