رئیس جمهوری ایالات متحده در یک نشست در لاس وگاس گفت جمهوری اسلامی پشت بسیاری از «درگیریهای خطرناک» منطقه خاورمیانه بوده و او به همین دلیل ایالات متحده را از توافق هستهای موسوم به برجام خارج کرد.
پرزیدنت دونالد ترامپ عصر شنبه ۱۷ فرودین در گردهمایی سالانه «ائتلاف یهودیان جمهوریخواه» در لاس وگاس در ایالت نوادا سخنرانی کرد. وی در بخشی از سخنرانی یکساعته خود، به ایران و سابقه «جمهوری اسلامی» در بیثبات سازی در خاورمیانه اشاره کرد.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: «من سال پیش تصمیم گرفتم از توافق هستهای با ایران که یکجانبه و خطرناک و فاجعه بار بود خارج شوم. آنها می خواهند اسرائیل را بکشند و نابود کنند.»
وی سپس با اشاره به یک معترض که ابتدای مراسم از سالن خارج شد، گفت: «شاید شما بتوانید برای آن جوانی که از اینجا خارج شد، توضیح دهید که چطور یک کشور در حالیکه شعار مرگ بر اسرائیل میداد توافق امضا می کرد.»
رئیس جمهوری آمریکا سپس گفت: «ما اکنون سختترین تحریمهای که وجود داشته را علیه دیکتاتوری جمهوری اسلامی اعمال کردیم و ایران دیگر آن کشوری نیست که پیش از به قدرت رسیدن من بود.»
رئیسجمهور آمریکا همچنین افزود: «وقتی من به ریاست جمهوری رسیدم، در یکی از جلسات وزارت دفاع در پنتاگون با حضور ژنرالها و آدمهای بزرگ شرکت کردم. خواستم گزارشی درباره ایران بشنوم. در ۱۴ منطقه مختلف که درگیریهای خطرناکی در آن در جریان بود، ایران پشت قضیه بود یا اینکه آنها در این مناطق مزدور، پول یا سربازهای خودشان را در سرتاسر خاورمیانه داشتند. الان ماجرا فرق کرده است. الان در خیابانهای ایران اعتراض است و پول کمی وارد کشورشان میشود. خیلی چیزها فرق کرده است.»
اظهارات رئیس جمهوری ایالات متحده در حالی است که روزنامه وال استریت ژورنال و رویترز جمعه شب گزارش دادند که دولت پرزیدنت ترامپ قصد دارد نام سپاه پاسداران را در لیست سازمانهاى تروریستى قرار دهد. این نخستین بار است که ایالات متحده واحد نظامی یک دولت را به عنوان یک گروه تروریستی است.
نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر
ایالات متحده میگوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است.
پرزیدنت ترامپ در دو مقطع در آبان سال گذشته دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
ایالات متحده میگوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بیثباتی در خاورمیانه است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متولی برنامه موشکی ایران است.
در ماههای گذشته چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف شد و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه، آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.
آزمایشهای موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشکها را متوقف کند.
ایران طی سالهای اخیر دست به انجام آزمایشهای موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبانهای مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحدهبرای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.