دانشگاه آکسفورد: واکسن کرونای ما در افراد مسن واکنش ایمنی قوی ایجاد کرده است

داده‌های منتشر شده نشان می‌دهد واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد که با همکاری شرکت آسترازنکا ساخته شده، واکنش ایمنی قوی در افراد مسن ایجاد می‌کند.

نتایج به دست آمده که روز پنجشنبه ۲۹ آبان‌ در مجله پزشکی لنست منتشر شد نشان می‌دهد کسانی که بالای ۷۰ سال دارند به واکسن واکنش ایمنی مثبتی داده‌اند.

اندرو پولارد، مدیر گروه واکسن دانشگاه آکسفورد بریتانیا، گفت تیم تولید واکسن کرونا به مرحله اعلام نتایج نهایی آزمایش واکسن نزدیک شده و قطعا پیش از کریسمس به آن دست می‌یابد.

او به رادیو بی‌بی‌سی گفت: «ما هنوز کامل به آن نقطه نرسیده‌ایم. مشخصا نمی‌خواهیم عجله کنیم. در حال نزدیک شدن هستیم و قطعا بر اساس پیشرفت، این [نتیجه آزمایش‌ها]‌ پیش از کریسمس خواهد بود.»

یکی از مشاوران گروه واکسن دانشگاه آکسفورد هم مشاهده آنتی‌بادی‌های تقویت شده در افراد مسن‌ طی مراحل آزمایش واکسن این دانشگاه را «دلگرم‌کننده» خواند.

این عضو گروه تولید واکسن گفت: «جمعیتی که بیشتر در معرض خطر بیماری جدی کووید-۱۹ هستند، شامل افرادی با مشکل سلامتی و افراد مسن است. ما امیدواریم که واکسن ما به محافظت از آسیب‌پذیرترین افراد جامعه کمک کند، اما قبل از اطمینان، به تحقیقات بیشتری نیاز داریم.»

پیش از این، شرکت داروسازی فایزر از موفقیت ۹۵ درصدی و شرکت مدرنا از موفقیت ۹۴/۵ درصدی واکسن‌های کرونای خود خبر داده بودند.

براساس گزارش فایزر، در مرحله آزمایش واکسن روی بیش از ۴۳ هزار داوطلب، تنها ۱۷۰ نفر به کووید-۱۹ مبتلا شدند که از این میان تنها به هشت نفر تزریق صورت گرفته بود.

این جونز،‌ استاد ویروس‌شناسی دانشگاه ریدینگ بریتانیا،‌ در این زمینه داده‌های شرکت فایزر را «بسیار قوی» خوانده و واکسن آن را یک «مدعی واقعی» عنوان کرده است.

فایزر می‌گوید انتظار دارد کمیته مشورتی واکسن در سازمان غذا و داروی آمریکا نتایج و داده‌‌های این شرکت را در جلسه عمومی که در ماه میلادی دسامبر خواهد داشت، به بحث بگذارد.