خانه / اخبار مهم روز / کارنی پیش از سفر به آمریکا: مردم کانادا دولتی انتخاب کرده‌اند که در برابر ترامپ بایستد

کارنی پیش از سفر به آمریکا: مردم کانادا دولتی انتخاب کرده‌اند که در برابر ترامپ بایستد

سفر روز سه‌شنبه نخست وزیر کانادا به ایالات متحده در بحبوحه تنش‌های تجاری و نیز تهدید‌های ترامپ در خصوص الحاق این کشور به عنوان پنجاه و یکمین ایالت آمریکا صورت می گیرد.
مارک کارنی، نخست‌وزیر کانادا، اعلام کرد که روز سه‌شنبه در کاخ سفید با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا دیدار خواهد کرد.

ملاقات رهبران دو کشور همسایه در بحبوحه ادامه جنگ تجاری و تهدیدهای ترامپ انجام می‌شود. این دیدار همچنین در پیِ پیروزی چشمگیر حزب لیبرال کانادا در انتخابات روز سه‌شنبه صورت می‌گیرد.

پیروزی آقای کارنی در این انتخابات به نگاه بسیاری از تحلیل‌گران واکنشی به رویکرد پرچالش ترامپ علیه کانادا بود.

لیبرال‌ها ۱۶۸ کرسی از ۳۴۳ کرسی در مجلس عوام کانادا را به دست آوردند که به آن‌ها اجازه می‌دهد دولت اقلیت تشکیل دهند، هرچند به ۱۷۲ کرسی لازم برای اکثریت دست نیافتند.سخنان روز جمعه مارک کارنی، اولین اظهار نظر او پس از شب انتخابات بود. به گفته آقای کارنی، «مردم کانادا دولت جدیدی را انتخاب کردند تا در برابر ترامپ بایستد و اقتصادی قوی بنا کند.»

وی در خصوص دیدار روز سه‌شنبه خود با همتای آمریکایی‌اش گفت: «روز سه‌شنبه، تماس تلفنی بسیار سازنده‌ای با پرزیدنت ترامپ داشتم و توافق کردیم که سه‌شنبه آینده در واشنگتن دیدار کنیم. بنابراین، تمرکز ما هم بر فشارهای تجاری کنونی و هم بر روابط گسترده‌تر اقتصادی و امنیتی آتی میان دو کشور مستقل ما خواهد بود. دولت من تمام تلاش خود را خواهد کرد تا بهترین توافق ممکن را برای کانادا به دست آورد. برای رسیدن به این هدف، هر چقدر زمان لازم باشد و نه بیشتر صرف خواهیم کرد.»

او همچنین از سفر چارلز سوم، پادشاه بریتانیا به کشورش خبر داد و گفت که وی روز ۲۷ مه در مراسم بازگشایی پارلمان، سخنرانی‌ خواهد کرد و اولویت‌های دولت کانادا بر خواهد شمرد.

پادشاه بریتانیا رئیس دولت کانادا و عضو مشترک‌المنافع بریتانیا (مجموعه‌ای از مستعمرات سابق) است. ملکه الیزابت دوم این سخنرانی را دو بار، در سال‌های ۱۹۵۷ و ۱۹۷۷ ایراد کرده بود.

مارک کارنی در اشاره‌ای به ادعاهای مکرر ترامپ درباره الحاق کانادا به آمریکا، گفت: «این سفر به وضوح بر حاکمیت کشور ما تأکید دارد.»

آقای کارنی از زمان رسیدن تصدی سمت نخست‌وزیری که پس از استعفای جاستین ترودو محقق شد، بر نقش ملل بنیانگذار کانادا، یعنی بریتانیا و فرانسه، تأکید کرده است.

او بارها گفته است که دوران روابط پیشین با آمریکا، که بر پایه همگرایی روزافزون و پیوسته بود، به پایان رسیده است.

این اولین بار نیست که مارک کارنی چنین دیدگاهی را بیان می‌کند. او پیش‌تر نیز گفته بود دوره ۸۰ ساله‌ای که در آن آمریکا ردای رهبری اقتصاد جهانی را بر دوش کشیده و اتحادهایی مبتنی بر اعتماد و احترام متقابل ایجاد کرده بود، به سر آمده است.

در حالی که دونالد ترامپ پیش‌تر با طعنه از ترودو به عنوان «فرماندار ترودو» یاد می‌کرد، تاکنون به کارنی توهین نکرده و حتی او را «فردی با کم‌ترین تنفر از ترامپ» توصیف کرده است.

با این حال، برخی تحلیلگران معتقدند که این موضوع ممکن است مزیت چندانی برای کارنی نداشته باشد. رابرت باثول، استاد تاریخ کانادا و روابط بین‌الملل در دانشگاه تورنتو معتقد است که برنامه کارنی برای سفر به واشنگتن تصمیم درستی نیست، زیرا با این خطر همراه است که ترامپ به کانادا و شخص او توهین کند.