در ادامه نفوذ هر چه بیشتر سپاه پاسداران در اقتصاد کشور، فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء میگوید این قرارگاه ساخت پتروپالایشگاهها را آغاز کرده و ۴۰ درصد بنزین کشور توسط این قرارگاه تولید میشود. او از طلب ۴۰ هزار میلیاردی قرارگاه خاتمالانبیاء از دولت خبر داد.
سردار سعید محمد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء سپاه پاسداران دوشنبه ۱۲ خرداد گفت: «روزانه ۱۰۵ میلیون لیتر بنزین در کشور تولید میشود که ۴۰ درصد آن در پالایشگاههای متعلق به قرارگاه خاتم به تولید میرسد.»
سعید محمد ساخت پالایشگاهها و پتروپالایشگاههایی توسط قرارگاه خاتمالانبیاء را در جهت حل مشکلات فروش نفت بهدلیل تحریمها دانست و گفت: «ساخت این پتروپالایشگاهها در جلوگیری از خامفروشی نقش بهسزایی دارد و سالهاست که مورد مطالبه رهبر معظم انقلاب قرار دارد ولی از گذشته همواره با ساخت پالایشگاه مخالفت میشد و این مخالفتها ادامه داشت که سبب شد در حال حاضر در بخش فروش نفت به دلیل تحریمها با مشکل مواجه باشیم.»
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء با بیان اینکه «اگر از گذشته به سمت احداث پتروپالایشگاهها حرکت میکردیم تابآوری کشور در برابر تحریمها بسیار بالا بود»، افزود: «از سوی قرارگاه خاتم به وزارت نفت اعلام شد که حاضر هستیم در این زمینه سرمایهگذاری کنیم.»
اسفندماه سال گذشته، قرارگاه خاتمالانبیاء اعلام کرد که قصد دارد نیروهای بسیجی با مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر در رشتههای مهندسی و مدیریت را «طبق ضوابط سپاه» برگزیده و بهعنوان «سرباز» برای کار در پروژههای نفت و گاز خود بهکار گیرد.
بهگفته سعید محمد، سرمایهگذاری قرارگاه خاتمالانبیاء در بخش ساخت پالایشگاه به این شکل است که هزینه ساخت همراه با سهامداری و بهرهبرداری برعهده این قرارگاه باشد.
او همچنین از ادامه پروژههای آزادراهی و ریلی قرارگاه خاتمالانبیاء بهویژه مهمترین کریدور شمال – جنوب کشور، خط آهن چابهار – زاهدان خبر داد و گفت سال گذشته با دستور رهبر جمهوری اسلامی منابع مالی به این پروژه تخصیص داده شد و روند پیشرفت پروژه سرعت گرفت. با این حال تا خرداد ۱۴۰۰ که سال به پایان رسیدن این پروژه است قرارگاه خاتمالانبیاء به ماهانه ۳۰۰ میلیارد تومان منابع نیاز دارد.
او درباره پروژههای آزادراهی گفت: «قرارگاه خاتم در اکثر پروژههای آزادراهی سرمایهگذاری کرده که بهعنوان مثال سهم قرارگاه در آزادراه کنار گذر جنوبی تهران ۷۰ درصد و سهم دولت ۳۰ درصد است.»
قرارگاه خاتمالانبیاء در آزادراههای اراک- بروجرد- خرم آباد، مراغه – هشترود، حرم تا حرم و چند آزادراه دیگر نیز سرمایهگذاری کرده است.
سعید محمد میزان طلب قرارگاه خاتمالانبیاء از دولت را ۴۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد که این میزان بدهی در سامانه ثبت بدهیهای دولت به بخش خصوصی، متعلق به وزارت اقتصاد درج شده است.
قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در ۲۳ آذرماه ۶۸ تأسیس شد و از زیرمجموعههای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. این قرارگاه در حال حاضر بزرگترین پیمانکار پروژههای حکومتی ایران از نفت و گاز گرفته تا راه و سدسازی، پروژههای مسکن، خط راهآهن و مترو، و پروژههای کشاورزی است.
با روی کارآمدن دولت محمود احمدینژاد بخش عمدهای از پروژههای مهم گازی و نفتی، گاهی بدون انجام روال قانونی مربوط به مناقصهها، به سپاه پاسداران و شرکتهای وابسته و بهویژه قرارگاه مهندسی خاتمالانبیاء واگذار شد.
این نهاد بخش مهمی از پروژههای کلان نفت و گاز را در اختیار دارد. از جمله ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس، صدها کیلومتر لولهکشی زیرآبی در فازهای پارس جنوبی، و نصب سکوهای حفاری در منطقه پارس جنوبی.
سال ۹۶ دولت روحانی بر سر تقسیم پروژههای نفتی و عمرانی با قرارگاه خاتمالانبیاء توافق کرد که طبق آن پروژههای بالای ۲۰۰ میلیارد تومان در اختیار این نهاد و پروژههای کوچکتر از آن در اختیار «بخش خصوصی» قرار بگیرد.
این قرارگاه حدود ۲۰۰ هزار نیروی انسانی دارد و از منبع «ردیف اختصاصی خزانه» در بودجه نیز سهم میبرد.
سعید محمد فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء هشتم آذر سال گذشته در سالروز تأسیس این نهاد در یک کنفرانس مطبوعاتی گفته بود بودجه این قرارگاه در سال ۹۸، ۹۷۰ میلیارد تومان بود و در لایحه بودجه سال ۹۹ به دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. او مدعی شد که قرارگاه خاتمالانبیاء از طرف دیوان محاسبات رصد میشود و مالیات هم میپردازد.
قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در حال حاضر به سطحی از قدرت اقتصادی رسیده است که به منظور پیشبرد اهداف اقتصادی خود برای بسیاری از دستگاههای مدیریتی و اجرایی کشور برنامهریزی و تعیین تکلیف میکند.
این قرارگاه در بیش از دو دهه گذشته همواره به دنبال دریافت سهم بیشتری از بازار ایران بوده است.
قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء و چهار مؤسسه زیرمجموعه آن در فهرست تحریمهای سازمان ملل متحد قرار دارند.