یک مدیر مدرسه برکنار شده در آستانه سال تحصیلی جدید میگوید وزارت آموزش و پرورش او را به دلیل فعالیتهای صنفی، انتشار مطالب انتقادی، حمایت از معلمان زندانی و «مسائل مربوط به حوادث سال گذشته» برکنار کرده است.
نرگس ملکزاده روز شنبه، ۹ دی، به وبسایت خبرآنلاین گفت که این وزارتخانه «سیاسیترین سالهای خودش» را میگذراند و در سال منتهی به انتخابات مجلس، مدیران مدارس را «اَلَک» کردند و «ریزها» را برای مدیریت مدارس برگزیدند.
او در توضیح بیشتر به برکناری ۲۰ هزار مدیر مدرسه و ارتباط آن با اعتراضهای سال ۱۴۰۱ اشاره و اضافه کرده است: «حتی همکارهایی که برای آرام کردن جو مدرسه در سال گذشته فقط همراهیهایی با دانشآموزان داشتند، برکنار شدند.»
رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش ایران، روز ۳۰ شهریور در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید خبر داد که امسال نزدیک به ۲۰ هزار مدیر مدرسه تغییر کردند تا به گفته او «در مدارس تحول ایجاد کنند.»اما جلال محمودزاده، نماینده اهل سنت مهاباد در مجلس، روز ۷ آبان با انتقاد از «خالصسازی» در دولت سیزدهم خبر داد که در کمتر از پنج ماه اخیر «۱۵ تا ۲۰ هزار» مدیر مدرسه در ایران به «دلایل سیاسی و اعتقادی» کنار گذاشته شدهاند.
او در توضیح بیشتر گفت که تعدادی از این مدیران اخراج و تعلیق شدهاند و اکثر آنها در پست شغلی خود جابهجا شدهاند.
از سوی دیگر، محمذرضا نیکنژاد، کارشناس آموزش و پرورش، روز شنبه به وبسایت روزنامه شرق گفت که «رتبهبندی» به ابزاری برای «تنبیه معلمان» در دست وزارت آموزش و پرورش تبدیل شده است.
او در گفتوگوی دیگری با خبرآنلاین توضیح داده است که «۳۰۰ تا ۴۰۰ معلم» به دلیل فعالیت صنفی از رتبهبندی محروم شدهاند.
این در حالی است که وزارت آموزش و پرورش از ابتدای سال تحصیلی جدید به شدت با کمبود معلم و پدیده کلاسهای درس خالی مواجه بوده و چندین نماینده مجلس نیز این مشکل را تأیید کردهاند.
در اعتراضات گستردهای که با مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، دانشآموزان، بهویژه دختران، نقش پررنگی داشتند و بسیاری از آنان بازداشت، کشته یا زخمی شدند.