خانه / اخبار مهم روز / معاون وزارت بهداشت در نامه استعفا خطاب به نمکی: مدیریت غلط شما سبب تلفات انسانی بسیار شده است

معاون وزارت بهداشت در نامه استعفا خطاب به نمکی: مدیریت غلط شما سبب تلفات انسانی بسیار شده است

در پی انتقاد سعید نمکی، وزیر بهداشت، از وضعیت تحقیقات سلامت، رضا ملک‌زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و علی نوبخت حقیقی، نایب ‌رییس و دبیر شورای مشورتی بیماری کرونا، با نوشتن نامه‌‌های جداگانه‌ای خطاب به نمکی، ضمن انتقاد شدید از عملکرد او در مدیریت کرونا، از سمت خود استعفا دادند.

ملک‌زاده در نامه استعفای خود مدیریت وزیر فعلی بهداشت را «‌بسیار غلط » و «‌پرنقص» و سبب مرگ هزاران نفر بر اثر کرونا خواند و نوشت عدم مشورت و بی‌توجهی نمکی به «‌متخصصان و محققان نظام سلامت موجب تلفات انسانی بسیار در ایران شده است».

معاون مستعفی وزارت بهداشت سخنان سعید نمکی در زمینه ساخت واکسن کرونای ایرانی را «‌غیرعلمی و ناشی از شتابزدگی» خواند و گفت این واکسن «هنوز در حال طی مراحل اولیه بوده و شما مدعی معرکه گرفتن برای تولید آن شده‌اید».

او در نامه استعفای خود خطاب به نمکی نوشت: « شما، هر زمان آمار مبتلایان و مرگ و میرها افزایش یافته، از پذیرش مسئولیت شانه خالی کرده و هر گاه، آمارها اندکی فروکش کرده، مدعی درس دادن «مدیریت بحران کرونا» به جهان شده و همین اواخر از برپاکردن معرکه «تولید واکسن در ایران» سخن گفته‌اید

معاون مستعفی وزارت بهداشت خطاب به نمکی نوشت: «پیش از معرکه ساخت واکسن و درس مدیریت بحران کرونا به جهان، به عنوان وزیر بهداشت گزارش دهید که کدام اجتماعات بزرگ ذیل نظر کدام دستگاه‌ها از اجرای کامل مقررات بهداشتی سرپیچی کرده‌اند؟»

ملک‌زاده اظهارات سعید نمکی درباره تاثیر داروهای گیاهی بر درمان کرونا را «‌ادعایی بی‌ اساس» و «‌بدون هیچ‌ مبنای علمی و پژوهشی و مطالعات بالینی کافی» و عوامفریبی خواند.

ملک‌زاده که خود در فاصله سال‌های ۶۹ تا ۷۲ وزیبر بهداشت ایران بود در بخشی دیگری از این نامه نوشت: «عوامفریبی است اگر در زمینه این ویروس پیچیده، موذی و بسیار ناشناخته که دنیا علم پزشکی مدرن را چالشی عظیم فراخواند، ما مردم را به درمان‌هایی امیدوار کنیم که هیچ پیشتوانه تحقیقاتی در سطح مطالعات وسیع و بسیار بزرگ کارآزمایی بالینی ندارند.»

معاون مستعفی وزارت علوم در نامه خود نسبت به پیامد دفاع و اقدام وزیر بهداشت در «‌ادغام طب سنتی در نظام شبکه بهداشت و درمان ایران» هشدار داد و گفت که این اقدام می‌تواند «‌شبکه بهداشت را ناپایدار و در درازمدت تضعیف کند».

ملک‌زاده در نامه استعفای خود نوشت که نمکی درک درستی از «تحقیق و پژوهش و اهمیت آن» ندارد و طی ۷ سال گذشته «تمام فعالیت‌های علمی و پژوهشی محققان علوم پزشکی» را نادیده گرفته است.

استعفای علی نوبخت در اعتراض به سخنان وزیر بهداشت علیه دانشمندان پزشکی

همزمان علی نوبخت حقیقی، رییس کمیسیون بهداشت در مجلس دهم که چهار روز پیش از سوی سعید نمکی به عنوان «نایب ‌رییس و دبیر شورای مشورتی بیماری کرونا» منصوب شده بود، با انتشار نامه‌ای خطاب به سعید نمکی وزیر بهداشت از سمت خود استعفا داد.

علی نوبخت که برادر محمدباقر نوبخت، معاون حسن روحانی و رییس سازمان برنامه و بودجه، است در نامه خود خطاب به نمکی نوشت: «با نهایت تاسف بدینوسیله عدم توفیق همکاری با آن رفیق شفیق را اعلام می‌دارم».

نمکی تا قبل از رسیدن بهع وزارت بهداشت از معاونان محمدباقر نوبخت در سازمان برنامه و بودجه بود.

علی نوبخت در نامه استعفای خود به پیشنهادی اشاره کرده که وزیر بهداشت از اجرای آن خودداری کرده است و افزود «عدم اجرای پیشنهاد مشفقانه حقیر و دوست بلندپایه ما در جلسه ۱۶ آبان ۹۹ و موافقت اولیه جنابعالی که می‌توانست باعث وحدت شده واز جو موجود جلوگیری» کند.

در این نامه علی نوبخت دلیل استعفای خود را سخنان وزیر بهداشت در «کوبیدن دانشمندان پزشکی» عنوان کرد و گفت: «اینک بعد از سخنان آن‌جناب در اصفهان در کوبیدن علم و دانشمندان پزشکی جان بر کف ایران و پاسخ معاونت پژوهشی متاسفانه راهی برای همکاریم با جنابعالی و آن وزارتخانه باقی نگذاشته است».

سعید نمکی، وزیر بهداشت، دو روز پیش «در جلسه ستاد دانشگاهی کووید۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان» گفت که «به شدت به روند تحقیقات نظام سلامت، انتقاد دارم و نامه من به دکتر ملک‌زاده در روزهای اول شیوع کرونا در کشور را مشاهده کنید که ۱۰ آیتم تعیین شده، اما یکی از آنها تاکنون جواب نداده است.»

نمکی در سخنرانی دو روز پیش خود در اصفهان فعالیت‌ها و برآوردهای معاونت تحقیقات وزارت بهداشت برای مقابله با کرونا را زیرسئوال برد و افزود: «کدام وزیر کم خرد با چنین یافته‌های شکسته‌ای می‌تواند بخش سلامت کشور را اداره کند، اصلا نباید بر یافته هایی که بر حسب یک تخمین به وزیر داده می شود، کار و اعتماد کرد.»

او گفت که «این تخمین‌ها تاکنون درست نبوده و ۱۰ مدل اپیدمیولوژیک به من دادند که هیچ کدام صحیح نبوده و برای هیچ اقدامی مناسب نبود».

نمکی حتی ادامه شیوع کرونا را به برآوردهای نادرست بخش‌های تحقیقاتی وزارت بهداشت نسبت داد و افزود که «برخی متخصصان در روزهای اول پیش‌بینی کردند که ما از اردیبهشت خیالمان راحت می‌شود و رفتار ویروس مثل اجدادش سارس است و با گرما، کار آن تمام می‌شود. به آنها گفتم اصلا این حرف‌ها را قبول ندارم».