
مدیر اجرایی سازمان جهانی بهداشت میگوید جسم و روان کودکان غزه در پی دو ماه محاصره و ازسرگیری حملات اسرائیل «در حال فروپاشی است».
مایکل رایان، معاون مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت در مقر این سازمان به خبرنگاران گفت گرسنگی دادن به کودکان «یک فاجعۀ اخلاقی» است و افزود «من بهعنوان یک پزشک خشمگینم».
اسرائیل از ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ راه ورود هرگونه غذا، سوخت، دارو و سایر اقلام ضروری به نوار غزه را قطع کرد و دو هفته بعد بمباران و حملات زمینی خود را، پس از آتشبس موقت دوماهه، از سر گرفت.
معاون سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که سطح فعلی سوءتغذیه «موجب از بین رفتن قدرت ایمنی بدن میشود و ممکن است موارد ابتلا به ذاتالریه و مننژیت در میان زنان و کودکان افزایش یابد».
همزمان مسئول هماهنگی امدادرسانی اضطراری سازمان ملل از اسرائیل خواست تا منع ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را لغو کند و گفت که توقف کمکها بهمنزلۀ «مجازات بیرحمانۀ جمعی» است.
دولت بریتانیا نیز روز پنجشنبه خواستار ورود کمکها به غزه شد و در شبکۀ ایکس نوشت: «سیستم بهداشت و درمان غزه در آستانۀ فروپاشی است. باید اجازۀ ورود کمک داده شود، پرسنل پزشکی محافظت شوند، و بیماران و مجروحان امکان خروج موقت از غزه برای درمان داشته باشند.»اسرائیل میگوید هدفش از محاصره اعمال فشار بر گروه حماس برای آزادی گروگانهاست و ارتش اسرائیل هم این گروه افراطی را به استفاده از کمکها برای مقاصد خود متهم میکند؛ گروهی که علاوه بر اسرائیل، آمریکا و اتحادیه اروپا نیز آن را یک سازمان تروریستی میدانند.
پیشتر، پنجم اردیبهشت، آژانس غذای سازمان ملل اعلام کرده بود که ذخایر غذایی این نهاد در غزه به پایان رسیده و منبع اصلی تغذیۀ صدها هزار فلسطینی در این منطقه قطع شده است.
این در حالی است که براساس اعلام سازمان ملل، بیش از سه هزار کامیون حامل کمکهای حیاتی پشت مرز غزه معطل ماندهاند. این کامیونها حامل ۱۱۶ هزار تُن غذا هستند که برای تغذیه یک میلیون نفر به مدت چهار ماه کفایت میکند.
اسرائیل در حملات هوایی و زمینی خود بخشهای گستردهای از غزه را با خاک یکسان کرده و وعده داده است که تشکیلات و اعضای حماس را پس از حملۀ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به جنوب اسرائیل نابود میکند.
گروه حماس در حملۀ غافلگیرانۀ ۷ اکتبر به اسرائیل ۱۲۰۰ نفر اغلب غیرنظامی را کشت و ۲۵۱ نفر را نیز گروگان گرفت که از این تعداد هنوز اجساد یا زندۀ ۵۹ نفر از آنان را در اختیار دارد.
بر اساس گزارش مقامات بهداشتی غزه، تاکنون بیش از ۵۲ هزار فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، کشته شدهاند. از این تعداد، حدود دو هزار و ۳۰۰ تن در حملات اسرائیل پس از آتشبس دوماهه کشته شدهاند.