خانواده و وکیل نسرین ستوده، سمانه نوروزمرادی، منیره عربشاهی و یاسمن آریانی، چهار زندانی سیاسی زن در زندان اوین، میگویند مسئولان زندان آنها را با بهانه «دروغ» ملاقات با وکیل و رفتن به بیمارستان از بند عمومی خارج و بدون اطلاع قبلی به شهر های دیگری منتقل کردهاند.
بابک پاکنیا، وکیل شماری از زندانیان سیاسی، چهارشنبه ۳۰ مهرماه در صفحه توییترش نوشت از طریق تماس یکی از موکلانش از زندان در جریان انتقال بدون اطلاع و ناگهانی سه تن از موکلانش قرار گرفته است.
این وکیل نوشته موکلش به او اطلاع داده است که «مسئولین زندان آمدند و به سمانه نوروزمرادی و منیره عربشاهی و یاسمن آریانی گفتند پاکنیا آمده شما را ببیند و بیایید بیرون! آنها که برای دیدن من میآیند، متوجه میشوند دروغ است! هر یک را به شهری منتقل میکنند!»
پاکنیا همچنین به وضعیت نامساعد سلامتی نوروزمرادی اشاره کرده و گفته با وجود در حال انجام بودن امور پزشکی قانونی برای اثبات عدم تحمل حبس، به موکلانش فرصت برداشتن دارو و لباس گرم هم ندادهاند.
این وکیل در ادامه نوشت از موکلش که از زندان تماس گرفته خواسته تا به زنان زندانی که او وکیلشان است پیغام بدهد «تا سه هفته آتی» او به زندان نخواهد رفت و آنها هم «به بهانه» ملاقات با وکیل حاضر به خروج از بند نشوند. او از موکلانش خواسته تا درخواست ملاقات با وکیل از سوی ماموران زندان را رد کنند.
همزمان با انتقال این سه فعال زندانی، همسر نسرین ستوده، فعال حقوق بشر زندانی در اوین، نیز از اتفاقی مشابه برای همسرش خبر میدهد.
رضا خندان چهارشنبه در توییترش نوشت: «امروز ماموران بند عمومی زندان اوین نسرین را صدا زدند که آماده شود تا او را به بیمارستان اعزام کنند. اما پس از خروج از زندان، او را مستقیما به زندان قرچک منتقل کردند.»
همسر این زندانی سیاسی هم از نیاز او به انتقال به بیمارستان برای انجام «معاینات فوری قلب و عمل آنژیوگرافی» خبر داده است.
خارج کردن این چهار زندانی سیاسی زن از بند عمومی زندان با دلایل غیرواقعی و انتقال ناگهانی آنها با واکنش فعالان حقوق بشر و همچنین کاربران رسانههای اجتماعی درباره نقض حقوق زندانیان مواجه شده است.
احمد افروز، مسئول روابط عمومی اداره کل زندانهای استان تهران، در پاسخ به واکنشها درباره انتقال این زندانیان دلیل آن را «نداشتن صلاحیت نگهداری در بند عمومی» به دلیل محکومیت در یکی از جرائم عمومی عنوان کرد.
پیش از این هم، گزارشهای مشابه دیگری از انتقال برخی زندانیان سیاسی با بهانههای غیرواقعی منتشر شده بود.
در شهریور ماه «کمپین دفاع از زندانیان» گزارش داد سهیل عربی، زندانی سیاسی، به بهانه انتقال به بهداری از بند محل نگهداریش در تیپ پنج زندان تهران بزرگ به انفرادی زندان رجاییشهر کرج منتقل شد. او روز سهشنبه این هفته دوباره به بند دو-الف زندان اوین منتقل شد.
سال گذشته هم در دیماه نرگس محمدی، زندانی سیاسی پیشین که به تازگی آزاد شده، در نامهای اعلام کرده بود مسئولان زندان با بهانه «ملاقات با وکیل» او را از بند عمومی خارج کرده و با «فریب و ضرب و شتم» به زندان زنجان منتقل کردند.