خانه / اخبار مهم روز / وزیر خارجه اوکراین در سفر به دمشق خواستار «حذف» روسیه از سوریه شد

وزیر خارجه اوکراین در سفر به دمشق خواستار «حذف» روسیه از سوریه شد

رئیس دستگاه دیپلماسی اوکراین که روز دوشنبه ۳۰ دسامبر به دمشق سفر و با رهبر جدید سوریه دیدار کرد، خواستار «حذف» حضور روسیه در سوریه شد و تاکید نمود که این موضوع باعث ایجاد «ثبات در سوریه و خاورمیانه» خواهد شد.

آندریای سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین پس از دیدار با احمد الشرع، رهبر جدید سوریه تاکید کرد: ما معتقدیم که از منظر راهبردی، حذف حضور روسیه در سوریه نه تنها به ثبات کشور سوریه، بلکه در کل خاورمیانه و آفریقا کمک خواهد کرد.

سقوط بشار اسد در هشتم دسامبر یک شکست جدی برای روسیه بود که از سال ۲۰۲۲ با اوکراین در جنگ است و پایگاه‌های نظامی راهبردی در سوریه دارد.

اوکراین روابط دیپلماتیک خود را با دمشق در سال ۲۰۲۲ قطع کرد. این اتفاق پس از آن افتاد که دمشق الحاق شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه در سال ۲۰۱۴ را به رسمیت شناخت.

سیبیگا در کنفرانس مطبوعاتی با همتای سوری خود، اسعد شیبانی افزود: «در سال‌های گذشته، دو ملت ما از رژیم‌های جنایتکار روسیه و ایران آسیب زیادی دیده‌اند». او ابراز امیدواری کرد که «سوریه جدید کشوری باشد که به قوانین بین المللی از جمله تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین احترام بگذارد.»

وی گفت: «این موضوع راه را برای از سرگیری روابط دیپلماتیک، گفت‌وگوهای سیاسی و کار هیئت‌های دیپلماتیک هموار می‌کند».

رئیس دستگاه دیپلماسی سوریه هم تاکید کرد که «مشارکت‌های راهبردی» بین دو کشور در سطح سیاسی، اقتصادی و اجتماعی وجود خواهد داشت. به گفته او، این علاوه بر «همکاری‌های علمی» است که دمشق مایل است با اوکراین «از سر بگیرد».اظهارات وزیر خارجه سوریه درحالی است که رهبر جدید این کشور روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه العربیه از «منافع راهبردی عمیق» بین سوریه و روسیه استقبال کرد و از تمایل خود برای حفظ این روابط سخن گفت.

وی افزود: روسیه کشور مهمی است و تمامی سلاح‌های سوریه روسی است و بسیاری از نیروگاه‌های برق توسط کارشناسان روسی مدیریت می‌شوند. احمد الشرع گفت: ما نمی‌خواهیم روسیه سوریه را آنطور که برخی دوست دارند ترک کند.

آندری سایبیگا به نوبه خود از تحویل «رایگان ۵۰۰ تن آرد اوکراینی» به سوریه از روز سه شنبه خبر داد که به گفته وی تامین‌کننده نیاز «بیش از ۳۳ هزار خانواده» است.

در پی یک حمله یازده روزه، ائتلاف شورشیان مخالف اسد به رهبری گروه تحریر الشام در ۸ دسامبر رژیم بشار اسد را سرنگون کرد. بشار اسد به همراه خانواده‌اش به مسکو پناهنده شد.

سقوط خاندان اسد ضربه سختی به مسکو بود که به همراه ایران دو کشور متحد اصلی رئیس جمهور سابق سوریه بودند. روسیه از سال ۲۰۱۵ برای حفظ نظام اسد در سوریه مداخله نظامی کرد.