خانه / اخبار مهم روز / زلنسکی در اجلاس پاریس: روسیه خواهان صلح نیست

زلنسکی در اجلاس پاریس: روسیه خواهان صلح نیست

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، پنج‌شنبه 7 فروردین در پایان اجلاس سران در پاریس که با حضور نزدیک به 30 کشور متحد کی‌یف برگزار شد، اعلام کرد که روسیه خواهان صلح نیست.

زلنسکی همچنین اظهار داشت: «روسیه می‌خواهد زمان بخرد تا اراضی بیشتری از اوکراین را ضمیمه کند.»

اجلاس سران غربی در پاریس که بیش از سه ساعت در کاخ «الیزه» به طول انجامید، با هدف نهایی‌سازی تضمین‌های امنیتی ارائه‌شده به کی‌یف، برگزار شد.

از جمله این ضمانت‌ها، احتمال استقرار نیروهای اروپایی مطرح شده است، هرچند که این مسئله همچنان در چارچوب یک توافق صلح فرضی با روسیه قرار دارد و تا حد زیادی غیر‌قطعی است.

«فاجعه‌ای برای دیپلماسی»
امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، در سخنرانی خود در این اجلاس گفت: «در حال بررسی پیشنهادهایی برای نظارت بر آتش‌بس میان روسیه و اوکراین هستیم.»

مکرون افزود که طرح استقرار نیروها در اوکراین مورد حمایت همه کشورهای اروپایی قرار نگرفته است.

او ادامه داد: «ما می‌خواهیم اوکراین را در بهترین موقعیت ممکن برای مذاکرات قرار دهیم، و خاطرنشان کرد که نشست پاریس بر تداوم حمایت نظامی از اوکراین تاکید کرده است.

رئیس جمهوری فرانسه همچنین هشدار داد که لغو تحریم‌های روسیه در حال حاضر «فاجعه‌ای برای دیپلماسی» خواهد بود.
وی افزود که دارایی‌های مسدودشده روسیه به ارزش 230 میلیارد یورو (248.12میلیارد دلار) ممکن است در آینده و در چارچوب یک توافق صلح، برای بازسازی اوکراین مورد استفاده قرار گیرد.

«خطای آشکار»
در همین راستا، اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان، پنج‌شنبه گفت که برداشتن تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه در این زمان «خطای آشکار» خواهد بود.

شولتز در پاریس و در جریان نشست سران کشورهای اروپایی که از اوکراین حمایت می‌کنند، گفت:«هیچ دلیلی برای برداشتن تحریم‌ها پیش از رسیدن به صلح واقعی وجود ندارد.»

او همچنین افزود: «متأسفانه هنوز از این هدف بسیار دوریم.»

«عدم رفع تحریم‌ها از روسیه»
در همین راستا، کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، از عدم رفع تحریم‌ها علیه مسکو حمایت کرد و گفت: «زمان مناسبی برای برداشتن تحریم‌ها از روسیه نیست.»

او همچنین افزود: «در اجلاس پاریس توافق شده است که تحریم‌ها علیه روسیه برداشته نشود.»

از سوی دیگر، آنتونیو کوستا، رئیس شورای اروپا، امروز (پنج‌شنبه) در جریان افتتاح اجلاس گفت: «باید فشار بر روسیه از طریق تحریم‌هایی که پس از حمله روسیه به اوکراین در سال 2022 اعمال شد، ادامه یابد.»

کاخ الیزه در پاریس میزبان اجلاس بلندپایه اروپایی بود که در آن حدود 30 تن از رهبران و نخست‌وزیران از جمله ولودیمیر زلنسکی، رئیس ‌جمهوری اوکراین بنا به دعوت امانوئل مکرون، رئیس ‌جمهوری فرانسه، در این اجلاس حضور داشتند.

هدف از برگزاری این اجلاس بررسی راه‌های حمایت نظامی و سیاسی از اوکراین در مقابل روسیه، به‌ویژه در شرایطی که حمایت آمریکا از کی‌یف کاهش یافته است.

از جمله شرکت‌کنندگان در این اجلاس می‌توان به نخست‌وزیر بریتانیا؛ جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا؛ اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان؛ جودت یلماز، معاون رئیس‌ جمهوری ترکیه و مارک روته، دبیرکل ناتو اشاره کرد.

این ابتکار عمل فرانسه و بریتانیا در کنار روند مذاکراتی که ایالات متحده تحت رهبری دونالد ترامپ با کی‌یف از یک سو و با مسکو از سوی دیگر آغاز کرده است، به‌منظور پایان دادن به جنگی است از بیش از سه سال پیش با تهاجم روسیه به اوکراین آغاز شده است.در پی نشستی در پاریس با حضور رهبران بیش از ۳۰ کشور، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، از پیشبرد طرح اعزام نیروی نظامی موسوم به «نیروی تضمینی» به اوکراین خبر داد.

به گفته او این طرح با هدف حمایت از آتش‌بس آینده و تقویت موقعیت اوکراین در میدان نبرد و همچنین در صحنه دیپلماتیک دنبال می‌شود.

پس از این نشست، که روز پنجشنبه هفتم فروردین برگزار شد و ایالات متحده در آن حضور نداشت، رئیس‌جمهور فرانسه اعلام کرد که هم‌اکنون اتفاق‌نظر میان رهبران شرکت‌کننده درباره حمایت از اوکراین بیشتر از همیشه است و باید جلوی راهبرد روسیه برای طولانی‌کردن روند مذاکرات به‌منظور کسب قلمرو بیشتر را گرفت.

مکرون در نشست خبری پس از نشست گفت: «هدف ما روشن است؛ رسیدن به صلح، و برای این کار باید اوکراین را در بهترین وضعیت ممکن قرار دهیم.»

مکرون اعلام کرد که وزیران خارجه کشورهای عضو «ائتلاف داوطلبان» کمک به اوکراین موظف شده‌اند ظرف سه هفته آینده، ابعاد حقوقی استقرار چنین نیرویی را بررسی کرده و گزارش دهند.

او تصریح کرد که «نیروی تضمینی» یا «نیروی اطمینان‌بخش» قرار نیست در خط مقدم مستقر شود یا وظیفه نظارت بر آتش‌بس را برعهده گیرد؛ نقشی که می‌تواند به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل واگذار شود.فرانسه در حاشیه این نشست، بسته کمک نظامی جدیدی به ارزش دو میلیارد یورو به اوکراین اختصاص داد.

رهبران اروپایی همچنین بر ادامه تحریم‌ها علیه روسیه تأکید کردند و وعده دادند تدابیر بیشتری برای مقابله با ناوگان سایه روسیه اتخاذ کنند؛ ناوگانی که با نفتکش‌های فرسوده، به‌صورت مخفیانه نفت روسیه را منتقل می‌کند.

در نشست پاریس، موضوع احتمال کاهش تحریم‌ها علیه مسکو نیز مطرح شد، اما مکرون تأکید کرد که زمان چنین اقدامی هنوز نرسیده است. این در حالی است که ایالات متحده در حال بررسی شرایط پیشنهادی روسیه برای آتش‌بس در دریای سیاه و توقف حملات به زیرساخت‌های انرژی است.

مکرون همچنین روسیه را متهم به «میل به جنگ» کرد و خواستار پذیرش آتش‌بس ۳۰ روزه «بدون پیش‌شرط» از سوی مسکو شد.

گردهمایی روز پنجشنبه پاریس با عنوان «ائتلاف داوطلبان» به منظور پشتیبانی بیشتر از اوکراین برگزار شد، اما استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ که در گفت‌وگوهای روسیه و اوکراین مشارکت داشته، ایده ائتلاف را «سطحی» و «نمایشی» خواند.

مکرون در پاسخ به این انتقاد در نشست خبری گفت: «ما باید امیدوار به بهترین‌ها باشیم اما خود را برای بدترین‌ها آماده کنیم»

او افزود: «امیدوارم ایالات متحده از این ابتکار حمایت کند، اما تمرکز من بر این است که اروپا چه کاری می‌تواند به‌تنهایی انجام دهد.»

در تحولی جداگانه، منابع آمریکایی اعلام کردند که توافقی در زمینه منابع طبیعی و همکاری اقتصادی میان آمریکا و اوکراین آماده امضاست و احتمال دارد هفته آینده نهایی شود.

همزمان، حملات پهپادی روسیه به شهرهای خارکیف و دنیپرو در اوکراین دست‌کم ۱۱ زخمی برجای گذاشت و خسارات گسترده‌ای به ساختمان‌های غیرنظامی وارد کرد. منابع اوکراینی از شلیک دست‌کم ۸۶ پهپاد شاهد توسط روسیه خبر دادند.