خانه / اخبار مهم روز / عضو شورای عالی نظام پزشکی: دوره طلایی مهار کرونا را از دست دادیم

عضو شورای عالی نظام پزشکی: دوره طلایی مهار کرونا را از دست دادیم

حسین قشلاقی گفت، ایران در آینده نزدیک “شرایط بسیار بدی” را تجربه خواهد کرد. علیرضا زالی هم با توجه به زمان‌بندی و یافته‌های اپیدمی‌لوژیک هشدار داد که موج سوم کرونا در تهران در حال وقوع است.

روز دوشنبه، ۲۴ شهریور (۱۴ سپتامبر) وبسایت خبری “مهر” به نقل از حسین قشلاقی نوشت، ایران دوره طلایی مهار کرونا” را از دست داده است و با شتاب به سوی موج سوم کرونا (سارس‌کوو ۲) حرکت می‌کند.

عضو شورای عالی نظام پزشکی جمهوری اسلامی با اشاره به “خستگی و فرسودگی شدید کادر درمان” اظهار کرد: «متاسفانه در ابتدای شیوع ویروس کرونا دولت آن طور که باید با وزارت بهداشت هماهنگ نبود و این امر سبب شد تا زمان طلایی مهار اپیدمی کرونا یعنی بازه زمانی ۲۰ اسفند تا ۲۰ فروردین را که به طور ذاتی هر ساله تعطیل است، از دست بدهیم.»

به اعتقاد این کارشتاس بهداشت و درمان اگر دولت در این مدت قرنطینه سخت را اعمال می‌کرد، موج نخست ابتلا به کووید ۱۹، بیماری ناشی از سارس‌کوو ۲ شدت کمتری می‌داشت و شمار جان‌باختگان در اثر این بیماری در این حد بالا نمی‌رفت.

فرسودگی کادر درمانی و ضعف شدید اقتصادی دولت

قشلاقی هشدار داد که کادر درمان از نظر جسمی و روحی دچار فرسودگی شدید شده است و «اگر وضع به همین منوال پیش رود، عواقب خطرناکی به دنبال خواهد داشت زیرا توان جسمی و روحی آنها از بین رفته و با توجه به همزمانی آنفلوانزا و بیماری‌های عفونی با کووید ۱۹ در آینده‌ای نزدیک شرایط بسیار بدی را تجربه خواهیم کرد.»

نشانه‌هایی در دست نیست که در اوضاع کنونی چرخشی ایجاد شود، زیرا به گفته کارشناسان وبرخی مقامات دولتی، جمهوری اسلامی توان اقتصادی و فنی کافی برای جلوگیری از اوج‌گیری مجدد بحران کرونا در پائیز و زمستان را ندارد.

دولتمردان اوضاع فعلی را ناشی از تحریم‌های آمریکا می‌دانند، بسیاری از منتقدان حکومت ولی بر این نظرند که مناقشه هسته اسلام‌گرای سخت قدرت در ایران با ایالات متحده و سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تنش‌زا، از جمله رویکردهای معطوف به نابودی اسرائیل، در تلفیق با فساد و ناکارایی حکومت آتش بحران را همواره شعله‌ورتر می‌کند.

خبرگزاری مهر در ادامه گزارش خود به نقل از قشلاقی نوشت، بازگشایی مدارس “ریسک بالایی” دارد و به افزایش ابتلا و فوتی‌های ناشی از کرونا دامن می‌زند.

عضو شورای عالی نظام پزشکی هشدار داده است که بازگشایی مدارس “تصمیم عجولانه و خطرناکی” از جانب دولت بوده است.

خطر جدی تهران را تهدید می‌کند

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران هم روز دوشنبه با اشاره به افزایش شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در روزهای اخیر و این که شهر و استان تهران در وضعیت قرمز قرار دارند، نسبت به آغاز موج سوم کرونا هشدار داد.

زالی شمار مبتلایان جدید تهران در ۲۴ ساعت گذشته را ۶۵۹ نفر اعلام کرد. از این تعداد ۱۴۳ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند.

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با کووید ۱۹ در کلانشهر تهران بار دیگر احتمال داد که شهر و استان تهران زودتر از سایر استان‌ها با موج سوم این بیماری یا پیک‌های جدید و فرازهای آماری جدید روبرو خواهد شد.

او در ادامه اظهار داشت: «از نظر ما با توجه به زمان‌بندی و یافته های اپیدمی‌لوژیک به نظر می‌رسد این اتفاق در حال وقوع است.»

وضعیت استان‌ها

بر اساس آماری که سیما سادات لاری، سخنگوی وزرات بهداشت ارائه کرد، از روز یکشنبه تا ظهر دوشنبه در سراسر ایران دوهزار و ۶۱۹ مورد ابتلا شناسایی شده است که آمار کل مبتلایان را به ۴۰۴ هزار و ۶۴۸ نفر رسانده است.

در این بازه زمانی ۱۵۶ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته اند. تعداد کل جان‌باختگان تا ظهر دوشنبه ۲۳ هزار و ۳۱۳ نفر اعلام شده است.

به گفته لاری استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، سمنان، قزوین، قم، کرمان، گیلان، مازندران و یزد در وضعیت قرمز و استان‌های آذربایجان غربی، اردبیل، البرز، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خوزستان، فارس، کرمانشاه، ، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، لرستان، مرکزی وهرمزگان، در وضعیت هشدار قرار دارند.

عزاداری در کربلا بدون زائران ایرانی

ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی در عراق اظهار داشت، دولت عراق امسال در آستانه اربعین از ورود زائران خارجی به این کشور جلوگیری می‌کند.

او تصریح کرد: «حتی صدور ویزای عادی در عراق به سختی و بسیار محدود انجام می‌شود و عمدتا برای کسانی است که در عراق ماموریت دارند و مشغول به کار در شرکت‌ها هستند.»

مسجدی همچنین درباره بعضی شایعات در فضای مجازی هشدار داد، زیرا فراخوان‌هایی که برای سفر به عراق منتشر می‌شود، “نه سندیت دارند و نه رسمیت و اعتباری”.

سفیر ایران در عراق این گونه اقدامات را “مشکوک” خواند و گفت، “افراد ناشناسی” می‌خواهند از این طریق به روابط دو کشور همسایه لطمه بزنند.

به گفته مسجدی، زائرانی که در سال‌های گذشته به شکل غیرمجاز وارد عراق شده‌اند هنوز در زندان هستند.