خانه / اخبار مهم روز / خانواده‌های کارگران بازمانده از انفجار معدن طبس: زندگی‌مان نابود شده و صدایمان را کسی نمی‌شنود

خانواده‌های کارگران بازمانده از انفجار معدن طبس: زندگی‌مان نابود شده و صدایمان را کسی نمی‌شنود

با گذشت ۱۰۰ روز از انفجار معدن معدنجوی طبس که به جان باختن ۵۳ کارگر و مصدوم شدن دست‌کم ۱۴ تن انجامید، خانواده‌های کارگران جان سالم به‌در برده می‌گویند زندگی‌شان نابود شده و کسی صدایشان را نمی‌شنود.

خبرگزاری ایلنا دوشنبه ۱۰ دی‌ماه در گزارشی نوشت کارگرانی که در معدن معدنجوی طبس جان سالم به‌در بردند، اوضاع خوبی ندارند و با مشکلات شدید جسمی و روانی مواجه شده‌اند.

در این گزارش به نقل از خانواده‌ها شماری از کارگران آمده است برخی کارگران در انفجار معدن آسیب مغزی دیده‌اند و پزشکان عذر برخی را خواسته و تشخیص از کارافتادگی داده‌اند.

ایلنا با بیان اینکه بسیاری از کارگران همچنان نمی‌توانند کار کنند و برخی احتمالا تا آخر عمرشان هم به وضعیتِ عادی برنگردند، خبر داد که خانواده آن‌ها سه ماه گذشته را با مستمری ۱۰ میلیون تومانی گذرانده‌اند و معلوم نیست تا چه زمانی این مبلغ به آن‌ها پرداخت شود.

شامگاه ۳۱ شهریور‌، ۵۳ نفر بر اثر انفجار در معدن زغال‌سنگ معدنجو در طبس جان خود را از دست دادند و شمار دیگری در بیمارستان بستری شدند.

ایلنا در گزارش خود نوشت مهدی راوندی، کارگر ۴۱ ساله معدن معدنجو در شب انفجار برای کمک به آسیب‌دیدگان وارد تونل شد و چنان آسیب دید که سه روز به کما رفت و بعد از به هوش آمدن، حافظه خود را از دست داد.

همسر این کارگر با بیان اینکه دکتر پس از ام‌آر‌آی تائید کرده که همسرش آسیب مغزی دیده است، به ایلنا گفته است زندگی‌شان نابود شده و پولی برای پیگیری درمان ندارند.

سه تن دیگر از کارگران مصدوم شده به نام‌های علی عباس‌زاده، هادی نوباغی و حجت عصمتی نیز شرایط مشابهی دارند و دوران سختی را سپری می‌کنند.

ایلنا در بخشی از گزارش خود با اشاره به آمار پزشکی قانونی مبنی بر اینکه در سال ۱۴۰۲ بیش از دو هزار کارگر بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند و بیش از ۲۷ هزار کارگر مصدوم شدند، نوشت که باید به این آمار، عدم حمایت کافی از خانواده بازماندگان و کارگران مصدوم شده را اضافه کرد.

این گزارش با اشاره به اینکه بهایی در ازای جان و سلامتی کارگران پرداخت می‌شود، بسیار ناچیز است، تاکید کرده که در ایران نیروی کار کارگران را به بهای ارزان می‌خرند و جان و سلامتی آن‌ها را به «ثمن بخس» معامله می‌کنند.