خانه / اخبار مهم روز / کشورهای عربی و اسلامی خواستار قطعنامه الزام‌آور شورای امنیت برای توقف «تجاوز» اسرائیل به غزه شدند

کشورهای عربی و اسلامی خواستار قطعنامه الزام‌آور شورای امنیت برای توقف «تجاوز» اسرائیل به غزه شدند

کشورهای عربی و اسلامی خواستار قطعنامه الزام‌آور شورای امنیت برای توقف «تجاوز» اسرائیل به غزه شدند
سران کشورهای عربی و اسلامی که در ریاض گردهم امدند

جنگ اسرائیل با گروه حماس روز شنبه در حالی وارد ششمین هفته خود می‌شود که بیمارستان‌های نوار غزه به کانون درگیری‌ها تبدیل شده‌اند.

حماس روز جمعه اعلام کرد که حمله اسرائیل به بیمارستان الشفا در شهر غزه «۱۳ کشته» بر جای گذاشت. این بیمارستان بزرگترین مرکز درمانی در باریکه غزه محسوب می‌شود. سازمان غیردولتی «پزشکان بدون مرز» وضعیت درون این بیمارستان را «فاجعه‌بار» توصیف کرده است.

مدیر بیمارستان الشفا نیز گفته است که «همه بیمارستان‌های نوار غزه» مورد هدف حملات اسرائیل قرار گرفته‌اند. این در حالی است که بنا به آمار حماس شمار قربانیان در نوار غزه روز جمعه از «۱۱ هزار نفر» فراتر رفت.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل روز شنبه به حزب الله لبنان، متحد حماس هشدار داد که اگر شبه‌نظامیان شیعی حامی ایران، لبنان را به جنگ بکشانند، بیروت نیز ممکن است به سرنوشت غزه دچار شود.

آقای گالانت در جریان بازدید از شمال اسرائیل در مرز لبنان گفت: «آنچه را که می‌توانیم در غزه انجام دهیم، در بیروت نیز قابل انجام است».

وی هشدار داد: «اگر (حزب‌الله) در اینجا چنین اشتباهاتی مرتکب شود، اولین افرادی که بهای آن را می‌پردازند، شهروندان لبنان هستند.»

ارتش اسرائیل روز شنبه گزارش‌های منتشر شده مبنی بر حمله نظامیان اسرائیلی به بیمارستان الشفا، بزرگترین مرکز درمانی غزه را تکذیب کرد.

سخنگوی ارتش اسرائیل همچنین انتشار خبرهایی مبنی بر محاصره بیمارستان الشفا و حمله به آن را بی‌اساس خواند و مدعی شد که این بیمارستان روز جمعه در پی شلیک ناقص راکت از سوی «سازمان‌های تروریستی نوار غزه» هدف قرار گرفت.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل همچنین به خبرنگاران گفت: «کارکنان بیمارستان الشفا خواسته‌اند که فردا به آنها در انتقال نوزادان از بخش اطفال به بیمارستانی امن‌تر کمک کنیم. و ما کمک های لازم را در این خصوص ارائه خواهیم کرد.»

حمله به کنفرانسی با موضوع فلسطین در لیون فرانسه؛ سه نفر زخمی شدند
در پی حمله فعالان راست افراطی به کنفرانسی با موضوع فلسطین در لیون فرانسه که روز شنبه در این شهر برپا بود، سه نفر زخمی شدند.

به گفته شاهدان پس از این حادثه شرایط امنیتی ویژه در اطراف محل برپایی این کنفرانس حاکم شد و ماموران پلیس، آتش‌نشانان و نیروهای امنیتی به سرعت در محل حاضر شدند.

فرمانداری لیون ضمن محکوم کردن خشونت‌های انجام شده در جریان برپایی این کنفرانس از دستگیری یک نفر در میان صفوف فعالان راست افراطی خبر داده است.

کریستف اوبرلین، جراحی که برای ارائه دو کتاب آخرش در باره اوضاع غزه در کنفرانس حضور داشت به خبرگزاری فرانسه گفت که مهاجمان «با چوب» حمله کردند و تلاش داشتند به زور وارد سالن محل برپایی کنفرانس شوند.

برخی دیگر از حاضران در این کنفرانس نیز مضطرب از شرایط به وجود آمده گفتند که فعالان راست افراطی در این حمله مواد آتش‌زا، میله‌های آهنی و بطری‌های شیشه‌ای در دست داشتند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز شنبه گفت که پس از جنگ و ریشه‌کن شدن حماس حاضر به سپردن اداره غزه به دست تشکیلات خودگردان فلسطینی نیست.

نخست وزیر اسرائیل تاکید کرد که برای این کار نیاز به «چیزی غیر تشکیلات فعلی فلسطینی» است که در حال حاضر ریاست آنرا محمود عباس بر عهده دارد.

بنیامین نتانیاهو در این خصوص تصریح کرد: «نمی‌توان تشکیلاتی تحت رهبری فردی که با گذشت ۳۰ روز از کشتار هفت اکتبر هنوز آن را محکوم نکرده در آنجا باشد؛ چیز دیگری در آنجا مورد نیاز خواهد بود.»

نخست وزیر اسرائیل سپس یادآور شده که در هر صورت ارتش کشورش کنترل امنیتی این منطقه را برعهده خواهد داشت.

ارتش اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که «نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر» از ساکنان شمال نوار غزه، بخشی از این باریکه تحت محاصره که جنگ علیه حماس در آن شدت گرفته، طی سه روز گذشته این منطقه را ترک کرده‌اند.

به گفته مقامات نظامی اسرائیل، افرادی که در شمال نوار غزه ساکن بودند در پی هشدارهای مکرر و نیز با توجه به برقراری یک کریدور امن راهی بخش‌های جنوبی شدند.

دانیال هاگری، سخنگوی ارتش اسرائیل در یک کنفرانس خبری گفت که اسرائیل «وقفه‌های بشردوستانه» روزانه موافقت کرده تا غیرنظامیان بتوانند به سمت به جنوب جابجا شوند.

رهبران کشورهای عربی و اسلامی که روز شنبه برای نشستی فوق‌العاده با موضوع جنگ غزه در ریاض گردهم آمده بودند «حق ادعایی اسرائیل برای دفاع از خود» در این جنگ را به چالش کشیدند.

شرکت کنندگان در بیانیه پایانی این نشست توجیه اسرائیل برای حملات مرگبار به غیرنظامیان در غزه با استدلال «حق دفاع از خود» را رد کردند و خواستار توقبف عملیات نظامی ارتش اسرائیل در این بخش از سرزمین‌های فلسطینی شدند.

در این بیانیه تصریح شده است که اعضای اتحادیه عرب و کشورهای مسلمان «توصیف این جنگ به عنوان دفاع مشروع از خود و توجیه آن به هر بهانه ای» را نمی‌پذیرند.

رهبران کشورهای عربی و اسلامی در این بیانیه همچنین از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستند تا «قطعنامه‌ای قاطع و الزام آور» به منظور پایان دادن به «تجاوزات» اسرائیل در نوار غزه به تصویب برساند.

این بیانیه می‌افزاید که ناکامی در تحقق چنین اقدامی «اسرائیل را تشویق می‌کند تا به تجاوزات وحشیانه خود که منجر به کشته شدن شمار بیشتری از مردم بی‌گناه و ویرانی غزه خواهد شد، ادامه دهد.»

شرکت کنندگان در این نشست در بیانیه پایانی خود از دیوان کیفری بین‌المللی خواستند «تحقیقات فوری درباره جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت» در سراسر اراضی اشغالی فلسطین از جمله بیت‌المقدس شرقی را آغاز کند.

لزوم توقف حملات و پایان دادن به محاصره غزه همراه با ارسال کمک‌های بیشتر انسانی از سوی کشورهای عربی، اسلامی و سایر نقاط جهان به این منطقه بخش دیگری از بیانیه پایانی نشست ریاض را تشکیل داده است.

11.11.2023 17:14
تشدید درگیری‌ها اطراف مراکز درمانی غزه؛ «تانک‌های اسرائیلی در ۲۰ متری بیمارستان القدس هستند»
هلال احمر فلسطین شامگاه روز شنبه در پی افزایش درگیری‌ها در اطراف مراکز درمانی غزه اعلام کرد که تانک‌های اسرائیلی تنها ۲۰ متر با بیمارستان القدس فاصله دارند.

این گزارش، از «تیراندازی‌های مستقیم به سوی بیمارستان و نیز رعب و وحشت حاکم میان آوارگان» در این مرکز درمانی و مناطق اطراف آن حکایت دارد.

از سوی دیگر، پزشکان بدون مرز گزارش‌های منتشر شده مبنی بر درگیری در اطراف بیمارستان الشفا را تایید کرده و یادآور شده است که شماری از افراد هنگام خروج از این مرکز درمانی هدف اصابت گلوله قرار گرفته‌اند.

این نهاد غیردولتی با انتشار مطلبی در ایکس تاکید کرد: «کارکنان ما شاهد تیراندازی به سوی افرادی هستند که تلاش می‌کنند از بیمارستان الشفا فرار کنند.»

یک سازمان غیردولتی اسرائیلی در گزارشی از مرگ دو نوزاد نارس در بیمارستان الشفا غزه که از آن به عنوان بزرگ‌ترین مرکز درمانی منطقه محاصره شده غزه یاد می‌شود، خبر داد.

به گزارش «سازمان پزشکان حقوق بشر اسرائیل»، خاموشی و قطع برق در این بیمارستان که منجر به توقف اجباری فعالیت بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان شد علت مرگ دو نوزاد نارس بوده است.

این سازمان غیردولتی هشدار می‌دهد که جان ۳۷ نوزاد نارس دیگر به دلیل مشکلات ناشی از قطع برق در بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان و نیز درگیری‌ها جاری در نزدیکی این مرکز پزشکی میان اسرائیل و حماس، در خطر است.

حمله به بیمارستان الشفا تازه‌ترین اتهامی است که مسئولان دولت حماس در ادامه بمباران‌ مراکز غیرنظامی و مسکونی غزه متوجه اسرائیل کرده‌اند.

وزارت بهداشت حماس روز شنبه از جان باختن دست کم ۱ نفر و زخمی شدن چندین تن دیگر در حمله هوایی به ساختمان مراقبت‌های ویژه بیمارستان الشفا در غزه خبر داد.

این در حالیست که مقامات حماس روز جمعه نیز از بمباران همین مجموعه بیمارستانی توسط ارتش اسرائیل خبر داده و مدعی شده بودند که در جریان این بمباران دست کم ۱۳ نفر کشته شده‌اند.

ارتش اسرائیل هنوز به ادعای تازه مسئولان حماس در خصوص حمله روز شنبه به بیمارستان الشفا واکنشی نشان نداده‌اند.

مقامات نظامی اسرائیل روز گذشته اعلام کرده بودند که شماری از نیروهای حماس را که «از بیمارستان‌ها اقدام به شلیک می‌کنند» هدف قرار داده و حدود ۱۵۰ تروریست را در این میان کشته‌اند.


ولیعهد عربستان و رئیس جمهوری ایران روز شنبه در حاشیه نشست مشترک سران کشورهای عربی و اسلامی در ریاض دیدار و گفتگو کردند.

خبرگزاری‌های رسمی ایران و عربستان با انتشار عکس‌هایی از این دیدار به پوشش خبری این رویداد پرداختند و خبرگزاری‌های بین‌المللی نیز آنرا در کانون توجه خود قرار دادند.

در گزارش فرانس‌پرس آمده است که این نخستین دیدار میان رهبران دو کشور پس از احیای روابط دیپلماتیک عربستان سعودی با ایران در ماه مارس گذشته تحت میانجی‌گیری چین محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا، ابراهیم رئیسی پس از این دیدار در جریان نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی که به میزبانی عربستان برگزار شد ۱۰ راهکار فوری را در ارتباط با جنگ غزه مطرح کرد که قطع هرگونه ارتباط سیاسی و اقتصادی با اسرائیل از سوی کشورهای اسلامی، تشکیل یک دادگاه بین‌المللی برای تعقیب و مجازات سران اسرائیل و آمریکا، تأسیس یک صندوق ویژه برای بازسازی فوری غزه با تقبل کشورهای اسلامی و درخواست از کشورهای اسلامی برای قرار دادن ارتش اسرائیل در فهرست «سازمان‌های تروریستی» خود از جمله مهم‌ترین آنها بود.