در اعتراضات ونزوئلا ۴۰ نفر کشته و ۸۰۰ تن زخمی شده‌اند.

مجسمه چاوز سرنگون شد

در اعتراضات ونزوئلا ۴۰ نفر کشته و ۸۰۰ تن زخمی شده‌اند. رئیس جمهور این کشور برای سرکوب مردم به ارتش متوسل شده است. بنا به گفته رهبر اپوزیسیون نارضایتی در ارتش نسبت به سیاست مادورو افزایش یافته و ۸۵ نظامی دستگیر شده‌اند.

به گزارش دویچه وله، انریکه کاپریلس، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا می‌گوید بیش از ۸۵ نظامی در این کشور دستگیر شده‌اند. این افراد از سرکوب تظاهرات توسط ارتش ونزوئلا انتقاد کرده‌اند. افراد نظامی دستگیر شده همچنین به سیاست “سرکوب و فشار” نیکلاس مادورو، رئیس جمهور این کشور اعتراض کرده‌اند. مقامات رسمی ونزوئلا دستگیری نظامیان این کشور را تائید نکرده‌اند.

بنا به گفته رهبر اپوزیسیون نارضایتی عمیقی در ارتش ونزوئلا نسبت به سیاست‌های مادورو وجود دارد. نظامیان دستگیر شده مشخصا از اقدامات نیروهای گارد ویژه و پلیس هم انتقاد کرده‌اند. در روزهای اخیر با دخالت این نیروها ۴۰ تن کشته و بیش از ۸۰۰ نفر زخمی شدند.

در تازه‌ترین گزارش‌ها آمده است یک دانشجوی جوان که از ناحیه سر توسط پلیس مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود نیز (۵ مه) درگذشت.

ظاهراً دستگیری نظامیان بعد از آن اتفاق افتاده که پادرینو لوپز، وزیر دفاع ونزوئلا رسما اعلام کرد ارتش این کشور “بی‌قید و شرط” به پرزیدنت مادورو وفادار است.

بحران ونزوئلا در روزهای اخیر شدت یافته است. اعتراض میلیونی مردم این کشور در روز اول ماه مه، روز کارگر بزرگترین تجمع اعتراضی بود.

معترضان در بوجود آمدن بحران اقتصادی کشور، مادورو را مقصر می‌دانند. معترضان خواستار برگزاری انتخابات پارلمانی و همه‌پرسی برای برکناری مادورو هستند.

انزوای ونزوئلا در جهان

ونزوئلا از نظر سیاسی دوره‌ی ناآرامی را از سر می‌گذراند. اوضاع اقتصادی کشور آشفته و بحرانی است. درست در چنین شرایطی دولت ونزوئلا اعلام کرده
که قصد دارد “سازمان کشورهای آمریکایی” را ترک کند. این سازمان متشکل از ۳۵ کشور قاره‌ی آمریکاست و از سیاست‌های سرکوب‌گرانه رئیس جمهور ونزوئلا به شدت انتقاد می‌کند. مادورو، رئیس‌جمهوری این کشور، در واکنشی خشمگینانه دستور ترک این نهاد را صادر کرده است.

طبق یک نظرسنجی که در این کشور انجام گرفته بیش از ۸۰ درصد شهروندان گفته‌اند که تا پایان سال ۲۰۱۷ تغییر دولت در ونزوئلا ضروری است.

کارشناسان سیاسی بر این باورند که سرنوشت و باقی ماندن نیکلاس مادورو در قدرت به پشتیبانی ارتش بستگی دارد. مادورو تلاش کرده است برای جلب حمایت ارتش، نظامیان را وارد صحنه سیاسی این کشور کند. از میان ۳۳ وزیر دولت مادورو ۱۱ تن نظامی هستند.

اما ادامه سرکوب‌ها و افزایش تعداد کشته‌ها نارضایتی را در میان ارتش این کشور هم افزایش داده و هنوز مشخص نیست که در اوج گیری بحران این کشور ارتش نهایتا چه موضعی خواهد گرفت.

مجسمه چاوز سرنگون شد

با تداوم اعتراضات ضد دولتی در ونزوئلا و کشته شدن یک معترض جوان دیگر در اثر اصابت گلوله به سرش، تظاهرکنندگان در اقدامی نمادین مجسمه متعلق به هوگو چاوز رهبر سابق این کشور را سرنگون کردند. (فیلم زیر)

دولت ونزوئلا در هفته ها و ماه های گذشته با اعترضات گسترده مخالفان و مردم ناراضی این کشور از وضعیت اقتصادی به شدت نابسامان این کشور نفت خیز روبرو است.

به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، در یک اتفاق کم سابقه چندین تن از معترضان در ایالت نفت‌خیز “زولیا” اقدام به سرنگون کردن مجسمه هوگو چاوز رهبر سابق این کشور کردند.

در این ویدئوها نشان داده شده که گروهی از معترضان مجسمه چاوز را در میان تشویق ناظران در یک میدان بزرگ به پایین کشیده و آن را در پیاده رو می‌اندازند و عده‌ای نیز به این مجسمه توهین می‌کنند.

یک قانونگذار مخالف دولت ونزوئلا درباره این اتفاق که در رسانه‌های داخلی بازتاب پیدا کرد، گفت: دانشجویان معترض این مجسمه چاوز را از بین بردند چرا که آنها به درستی او را متهم اصلی از بین رفتن آینده خود می‌دانند.

مخالفان دولت ونزوئلا که اکنون حائز اکثریت در پارلمان هستند عنوان می‌کنند که نیکولاس مادورو جانشین چاوز یک “دیکتاتور و عامل از بین رفتن اقتصاد این کشور است.”

تا کنون بر مبنای آمار رسمی تعداد افراد کشته شده در تظاهرات ضددولتی ونزوئلا به 37 نفر رسیده است.

در عین حال مخالفان دولت ونزوئلا گفته‌اند که همچنان متعهد به ماندن در خیابان‌ها تا هر زمان که لازم باشد، هستند و قرار است راهپیمایی‌های زنان معترض در سراسر ونزوئلا به اجرا در بیاید.

بزرگترین راهپیمایی برای شهر کاراکاس پایتخت ونزوئلا در نظر گرفته شده است.