
«۲۴ ساعته به هر طریق ممکن ۸۳ کانتینر خود را از بندر خارج کنید». این نامه شرکتی است که مسئولیت ترمینال کالای خطرناک بندر شهیدرجایی را بر عهده دارد.نامه خطاب به یک شرکت کشتیرانی نوشته شده است.ابتدای این هفته انفجاری در بندر شهید رجایی ۱.۵ درصد از کانتینرهای دپو شده را درگیر کرد.علت ترخیص فوری کالا از محوطه کالای خطرناک بندر شهید رجایی افزایش دما و شرایط حاکم بر بندر عنوان شد.
شرکت «افق چکاد دریا» که مسئولیت «پایانه کالای خطرناک» در بندر رجایی را برعهده دارد، از شرکت کشتیرانی «هوپاد دریا» خواسته است ظرف ۲۴ ساعت «به هر طریق ممکن ۸۳ کانتینر خود را از بندر خارج کند».
بررسیهای رادیو فردا نشان میدهد که «شرکت کشتیرانی هوپاد دریا» در ژانویه ۲۰۲۱ در فهرست تحریمهای ثانویهٔ وزارت خزانهداری آمریکا قرار گرفته است.
در نامه «افق چکاد دریا» که رسانههای ایران روز جمعه ۱۲ اردیبهشت آن را منتشر کردند، علت ترخیص فوری کالا از محوطهٔ کالای خطرناک بندر رجایی، «افزایش دما و شرایط حاکم بر بندر» عنوان شده است.
در این نامه که تاریخ آن ۱۰ اردیبهشت است، آمده که «هیچگونه توجیهی در خصوص عدم مراجعهٔ صاحب کالا یا عدم خروج کانتینرها قابل قبول نخواهد بود» و «عدم خروج این کانتینرها به عنوان قصور تلقی خواهد شد».
شرکت «افق چکاد دریا» هیچ توضیحی در مورد محمولههای این کانتینرها ارائه نکرده و رسانههای ایران نیز جزئیاتی در این زمینه منتشر نکردهاند.
دفتر مرکزی شرکت «هوپاد دریا» در بندرعباس است و در سایت خود اشاره کرده که محوطهای را در بندر رجایی در اختیار دارد. «انجام کلیه امور خرید حمل و ترخیص کالا از محدرخواست برای خارج کردن کانتینرهای این شرکت در حالی صورت میگیرد که مقامهای جمهوری اسلامی به رغم گذشت نزدیک به یک هفته از انفجار در بندر رجایی، هنوز هیچ گزارشی از علت بروز این حادثه ندادهاند. ولی گزارش رسانهها و اظهارات برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی حاکی از طیفی از دلایل، شامل «سهلانگاری»، «عدم اظهار مواد منفجره» و حتی «خرابکاری» است.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت مسعود پزشکیان، «خرابکاری» به عنوان دلیل بروز این حادثه را رد کرده است.
در حالی که گزارشهای رسمی حاکی از کشته شدن ۷۰ نفر در این انفجار است، احمد میدری، وزیر کار و تعاون جمهوری اسلامی روز پنجشنبه آمار ۱۰۰ کشته را اعلام کرد.
به گزارش رسانههای ایران، اکثریت کشتهشدگان کارگر بودهاند.
بر اساس آماری که رئیس کل دادگستری هرمزگان داده، بیش از دو هزار خودرو در این انفجار آسیب دیده است.
مجتبی قهرمانی روز جمعه در این زمینه گفت: «تا کنون خسارت ۶۷۳ خودروی آسیبدیده در انفجار بندر رجایی که بیمه بدنه داشتند پرداخت شده و برای یکهزار و ۴۳۲ دستگاه خودروی فاقد بیمه نیز پرونده تشکیل شده است».
در همین حال، عبدالحسین معزی، نماینده ولیفقیه در هلال احمر، که برای مراسم سوگواری جانباختگان انفجار بندر رجایی به بندرعباس سفر کرده است، گفته که این حادثه «آزمایش الهی» است.
او اظهار داشت: «اگرچه رنج آسیبدیدگان و خانوادههایی که عزیزانشان را از دست دادند، بخش تلخ ماجراست، اما بخش دیگر مربوط به ماست؛ چرا که خداوند ما را در این صحنهها آزمایش میکند».