خانه / اخبار مهم روز / شهرداری بندرعباس: کسی در خانه خراب‌شده زندگی نمی‌کرد؛ ساکنان: ۳ زن با ۵ بچه بودیم

شهرداری بندرعباس: کسی در خانه خراب‌شده زندگی نمی‌کرد؛ ساکنان: ۳ زن با ۵ بچه بودیم

در حالی که واکنش‌ها به تخریب آلونک یک زن سرپرست خانواده از سوی ماموران شهرداری بندرعباس همچنان ادامه دارد، ساکنان این آلونک می‌گویند برخلاف اظهارات معاون شهرداری مبنی بر خالی بودن آن، سه زن با پنج فرزند دو ماه در آنجا ساکن بوده‌اند.

خبرگزاری مهر به نقل از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نوشته طیبه رمضان‌زاده،‌ زن ۳۵ ساله بندرعباسی،‌ که پس از تخریب خانه‌اش دست به خودسوزی زده بود، اکنون در بیمارستان بستری است و با ۱۷ درصد سوختگی تحت مراقبت قرار دارد.

خبرگزاری ایسنا روز جمعه در گزارشی در همین زمینه به نقل از یکی از ساکنان خانه تخریب‌شده اشاره کرده سه زن سرپرست خانوار به همراه پنج فرزند در این خانه سکونت داشتند که سه نفر از آن‌ها دانش‌آموز بوده‌اند.

این در حالی است که معاون خدمات شهری شهرداری روز پنجشنبه گفته بود: «کسی در آن اتاقک زندگی نمی‌کرد و فقط یک چهاردیواری بوده است که تخریب شد.»

ایسنا اشاره کرده که ساکنان این خانه تحت پوشش هیچ‌یک از نهادهای حمایتی نیستند و اکنون در خانه همسایگان به سر می‌برند.

اکنون دادستان بندرعباس می‌گوید برای متخلفان پرونده قضایی تشکیل شده و قرار است طی «۲۴ ساعت» مساله بررسی شود. همچنین یک مقام بازرسی کل استان هرمزگان ضمن انتقاد از رفتار ماموران شهرداری، اعلام کرده عباس امینی‌زاده،‌ شهردار،‌ به صورت شبانه برای توضیح احضار شده است.

با این حال،‌ شهردار از این اقدام ماموران شهرداری دفاع کرد و دلیل آن را «تصرفی» بودن زمین خواند.

اما فریدون همتی، استاندار هرمزگان،‌ علاوه بر تماس تلفنی با این مقام شهری و انتقاد از اقدام او، تخریب خانه این زن را «اوج بی‌تدبیری» خواند. همتی اشاره کرد با وجود تصرف اراضی ملی،‌ نوع رفتار ماموران شهرداری «بی‌دقتی» بوده و افکار عمومی را «جریحه‌دار» کرده است.

رییس کل دادگستری استان هم می‌گوید دستور قضایی برای تخریب این خانه گرفته نشده بود.

معاون شهردار: برای امنیت خودشان تخریب کردیم

معاون خدمات شهری شهرداری بندرعباس در واکنش به انتقادها اعلام کرده دلیل این اقدام قرار داشتن خانه در «بستر رودخانه» بوده و گفت شهرداری «بیشتر برای امنیت خود خانواده» این اقدام را انجام داده است.

اسماعیل موحدی‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره خودسوزی زن ساکن خانه تخریب‌شده گفت شهرداری هزینه‌های آن را پرداخت می‌کند.

این دومین مورد از تخریب سرپناه خانواده‌های بی‌بضاعت از سوی ماموران شهرداری در ماه‌های اخیر است که حاشیه‌ساز شده و با واکنش مواجه می‌شود.

در اردیبهشت‌ماه نیز آسیه پناهی، زن ۶۱ ساله کرمانشاهی، پس از تخریب خانه‌اش با استفاده از یک بولدوزر جان خود را از دست داد. در آن حادثه هم ماموران شهرداری با حاشیه‌نشینان درگیری پیدا کرده و از گاز فلفل استفاده کرده بودند.

در حالی که پزشکی قانونی فوت این زن کرمانشاهی را «بیماری حاد قلبی» اعلام کرد، برخی شاهدان و گزارش‌ها به «تنگی نفس» او در پی مقاومت برابر ماموران شهرداری و استفاده آن‌ها از گاز فلفل اشاره کردند.

کاربران: زورتان به آلونک بندرعباس می‌رسد؟

اکنون شهروندان در رسانه‌های اجتماعی تکرار حادثه مشابه را مورد انتقاد قرار داده‌اند. نوع رفتار ماموران شهرداری و ویدیوی فریادهای خواهش این زن و دخترش در توییتر به صورت گسترده منتشر شده است.

احمد جوانمهر در واکنش به تصاویر تخریب اجباری این آلونک در توییترش نوشته: «زورتان به آلونک بندرعباس می‌رسد؟» او در ادامه پرسید: «یک شهردار در این حد نمی‌فهمد این زن و بچه‌اش شب را در خانه چه کسی خواهند ماند؟»

خلیل‌الله بلوچی،‌ فعال مدنی، هم نوشت «نکنید، تو رو خدا نکنید… کاش از ضجه‌های این دختربچه شرم می‌کردید!»

از سوی دیگر برخی کاربران انفعال در برابر مشکلات اقتصادی و عدم برخورد با اختلاس از سوی مقام‌ها را در همین زمینه مورد اشاره قرار دادند.

امید شکری، محقق،‌ در توییترش اشاره کرد: «کاش یک صدم این پایبندی به قانون که در تخریب منزل زن سرپرست خانوار در بندرعباس داشتید،‌ در برخورد با اختلاس‌های میلیاردی، فساد، تورم،‌ گرانی، تبعیض و… داشتید.»