خانه / اخبار مهم روز / سی‌ان‌ان: شبکه‌ای از شهروندان عادی ایران به معترضان تحت تعقیب پناه می‌دهند

سی‌ان‌ان: شبکه‌ای از شهروندان عادی ایران به معترضان تحت تعقیب پناه می‌دهند

شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت که شبکه‌ای از شهروندان عادی ایرانی به معترضان و فعالانی که در ماه‌های اخیر مجبور شده‌اند خود را مخفی کنند، در خانه‌های خود پناه می‌دهند.

این شبکه خبری روز شنبه سوم دی در گزارش خود تاکید کرد که مشخص کردن تعداد دقیق معترضانی که در داخل ایران پناه گرفته‌اند، غیرممکن است.

اما سی‌ان‌ان توانسته با چندین نفر گفت‌وگو کند که خانه‌ها و خانواده‌های خود را ترک کرده‌اند تا از سرکوب خشونت‌آمیز نیروهای جمهوری اسلامی بتوانند فرار کنند.

این شبکه خبری به فردی به نام «لیلا» اشاره کرده که از چند هفته پیش در خانه‌ افرادی زندگی می‌کند که پیشتر هرگز آنان را ندیده بود.

این فرد به دلیل فعالیت‌هایش به عنوان یک فعال حقوق مدنی و سازماندهی‌های مردمی از چند سال پیش در تیررس حکومت ایران است و در شهریورماه مجبور شد که مخفی شود. سی‌ان‌ان نوشت که از آن زمان نیروهای امنیتی با تفتیش خانه و بازجویی از خانواده‌اش در تعقیب او هستند.

لیلا به سی‌ان‌ان گفته است که حتی خانواده‌اش اکنون نمی‌دانند که او کجاست. با این حال، فشار نیروهای امنیتی بر خانواده او برای یافتنش افزایش یافته است.

او به سی‌ان‌ان گفته است: «در خانه ما دستگاه شنود وجود دارد به همین دلیل، من هرگز با خانواده‌ام تماس تلفنی برقرار نمی‌کنم.»

لیلا که پیش از خیزش جاری در ایران علیه جمهوری اسلامی، به دلیل فعالیت‌هایش زندانی شده بود، پس از آغاز خیزش با تهدیدهای مقام‌های جمهوری اسلامی مبنی بر بازگرداندن دوباره او به زندان مواجه شد.

این فعال مدنی تاکید کرده است: «بعد از کشته شدن مهسا امینی می‌خواستند من را ساکت کنند. می‌دانستم اگر بخواهم بمانم و به فعالیت‌هایم ادامه دهم، باید خودم را از دید آنها پنهان کنم.»

او تاکید کرده تنها چیزی که موجب شده ماه‌ها زندگی مخفیانه را تحمل کند، این امید است که روزی بتواند در ایران آزاد زندگی کند.

این گزارش سی‌ان‌ان در حالی است که این شبکه خبری پیشتر گزارش داد که حکومت ایران به حساب معترضان بازداشت‌شده در شبکه‌های اجتماعی دسترسی دارد و به نظر می‌رسد که شرکت‌های فناوری توان متوقف کردن این روند را ندارند.

این شبکه تاکید کرد که با گسترش اعتراضات در کشور، بیشتر توجه‌ها به تلاش حکومت برای قطع اینترنت متمرکز شد، اما برخی نگرانند که حکومت با دسترسی به برنامه‌های کاربردی تلفن همراه،برای نظارت و سرکوب معترضان استفاده کنند.

همچنین این رسانه آمریکایی اضافه کرده که به عقیده کارشناسان، ممکن است شرکت‌های فناوری برای مقابله با چنین تلاش‌هایی مجهز نباشند.

شبکه سی‌ان‌ان در گزارش دیگری نیز نوشت پس از دو ماه تحقیق از ۱۱ مورد خشونت جنسی -که بعضی شامل چند قربانی بوده- علیه معترضان زن و مرد در بازداشتگاه‌های ایران مطلع شده و تقریبا همه آنها در مناطق کردنشین رخ داده است.

این شبکه تاکید کرد که تجاوزهای جنسی علیه بازداشت‌شدگان برای باج‌خواهی ضبط شده‌اند.