دولت یونان در نظر دارد از روز دوشنبه بیش از ۱۰ هزار پناهنده را که به تازگی با درخواست پناهندگی آنها موافقت شده است از محل سکونتشان اخراج کند.
وزارت سیاست مهاجرتی یونان قصد دارد محل سکونت این پناهندگان را در اختیار پناهجویانی بگذارد که هم اکنون در در اردوگاه های پرجمعیت ساکن هستند. هدف آتن از اجرای این طرح کاهش جمعیت در اردوگاه های پناهجویان در جزایر دریای اژه است.
پناهجویانی که درخواست پناهندگی آنها در دست بررسی است در این اردوگاه های پرجمعیت زندگی می کنند. بنا به مقررات جدید، پناهجویان پس از آنکه با درخواست پناهندگی آنها موافقت می شود تنها یک ماه فرصت دارند تا محل سکونت خود را که مختص پناهجویان است ترک کنند. این در حالی است که آنها تا پیش از این شش ماه برای ترک محل سکونت خود مهلت داشتند.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان «به طور جدی» از طرح اخراج این پناهندگان از محل سکونتشان ابراز نگرانی کرده است. به گفته این نهاد دولت یونان از پناهندگانی که به تازگی با درخواست پناهندگی آنها موافقت شده است انتظار دارد که محل سکونت خود را ترک کنند و مستقل از کمک های دولتی زندگی کنند. این در حالی است که از نظر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان این افراد به کمک های اجتماعی دسترسی ندارند و از آنها حمایتی صورت نمی گیرد.
طرح اخراج این پناهندگان از محل سکونت کنونی خود می تواند تنش زا نیز باشد زیرا بسیاری از آنها یا توانایی ترک محل سکونت خود را ندارند و یا اصلا تمایلی به این کار ندارند.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان از دولت یونان خواسته است به افرادی که با درخواست پناهندگی آنها موافقت می شود کمک کند. به گفته این نهاد پناهندگان باید برای آشنایی با جامعه ای که پذیرایی آنها شده است به کلاس های زبان، آموزش حرفه ای و شغلی با درآمد کافی دسترسی داشته باشند.
۵۰ پناهجوی آسیبپذیر در مقابل کرونا یونان را به مقصد بریتانیا ترک کردند
کورنلیا ارنست، عضو پارلمان اروپا نیز از تصمیم دولت یونان برای اخراج پناهندگان از محل سکونت خود انتقاد کرده است. این نماینده آلمانی پارلمان اروپا بر این باور است که بسیاری از پناهندگان به دلیل شیوع ویروس جدید کرونا و تعطیلی خدمات دولتی پس از اخراج از محل سکونت خود بی سرپناه خواهند شد. وی خواستار «اقدامی فوری» برای کمک به این پناهندگان و همچنین پناهجویانی شد که با درخواست پناهندگی آنها موافقت نشده است.
این عضو پارلمان اروپا تاکید می کند که به پناهجویانی که با درخواست پناهندگی آنها مخالفت شده تنها یک هفته برای ارائه درخواست تجدیدنظر مهلت داده شده است اما ادارات دولتی تا پایان مهلت تعیین شده به دلیل شیوع بیماری «کووید ۱۹» تعطیل بوده اند.