سکوت نهادها و نیروهای نزدیک به علی خامنهای، رهبر ایران تنها مدتی پس از انتشار نامه اخیر «میرحسین موسوی»، از رهبران جنبش سبز و نامزد معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری 1388 که در آن نسبت به موروثی شدن نظامی حکومتی در این کشور هشدار داده بود، بالاخره شکسته و به تکاپو و زمینهچینی برای معرفی جانشین احتمالی علی خامنهای پرداختهاند.در ویدیویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، «مهدی تاجزاده»، امام جمعه شهر بهارستان در اصفهان با مثال آوردن از امامت امام دوم شیعیان «حسن مجتبی» پس از مرگ پدرش، «علی»، میگوید که چنانچه مجتبی جای پدرش بنشیند، «اصلا و ابدا» به معنای «موروثی» شدن حکومت ایران نیست.
مهدی تاجزاده، امام جمعه شهر بهارستان در استان اصفهان، با ستایش از مجتبی خامنهای، و تشبیه او به «امام مجتبی» امام دوم شیعیان، از جانشینی او بعد از پدرش دفاع کرد.
تاجزاده در سخنرانی نمازجمعه گفت که اگر فرزند خامنهای را مجلس خبرگان رهبری به عنوان رهبر آینده انتخاب کند، «اصلا و ابدا» حکومت جمهوری اسلامی «موروثی» نیست، زیرا به گفته این امامجمعه، بعد از درگذشت امام اول شیعیان، فرزند او جانشینش شد.
او افزود: «این که دشمن حضرت آیتالله مجتبی [خامنهای] را هدف حمله قرار داده و در رسانههای استعماری مدتهاست به این شخصیت و عالم فقیه، متقی، زاهد، مدیر، مدبر، حمله میکنند چون میترسند.»
در ویدیویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، «مهدی تاجزاده»، امام جمعه شهر بهارستان در اصفهان با مثال آوردن از امامت امام دوم شیعیان «حسن مجتبی» پس از مرگ پدرش، «علی»، میگوید که چنانچه مجتبی جای پدرش بنشیند، «اصلا و ابدا» به معنای «موروثی» شدن حکومت ایران نیست.
او در ادامه ضمن تعریف و تمجید از مجتبی خامنهای مدعی شد که علت هجمه رسانهای علیه فرزند رهبر ایران ناشی از ترس است.
او در ادامه با روخوانی از روی متنی از پیش تهیه شده در اشاره به ردیفهایی، صفاتی را برای مجتبی خامنهای برشمرد که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، بهعنوان صفات رهبر ذکر شده است.
مهدی تاجزاده در حالی این موضوع را مطرح کرده که روزهای سهشنبه و چهارشنبه 15 و 16 شهریور، نشست مجلس خبرگان رهبری برگزار خواهد شد.
با مرگ مشکوک «اکبر هاشمی رفسنجانی»، رئیس سابق مجلس خبرگان در سال 1395 و رد صلاحیت کاندیداهای جریان اصلاحطلب در انتخابات اخیر این مجلس خبرگان در سال 1400، حالا ترکیب این مجلس، کاملا یکدست شده است اما باز هم بهنظر میرسد که دستگاه تبلیغاتی جمهوری اسلامی جهت آماده کردن افکار عمومی برای این منظور در سالها یا ماههای پیشرو، دست بهکار شده است.
همزمان در حوزههای علمیه ایران نیز تحرکاتی صورت گرفته و در رسانههای حکومتی این کشور برای ثبتنام در جلسات درس خارج مجتبی خامنهای، تبلیغات گستردهای انجام شده است.
مطرح شدن رهبری مجتبی برای جانشینی پدرش، علی خامنهای در حالی است که این روزها بحثها حتی درباره عنوان «آیت الله» برای او بسیار شده است.
«رسول جعفریان»، رئیس پیشین کتابخانه ملی ایران در سفرنامه حج خود نوشته که «مرتضی مقتدایی»، رئیس وقت حوزههای علمیه قم و چند نفر دیگر در سال 1389و با بالاگرفتن شعارهای ضد علی خامنهای و فرزند او، مجتبی، به درب منزل مراجع شیعه رفته بودند تا اجازه اجتهاد مجتبی را بگیرند.
رسانه اصلاحطلب «جرس» نیز در گزارشی که همان زمان منتشر کرده، نوشته بود که این افراد به درب منازل مراجعی چون «موسی شبیری زنجانی»، «عبدالله جوادی آملی» و «حسین وحید خراسانی» رفته بودند که البته وحید خراسانی از پذیرفتن آنها سرباز زده بود.
تکاپو و زمینهچینی برای رهبری مجتبی خامنهای پس از مرگ احتمالی پدرش در حالی شدت یافته که بسیاری میگویند او نه بهواسطه مقام علمی و نه مذهبی خود، بلکه فقط بهواسطه اینکه فرزند علی خامنهای، رهبر کنونی ایران است، در کانون توجهها قرار گرفته است.
رسانهها و نیروهای نزدیک به علی خامنهای در حالی سناریوی رهبری مجتبی خامنهای را پیش میبرند که 13سال پیش و در زمان اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری 1388، شهروندان ایرانی معترض با سر دادن شعارهایی چون «مجتبی بمیری، رهبری رو نبینی»، نسبت به موروثی شدن مقام ولایت فقیه در ایران، موضع گرفته بودند.
همچنین، در بحبوحه اعتراضات موسوم به جنبش سبز، میرحسین موسوی و مهدی کروبی، از رهبران این اعتراضات در بیانیهای مشترک و پیش از آن که به حصر خانگی منتقل شوند، نسبت به موروثی شدن رهبری در ایران و جانشینی مجتبی خامنهای به جای پدرش، هشدار داده بودند.
یک ماه قبل نیز، یعنی 12 سال پس از آن نامه اول، میرحسین موسوی، در بیانیهای که این بار به تنهایی از حصر به بیرون ارسال کرده، دوباره نسبت به موروثی شدن رهبری در ایران و تداوم سلطه خاندان خامنهای با احتمال رهبر شدن پسرش مجتبی، هشدار داده بود.
هرچند، با انتشار و بازتاب گسترده این نامه، در ابتدا برخی رسانههای نزدیک به علی خامنهای، همچون کیهان و رسانههای وابسته به سپاه نسبت به آن سکوت کردند. اما با گذشت نزدیک به یک ماه و با توجه به نشست پیشروی مجلس خبرگان رهبری، به نظر میرسد که نهادها و افراد حاشیه خامنهای اکنون از فاز سکوت خارج شده به مرحله تکاپو و زمینهچینی برای جانشینی مجتبی به جای پدرش، علی، روی آوردهاند.