خانه / اخبار مهم روز / آمریکا از اروپایی‌ها خواست مطالبات امنیتی خود درباره اوکراین را اعلام کنند

آمریکا از اروپایی‌ها خواست مطالبات امنیتی خود درباره اوکراین را اعلام کنند

خبرگزاری «رویترز» به سندی دست یافته که نشان می‌دهد ایالات متحده رسماً از متحدان اروپایی خود خواسته اعلام کنند که برای مشارکت در ترتیبات امنیتی اوکراین به چه حمایت‌هایی از سوی واشینگتن نیاز دارند.

این درخواست دیپلماتیک که هفته گذشته ارسال شده شامل شش مورد است، و از دولت‌های اروپایی درباره تمایل آنها برای ارائه تضمین‌های امنیتی، اعزام نیرو به اوکراین به عنوان بخشی از توافق صلح، و تعیین اندازه و دامنه یک نیروی نظامی احتمالی به رهبری اروپا پرسش می‌کند.

این درخواست در پی تماس غیرمنتظره دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه صورت گرفته است. این تماس بدون مشورت با متحدان اروپایی آمریکا و کی‌یف انجام شد، و طی آن ترامپ اعلام کرد مذاکرات صلح فوراً آغاز خواهد شد.

این اقدام باعث نگرانی رهبران اروپایی شده است، و آنها اکنون در حال بررسی پاسخ خود به درخواست واشنگتن هستند. برخی دیپلمات‌ها پیشنهاد کرده‌اند که یک پاسخ جمعی از سوی اروپا بهترین گزینه خواهد بود.

این سند آمریکایی به طور مشخص به دنبال ارزیابی میزان مشارکت اروپا و شرایطی است که تحت آن متحدان حاضر به ارائه تضمین‌های امنیتی هستند. یکی از سؤالات کلیدی این است که چه نوع حمایت‌های کوتاه‌مدت و بلندمدتی از سوی ایالات متحده لازم خواهد بود تا دولت‌های اروپایی بتوانند در این ترتیبات شرکت کنند.

علاوه بر این، سند مذکور دیدگاه‌های اروپایی‌ها درباره این که کدام کشورها می‌توانند در جریان توافق صلح نیرو اعزام کنند، اندازه مورد نیاز این نیرو، مکان‌های استقرار آن، و مدت زمان حضورش در اوکراین را جویا شده است. همچنین درباره برنامه‌های احتمالی در صورت حمله نیروهای روسیه به این نیروها پرسش‌هایی مطرح شده است.

به گفته رویترز، رهبران اروپایی، از جمله سران بریتانیا و آلمان، قرار است روز دوشنبه در پاریس برای برگزاری یک نشست اضطراری درباره اوکراین گرد هم آیند. انتظار می‌رود اروپا در جریان این نشست پاسخ جمعی خود به درخواست ایالات متحده را بررسی کند.

حاضریم در صورت دستیابی به توافق به اوکراین نیرو بفرستیم
کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا گفت در صورت دستیابی به توافقی برای پایان جنگ با روسیه، آماده است نیروی حافظ صلح در اوکراین مستقر کند. او افزود این اقدام می‌تواند نیروهای بریتانیایی را در صورت حمله دوباره ولادیمیر پوتین «در معرض خطر» قرار دهد.

او در مطلبی در دیلی تلگراف نوشت بریتانیا آماده است، از جمله با تعهد به اختصاص سه میلیارد پوند در سال تا سال ۲۰۳۰، نقشی پیشرو در دفاع و امنیت اوکراین ایفا کند.

چندین کشور اروپایی به صورت «غیرعلنی» درباره امکان اعزام نیرو به خاک اوکراین پس از پایان جنگ این کشور با روسیه گفت‌وگو می‌کنند.

به گزارش «آسوشیتدپرس»، هانو پوکور وزیر دفاع استونی در حاشیه یک کنفرانس امنیتی گفت: «پس از پایان جنگ، هیچ مشکلی برای اروپا جهت حضور نظامی در اوکراین وجود نخواهد داشت».

دستور کار پایانی کنفرانس امنیتی مونیخ که موضوعاتی مانند ساختار امنیتی اروپا، تسریع در پیوستن کشورهای بالکان به اتحادیه اروپا و رقابت پذیری اروپا را بحث و بررسی می‌کند، امروز یکشنبه وارد سومین و آخرین روز خود می‌شود.

تمرکز روز جمعه تمرکز بحث‌ها در این کنفرانس بین‌المللی که در پایتخت باواریا برگذار شد، بیشتر بر رویکرد سیاست دولت جدید ایالات متحده در قبال جنگ اوکراین و اختلاف نظر درباره مشارکت اروپا در مذاکرات صلح با مسکو شده بود.

به گزارش وبسایت «یورونیوز»، رهبران اروپایی حدود یک سال پیش شروع به فکر کردن درباره اینکه چه نوع نیرویی ممکن است مورد نیاز باشد را آغاز کرده بودند، اما شتاب رویدادها و نگرانی‌هایی از اینکه ممکن است ترامپ با دور زدن اروپا و حتی خود اوکراین با پوتین به توافق برسد، اساس نیاز اروپا به انجام برخی اقدامات را تقویت کرده است.

ولودیمیر زلنسکی در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ این هفته تکرار کرد که اگر اوکراین در ناتو پذیرفته نشود، باید ناتوی دیگری را در اوکراین ساخته شود.

گفتنی است که اولین شخص که طرح اعزام نیروهای اروپایی به اوکراین را مطرح کرد، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در اوایل سال 2024 بود.در آن زمان، مکرون از رد طرح استقرار نیروها در خاک اوکراین امتناع کرد که باعث اعتراض برخی از رهبران اتحادیه اروپا به ویژه آلمان و لهستان شد.

مکرون در آن زمان سطح اروپا منزوی به نظر می‌رسید، اما طرح او از آن زمان شتاب بیشتری گرفت. با این حال، شکل حضور نیروی نظامی غربی در اوکراین در درجه اول به شرایط راه حل صلح بستگی دارد.

همچنین حضور و نقش این نیرو بر اساس نوع توافق صلح حاصل شده و اندازه و مکان واحد نظامی اروپایی تعیین خواهد شد.

زلنسکی بر استقرار نیروی حداقل 100 تا 150 هزار سرباز پافشاری کرده است. اما گزارش‌های رسانه‌ای می‌گویند اروپا احتمالا با نیرویی به تعداد 30 تا 40 هزار سرباز موافق است اگر چه دیپلمات‌ها و مقامات اروپایی هنوز این دو رقم را تایید نکرده‌اند.

رئیس جمهور اوکراین در سخنرانی خود تاکید کرد که اروپایی‌ها می‌توانند از تجربه کشورش چیزهای زیادی بیاموزند و گفت: «ارتش ما تنها ارتشی در اروپا است که تجربه واقعی و مدرن در جنگ دارد».

وی افزود: «وقتی در مورد واحدها صحبت می‌کنیم – من نقشه‌ای دارم که 110 هزار سرباز خارجی را نشان می‌دهد. بهتر است شرکای ما که در عملیات دریایی تخصص دارند، مانند بریتانیا و کشورهای شمال اروپا، در دریا مستقر شوند».

زلنسکی گفت که ارتش اوکراین سلاح و تجهیزات کافی در اختیار ندارد.