هفتهنامه صبح صادق، ارگان مطبوعاتی اداره سیاسی سپاه پاسداران، با اشاره به تحولات سیاسی در آمریکا، طی یادداشتی خواهان بازگشت پرونده هستهای از دولت و وزارت امور خارجه به «شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران» شد.
نشریه اداره سیاسی سپاه پاسداران، در این یادداشت تاکید کرد که «پیشنهاد میشود پرونده هستهای ایران دوباره به شورای عالی امنیت ملی برگردد و در این مجموعه با حساسیت تمام رفتار آمریکاییها زیر نظر قرار گیرد تا دیگر شاهد خسارتهای ادامهدار برجام نباشیم.»
در یادداشت ارگان مطبوعاتی اداره سیاسی سپاه پاسداران عنوان شده که با بازگشت پرونده هستهای به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی باید «با نگاه امنیتی و منافع ملی اجازه مذاکره موشکی و منطقهای در دل برجام را ندهیم.»
در حال حاضر حسن روحانی به عنوان رییس جمهوری اسلامی ریاست شورای عالی امنیت ملی را بر عهده دارد و محمدجواد ظریف نیز عضو این شورا است و دبیری این شورا با علی شمخانی از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران است و البته تمام مصوبات این شورا پیش از اجرا باید به تصویب علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی برسد.
پیشنهاد اداره سیاسی سپاه پاسداران درباره بازگشت «پرونده هستهای» از وزارت امور خارجه به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی درحالی مطرح میشود که مقامهای ارشد جمهوری اسلامی این پرونده را از مهر ماه سال ۱۳۸۲ تا تشکیل دولت اول حسن روحانی در مرداد ماه ۱۳۹۲ به شورای عالی امنیت ملی سپرده بودند.
پرونده هستهای در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی از مهر ماه سال ۸۲ تا مرداد سال۸۴ به مدت ۲۲ ماه تحت مدیریت حسن روحانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی قرار داشت. پس از آن با روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد مدیریت پرونده هستهای از ۲۵ مرداد ۸۴ تا ۲۸ مهر۸۶ به مدت به مدت ۲۶ ماه به علی لاریجانی سپرده شد که در این دوره دبیر شورای عالی امنیت ملی بود. پس از آن نیز از ۲۹ مهر سال۸۶ تا مرداد سال۹۲ دبیری شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی و مدیریت پرونده هستهای به سعید جلیلی سپرده شد.
بعد از به قدرت رسیدن حسن روحانی در سال ۹۲ و انتصاب محمدجواد ظریف به عنوان وزیر امور خارجه، پرونده هستهای جمهوری اسلامی نیز از شورای امنیت ملی به وزارت امور خارجه منتقل شد و تحت مدیریت ظریف قرار گرفت.
در همه این سالها، مدیریت پرونده هستهای در وزارت امور خارجه و شورای عالی امنیت ملی به معنای اختیار کامل مقامهای این دو نهاد جمهوری اسلامی نبود و سیاستگذاری کلان در این باره و از جمله درباره شرکت در مذاکرات هستهای و برجام با شخص علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی بود.
نشریه اداره سیاسی سپاه پاسداران در شماره تازه خود تحولات سیاسی آمریکا و اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری این کشور را دلیل پیشنهاد خود برای انتقال پرونده هستهای از وزارت امور خارجه به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی عنوان کرد. این نشریه با بیان اینکه «دموکراتها با ظاهری متفاوت از دونالد ترامپ، پیشبرد فرایند اعمال فشار علیه جمهوری اسلامی ایران را در دستور کار قرار خواهند داد، افزود: «سران حزب دموکرات معتقدند، اگر آنها بخواهند به برجام بازگردند، باید از جمهوری اسلامی ایران امتیازات جدید و بیشتری بگیرند»
هفتهنامه صبح صادق با نقل بخشی از سخنان وندی شرمن، سرپرست تیم مذاکرهکننده هستهای آمریکا در مذاکرات منتهی به برجام مبنی بر «تفاوت شرایط امروز با سال ۲۰۱۶ میلادی» و «پروسه حقوقی سخت» پیش روی دولت جو بایدن برای بازگشت آمریکا به برجام، نوشت: «از اکنون مقامات آمریکایی بهانهجویی را برای کسب امتیازات بیشتر از ایران در عین عدم بازگشت واقعی به تعهدات در قبال ایران آغاز کردهاند».
این نشریه اضافه کرد که «منظور دموکراتها از امتیازات جدید، دائمی کردن محدودیتهای مشخص شده زمانی در برجام و خلع سلاح موشکی ایران است» و علاوه بر این، جو بایدن و دموکراتها، درصددند «محدودیتهای گستردهای را در ارتباط ایران با گروههای مقاومت در منطقه [شبه نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در منطقه] ایجاد کنند.
در بخش دیگری از این یادداشت، ارگان مطبوعاتی اداره سیاسی سپاه پاسداران از بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به عنوان «جاسوسان آژانس» نام برد و تاکید کرد بایدن و دموکراتها «در نهایت، افزایش دسترسی بازرسان آژانس، جاسوسان آژانس، را به اماکن نظامی و امنیتی حساس در ایران فراهم کنند.»
ارگان مطبوعاتی اداره سیاسی سپاه پاسداران ضمن هشدار در این باره که جو بایدن و دولت او تلاش خواند کرد «بند غروب در برجام را حذف کرده و محدودیت جمهوری اسلامی ایران را مادامالعمر کنند»، تاکید کرد که «چنین سیاستی در قاموس ملت ایران نیست و دولتمردان باید در این زمینه حساسیت خاصی داشته باشند».
نشریه اداره سیاسی سپاه پاسداران با بیان اینکه « آمریکای زمان بایدن به دنبال اعتمادسازی با ایران به صورت نمادین خواهد بود»، تاکید کرد که حتی در صورت «لغو محدودیتهای سفر، برداشتن تحریمهای سمبلیک مقامات ایرانی و حمایت از ارائه بسته حمایتی صندوق بینالمللی پول در مورد کرونا به ایران» از سوی جو بایدن، بازهم این اقدامات «در مقابل تعهدات جمهوری اسلامی حتی ارزش پرداختن نیز ندارد».
در این یادداشت، ارگان مطبوعاتی اداره سیاسی سپاه پاسداران به جو بایدن و دولت آینده ایالات متحده توصیه کرد که اگر دولت جدید آمریکا بخواهد به برجام برگردد، باید از تکرار سیاستهای قبلی خود دست بردارد و به فکر گنجاندن بیشتر تعهدات جمهوری اسلامی ایران نباشد و به جای آن تمام تعهدات خود را انجام دهد و در مرحله بعد «زیان» چهار سال گذشته را به ایران بپردازد.
هرچند این نشریه تاکید کرد که مواضع دموکراتها نشان میدهد آنها قصد احیای توافق هستهای را نخواهند داشت و افزود: دموکراتها «شریک جرم اصلی» ترامپ در خروج از برجام به شمار میآیند.