سید حمیدرضا کاظمی نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که ساکنان پلدختر و معمولان در محاصره آب قرار گرفتهاند. به دلیل بارشهای سیلآسا امکان امدادرستانی با هلیکوپتر وجود ندارد. خانهها تا سقف در آب فرورفتهاند.
دوشنبه ۱۲ فروردین: شهر معمولان
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) سید حمیدرضا کاظمی دوشنبه ۱۲ فروردین گفت:
«وضعیت شهر پلدختر و معمولان بحرانی است به طوری که آب خانههای مردم را گرفته است و در شهر و روستا آب جریان دارد. مردم گرفتار سیل هستند و بر روی پشت بام منازل ایستادهاند. نه شرایط جوی اجازه میدهد که هلیکوپتر این افراد را نجات دهد و نه امکانات به میزان کافی موجود است که بتوانند افراد را از منازل نجات دهند.»
از ساعت ۱۵ به وقت محلی ارتباط موبایل وتلفن ثابت در پلدختر به طور کامل قطع شده بارش سیلآسا که از صبح دوشنبه آغاز شده، همچنان ادامه دارد. شهروندان در شبکههای اجتماعی گزارش دادهاند که بخش غربی پلدختر زیرآب رفته و قسمتی ازساحلی شرقی شهر نیز از بین رفته است. تعدادی از خانوارها در محاصره سیلاب گرفتار شدهاند و از ناچاری به بامها پناه بردهاند.
حمیدرضا کاظمی نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی هشدار داد که اگر آب از این میزان بالاتر برود جان مردم در خطر است.
به گفته نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی «از لحاظ مالی دیگر چیزی برای شهر و مردم باقی نمانده». حداقل امدادگران تلاش کنند جان مردم را نجات دهند.
فیلمهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که نشان میدهد خانههای معمولان و پلدختر تا سقف در آب فرورفتهاند.
سیروس ابراهیمی، نماینده ویژه استاندار در پلدختر به رسانههای داخلی گفت امکان امدادرسانی محدود است:
«با توجه به بارندگیهایی که در این شهرستان داریم امکان فرود بالگرد در منطقه و امدادرسانی هوایی وجود ندارد. بارندگیهای بسیار شدید در پلدختر موحب تخریب سنگین شده و بیش از نیمی از بخش غربی پلدختر را تخریب کرده است. مردم عصبانی هستند و شرایط هرلحظه وخیمتر میشود.»
نعمتالله دستیاری، فرماندار پلدختر اعلام کرد که تاکنون دستکم ۴۰۰۰ واحد مسکونی شهر پلدختر گرفتار سیلاب شده و ۱۵ روستای حاشیه رودخانه کشکان نیز به زیر آب رفته است.
دستیاری یادآوری کرد که حاشیهنشینان کشکان و ساکنان قسمت غربی شهر معمولان منازل خود را ترک کردهاند. آب، برق، گاز و ارتباطات تلفنی شهرهای پلدختر و معمولان قطع و تمامی راههای زمینی به این دو شهر مسدود است. به گفته فرماندار پتو، چادر، مواد غذایی و دارو مهمترین نیاز افراد و خانوارهای گرفتار در سیل است.
همزمان خرمآباد، بیست و سومین شهر پرجمعیت ایران و مرکز استان لرستان در وضعیت بحران قرار گرفت. با تداوم بارش باران در حوضههای بالادستی، کرخه، دز و کارون هم تحت تأثیر قرار میگیرند. حدود ۹۰ درصد از حجم مخازن سدهای خوزستان پر شده است. وزارت کشور صبح دوشنبه ۱۲ فروردین اعلام کرد که امکانات لجستیکی ارتش برای امدادرسانی به سیلزدگان از کرمانشاه به استان لرستان منتقل شد.