خانه / اخبار مهم روز / آمریکا: ۲۰ کشور به ائتلاف بین‌المللی دریای سرخ می‌پیوندند

آمریکا: ۲۰ کشور به ائتلاف بین‌المللی دریای سرخ می‌پیوندند

آمریکا می‌گوید، بیش از ۲۰ کشور آمادگی خود برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی دریای سرخ جهت حفاظت از کشتی‌رانی در برابر حملات حوثی‌‌ها را اعلام کرده‌اند. شورای امنیت مجددا رای‌گیری درباره “قطعنامه غزه” را به تعویق انداخت.

عدم افزایش تردد کشتی‌ها در کانال پاناما به رغم حملات حوثی‌ها
اداره کانال پاناما با اشاره به وضعیت فعلی دریای سرخ که برخی کشتی‌ها به دلیل حملات حوثی‌های یمن مجبور به تغییر مسیر می‌شوند اعلام کرد، با وجود این تا کنون تردد کشتی‌ها در این کانال افزایش نیافته است.

این اداره به خبرگزاری رویترز گفته است که هنوز افزایش قابل توجهی در تعداد کشتی‌هایی که مستقیما با وضعیت فعلی دریای سرخ مرتبط هستند، مشاهده نکرده‌ است.

اداره کانال پاناما با افزایش حملات حوثی‌های مورد حمایت ایران در اوایل ماه دسامبر شمار کشتی‌های مجاز به تردد در این کانال را از ۲۰ به ۲۴ فروند افزایش داد.

آمریکا:۲۰ کشور برای محافظت از کشتی‌ها به ائتلاف جهانی می‌پیوندند
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز پنجشنبه ۲۱ دسامبر از حضور بیش از ۲۰ کشور در ائتلاف بین‌المللی به رهبری این کشور برای مقابله با حملات موشکی و پهپادی حوثی‌های مورد حمایت ایران به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ خبر داد. به گفته پنتاگون، ممکن است کشورهای دیگری نیز به این ائتلاف بپیوندند.

آمریکا سه روز پیش از تشکیل ائتلاف نیروهای دریایی ۱۰ کشور برای مقابله با حملات حوثی‌‌ها در دریایی سرخ خبر داده بود. در این ائتلاف که “عملیات نگهبان رفاه” نام گرفته از جمله آمریکا، کانادا، بریتانیا، فرانسه، هلند، اسپانیا، ایتالیا، بحرین و امارات متحده عربی حضور دارند.

این ائتلاف گشت‌زنی‌های مشترکی را در جنوب دریای سرخ و خلیج عدن برنامه‌ریزی کرده است.

پس از حمله گروه تروریستی حماس در روز هفتم اکتبر به اسرائیل، حوثی‌های یمن اعلام کردند که برای همبستگی با حماس به کشتی‌هایی که هرگونه ارتباطی با اسرائیل داشته باشند، حمله خواهد کرد. حوثی‌ها به مالکان کشتی‌های بین‌المللی نیز هشدار داده‌اند که از بنادر اسرائیل استفاده نکنند.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که تردد در بندر ایلات اسرائیل به شدت کاهش یافته است. رئیس بندر ایلات به رویترز گفت، از زمان آغاز حملات حوثی‌های یمن به کشتی‌ها در دریای سرخ تجارت در اسکله‌های این بندر حدود ۸۵ درصد کاهش یافته است.

رای‌گیری شورای امنیت درباره قطعنامه غزه دوباره به تعویق افتاد
پس از تغییرات اساسی در پیش‌نویس قطعنامه غزه در شورای امنیت سازمان ملل، رای‌گیری که قرار بود عصر پنجشنبه ۲۱ دسامبر انجام شود دوباره به تعویق افتاد. پیش‌نویس قطعنامه غزه توسط امارات متحده عربی به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شده است.

در روزهای گذشته مذاکرات فشرده‌ای بین کشورهای عضو شورای امنیت با آمریکا انجام گرفت تا این کشور قطعنامه غزه را دوباره وتو نکند.

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل عصر پنجشنبه درباره این قطعنامه گفت: «پس از مشورت‌های فشرده با اماراتی‌ها و مصر، به قطعنامه‌ای دست یافته‌ایم که می‌توانیم از آن حمایت کنیم.»

طبق گزارش رسانه‌های بین‌المللی، نمایندگان چندین کشور اما اعلام کردند که باید با دولت‌های خود بر سر این قطعنامه مشورت کنند.

در گفتگوهای پشت درهای بسته، برخی از اعضای شورای امنیت نسبت به “متن ضعیف” این قطعنامه پیشنهادی درباره افزایش کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه ابراز نارضایتی کردند.

بر اساس گزارش‌ها، این قطعنامه از اسرائیل می‌خواهد که “فورا اجازه دسترسی ایمن و بدون مانع” به نوار غزه را بدهد. در قطعنامه گفته شده است که شرایط باید برای توقف پایدار نبردها در غزه فراهم شود.

رای‌گیری بر سر این قطعنامه روز جمعه ۲۲ دسامبر دوباره انجام می‌گیرد.

برنامه مهاجرتی ویژه کانادا برای برخی افراد آسیب‌دیده در جنگ غزه
کانادا در حال گسترش یک برنامه مهاجرتی برای آن دسته از افرادی است که در جنگ غزه آسیب دیده‌اند و از بستگان شهروندان کانادایی و افراد مقیم این کشور به حساب می‌آیند.

مارک میلر، وزیر مهاجرت کانادا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «این برنامه به ما امکان می‌دهد تعداد بیشتری از مردم را به اینجا بیاوریم که اگرچه ساکن و یا کانادایی نیستند، اما از هر نظر نماینده خانواده افرادی هستند که به کانادایی‌ها نزدیک هستند.»

میلر افزود، صدها نفر می‌توانند از این برنامه بهره‌مند شوند. طبق این برنامه، اعضای خانواده مانند همسر، خواهر و برادر، نوه‌ها‌، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها می‌توانند تحت برنامه‌ای ویژه درخواست دهند و پس از تایید به مدت سه سال در کانادا زندگی کنند.

میلر ضمن اشاره به دشواری خروج از غزه خاطرنشان کرد که خود اسرائیلی‌ها درباره خروج افراد تصمیم خواهند گرفت.

طبق آمارهای دولتی‌، بیش از ۶۰۰ نفر که از نوار غزه خارج شده بودند توانستند تا سوم دسامبر وارد کانادا شوند.